Wat Zijn De Bijwerkingen Van Fenegriek?

bijwerkingen fenegriek


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Bijwerkingen Fenegriek

fenegriek bijwerkingenFenegriek heeft een lange geschiedenis in zijn gebruik als een specerij en in het gebruik als een alternatief medicijn. Vooral in het Midden-Oosten, in India en Egypte. Maar ook in de Chinese geneeskunde wordt het kruid voor heel wat verscheidene problemen ingezet om de symptomen te gaan verlichten.

Enkele voorbeelden daarvan zijn een hoge cholesterol, diabetes, verminderd hongergevoel. De zaden kunnen ook helpen om de melkproductie bij vrouwen die borstvoeding geven te stimuleren of op gang te brengen.

De zaden zijn wereldwijd gebruikt als specerij in verschillende gerechten van heel wat verschillende culturen. Ze zijn relatief veilig en worden goed getolereerd door het lichaam. Hoewel wanneer ze in grote hoeveelheden worden gebruikt, kunnen ze echter wel voor problemen zorgen.

Bijwerkingen Fenegriek – Spijsvertering

Hoge hoeveelheden van de zaden, zoals meer dan 100 gram per dag kunnen het risico vergroten op problemen met de spijsvertering. Deze problemen kunnen dan bijvoorbeeld maagproblemen zijn, misselijkheid, overtollige gassen en opgeblazen gevoel. In ernstige gevallen kan diarree voorkomen, al dan niet gepaard met buikkrampen.

Een supplement nemen samen met een maaltijd, en grote dosissen opsplitsen in verschillende momenten op de dag kan een groot deel van de problemen vermijden. Het gebruik van het kruid zorgt ook voor een bepaalde lichaamsgeur, die te vergelijken is met die van esdoornsiroop.

Bijwerkingen Fenegriek – Zwangerschap

zwangerschapDe bijwerkingen fenegriek tijdens de zwangerschap kunnen ernstige gevolgen hebben voor de ongeboren baby. Naast de vele andere voordelen van fenegriek voor vrouwen dient fenegriek in alle geval vermeden worden tijdens de zwangerschap.

Ook Interessant:  De Voordelen Van Fenegriek Op Een Rij

Het kan zorgen voor defecten in de hersenen bij het ongeboren kind, zoals een waterhoofd. Ook kunnen naast de zichtbare defecten ook problemen ontstaan met het korte termijn geheugen van de baby, wanneer het kruid wordt gebruikt tijdens de zwangerschap.

Na de zwangerschap heeft het kruid echter heel wat voordelen. Zo ondersteunen de zaden de productie van moedermelk. Vrouwen die dus een verminderde melkproductie hebben, of zich zorgen maken over het al dan niet voldoende produceren van moedermelk. Die kunnen dan worden geholpen door het gebruik van dit supplement. Om op die manier zeker voldoende moedermelk te gaan produceren.

Het wordt ook gebruikt om de borsten groter te maken. Dit gebeurt door het stimuleren van borstweefsel en het gevoeliger maken voor oestrogeen in de cellen van het borstweefsel. Op die manier gaan de borsten groter worden.

Bijwerkingen Fenegriek – Diabetes

diabetesEen van de voordelen van fenegriek is dat ze de bloedsuikerwaarden doen dalen en insulineresistentie kunnen helpen oplossen. Dit zijn nu net vaak de problemen waar mensen met diabetes mee te maken krijgen.

Wanneer medicatie wordt genomen voor een te hoge bloedsuiker kan dit ervoor zorgen dat door de interactie met het kruid, de bloedsuikerwaarden te laag gaan worden.

Dit kan dan allerlei problemen gaan veroorzaken zoals duizeligheid, misselijkheid, flauwvallen. Om dit te vermijden praat je beter eerst met een arts om eventueel de medicatie te verlagen vooraleer je begint met een dosis fenegriek.

Bijwerkingen Fenegriek – Bloedverdunners

Mensen die bloedverdunners nemen moeten oppassen met het gebruik van het kruid. Dit komt doordat het risico op bloedingen kan worden verhoogd als reeds medicatie wordt genomen om het bloed dunner te maken.

Ook Interessant:  Fenegriek om de bloedsuikerspigel te verlagen

Bijwerkingen Fenegriek – Aangepaste dosis

De zaden hebben een bittere smaak. om die reden wordt meestal een capsule genomen, wanneer dit kruid wordt gebruikt in de alternatieve geneeskunde.

Wanneer het gaat om diabetes te behandelen kunnen dosissen van 5 tot 30 gram worden genomen. En dit 3 keer per dag. Wanneer het extract geconcentreerd is kunnen veel lagere dosissen reeds effectief zijn, zoals bijvoorbeeld 1 gram per dag.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 13, 2016 om 10:07 pm
Laatste update: september 19th, 2017