Meer testosteron met Ashwagandha

meer testosteron met ashwagandha


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Meer testosteron met Ashwagandha

Testosteron, libido en spierkracht verhogen met ashwagandha?

Kan ashwagandha stress verlagen en testosteron, libido, spierkracht verhogen? Ja, dit in het westen nog steeds onbekend Indiaas kruid kan dat, en nog veel meer! Tenzij je gekend bent met de ayurvedische medicijnen, maar anders zal je waarschijnlijk denken, Ashwa wat? De uitspraak is niet gemakkelijk voor iemand van het westen. Het kruid Ashawagandha wordt in India reeds duizenden jaren gebruikt. De werkzame stof van de Ashawagandha plant zijn de Withanoliden. Het zijn een soort steroïden die een zelfde werking hebben als de werkzame stoffen in Ginseng. In de Ayurveda wordt het meestal voorgeschreven om het libido wat op te krikken. Andere toepassingen van Ashawagandha zijn als rustgevend en als ontspannend middel. Wie problemen had om de slaap te vatten kan op die manier worden geholpen met het nemen van Ashawagandha.

Wanneer je gestrest bent, laag libido hebt, of je afvraagt waar je spieren gebleven zijn. Dan kan Ashwagandha misschien wel hulp bieden. Ashwagandha heeft de mogelijkheid om meer spierkracht aan te maken, een hoger libido te krijgen en meer testosteron aan te maken. De productie en de kwaliteit van het sperma wordt met Ashawagandha ook verhoogd. Samen met al die andere voordelen, verlicht het nog eens stress. In de hedendaagse maatschappij is stress de allergrootste boosdoener van heel veel kwaaltjes. De belangrijkste daaronder zijn overgewicht en het daarmee gepaarde lager libido.

Waar komt ashwagandha vandaan?

Ashwagandha behoort tot dezelfde familie als de tomaten, de nachtschade. De plant heeft gele bloemen en ze produceren een roodachtig fruit de grootte van een druif. Het kruid groeide vroeger in de droge streken van India, Noord Afrika en het Midden Oosten. Vandaag de dag echter groeit Ashwagandha ook in andere gematigde streken waaronder de Verenigde Staten en Australië. De plant ziet er ongeveer als volgt uit.

Ook Interessant:  Testosteron verhogen met Ashwagandha

Zowel de bessen als de wortel worden gebruikt om er poeder van te maken, en om te gebruiken voor heel veel aandoeningen. Er worden ook supplementen van gemaakt. Het poeder kan gebruikt worden door een capsule te nemen en in te slikken, je kan de inhoud van de capsule evengoed in water mengen en op die manier opdrinken.

In het Sanskriet betekent de naam Ashwagandha ‘De geur van een paard’. Terwijl het niet naar een paard ruikt. De naam komt van de fysieke capaciteiten die het paard met zich meebrengt. Het geeft je namelijk de kracht van een paard. De kracht neemt toe, de concentratie verhoogt en de uithouding verbetert bij het gebruik van Ashawagandha. Het werd traditioneel gebruikt voor mensen die moesten herstellen van een zware ziekte, om het immuunsysteem te versterken en om mensen sneller terug te laten genezen.

Kruiden zoals Ashawagandha worden adaptogenen genoemd. Dit heeft het kruid te danken aan zijn unieke mogelijkheid om zich aan te passen aan de behoefte van ons lichaam. Het duurt een viertal weken vooralleer het kruid begint te werken. En dat zal je niet alleen merken aan je fysieke capaciteiten. Bij het gebruiken van Ashawagandha is een geestelijke verbetering duidelijk voelbaar. Men zal zich minder snel druk maken om bepaalde omstandigheden waar men zich voorheen wel ging druk over maken.

Adaptogenen helpen ons omgaan met angstgevoelens door de gezondheid van onze bijnieren te verbeteren. Dit orgaan regelt onze fysieke reactie wanneer stress zich voordoet.

Cortisol verlagen met ashwagandha

Kruiden zoals Ashwagandha worden dus adaptogenen genoemd. Dat betekent dat deze kruiden zich kunnen omzetten naar wat het lichaam van hen nodig heeft. Adaptogenen helpen ons omgaan met angst, ze helpen ook omgaan met stress. Het kan stress verlagen.

Ook Interessant:  Testosteron tekort behandelen met ashwagandha

Cortisol is het hormoon dat onze bijnieren aanmaken in een stressvolle situatie. Sommige mensen zullen wellicht zeggen, ik heb nooit last van stress. Stress is meestal niet voelbaar, meestal ook niet merkbaar. Stel dat je net voor een belangrijke afspraak in de file staat en je merkt dat je te laat zal aankomen op de afspraak. Misschien gaat men zich daar niet druk over maken. Reken echter maar dat de cortisol productie in volle gang is op dat bepaalde moment. Een ander voorbeeld is wanneer je een lange inspanning aan het doen bent. Mensen die langer dan 20 minuten fietsen op een gematigd tempo bijvoorbeeld. Die bezorgen hun spieren enorme stress. Deze stress zorgt ervoor dat de bijnieren cortisol gaan aanmaken. Stress krijg je elke dag. Dag in dag uit.

Cortisol is voor niks goed, het zorgt ervoor dat je lichaam meer vet opslaat, dus krijg je te maken met overgewicht. Bij mannen kan vrouwelijke borstvorming ontstaan doordat testosteron wordt omgezet in oestrogeen. Het libido gaat drastisch naar beneden en de spierkracht neemt af. Net zo snel als het algemeen welzijn.

Cortisol aanmaken is een natuurlijk proces en gebeurt bij iedereen. Op zich is daar niks mis mee. Maar in vergelijking bij vroeger wordt meer en meer cortisol geproduceerd door het steeds drukker wordende leven dat wij leiden. Ashwagandha kan zowel het cortisol doen dalen, en het testosteron doen stijgen. En dat op 2 verschillende manieren.

Een onderzoek bij het ICMR Advanced Centre for Reverse Pharmacology heeft ontdekt dat de deelnemers (12 mannen en 6 vrouwen tussen 18 en 30 jaar oud) een verhoogde spiermassa hadden van 2 kg en dat hun vetpercentage gedaald was met 2% na 60 dagen. De dosis bedroeg de eerste 10 dagen 750mg per dag, de volgende 10 dagen 1.000mg per dag en de volgende 10 dagen 1.250mg.

Logisch komt er met meer spiermassa ook meer kracht, en dat gebeurde ook bij de deelnemers. Ze hadden een sterkere grip, een verhoogde kracht in de quadriceps en meer kracht in de onderrug. De deelnemers hadden geen krachttraining gedaan tijdens de studie. Dat de deelnemers dus extra spierkracht aanmaken zonder aan krachttraining te doen is zeer opmerkelijk.

Ook Interessant:  Ashwagandha oplossing tegen impotentie

Een ander voordeel van Ashwagandha is dat het de slechte LDL cholesterol verlaagt. Dat werd duidelijk doordat de concentratie triglyceriden in het bloed van de deelnemers opmerkelijk gedaald was. Deze slechte LDL cholesterol is de oorzaak van vele hartziekten en zorgt op zijn beurt voor het dichtslibben van de bloedvaten.

Meer testosteron met ashwagandha

Een reden waarom Ashwagandha spierkracht en spiermassa kan doen toenemen is door zijn effect op testosteron. In een studie van 90 dagen werd 5 gram ashwagandha toegediend aan de deelnemers. Daarbij steeg hun testosteron met 40%.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Dat is een zeer grote toename voor een natuurlijk supplement om testosteron te verhogen in zo’n korte periode. Wanneer testosteron wordt aangemaakt gaat altijd een deel van het vrije testosteron verloren en wordt het omgezet in cortisol. Door de remmende werking op de productie van cortisol krijgt testosteron dus meer kans om te ontwikkelen in de bijnieren en in de zaadballen.

In een andere studie aan de Indian Chhatrapati Shahuji Maharaj Medical University werden 75 mannen die geen kinderen konden krijgen behandeld met ashwagandha. Deze had 3 verschillende resultaten die positief waren voor het testosteron. Testosteron werd 15% verhoogd bij de mannen die onvruchtbaar waren. Mannen met traagwerkend sperma (zaadcellen) hadden een toename van 21% aan testosteron. Mannen met weinig sperma hadden een toename aan testosteron van 40%.

Als toevoeging op het verhoogde testosteron bij de mannen vonden de onderzoekers ook meer antioxidanten en vitamines bij de mannen, dan voor de behandeling met ashwagandha. Men kwam tot de conclusie dat ashwagandha vrije radicalen neutraliseert en dat is het mechanisme die bij ashwagandha het testosteron en de vruchtbaarheid doet verhogen.

Ook Interessant:  Ashwagandha: De Ginseng van India

Besluit

We kunnen daarbij besluiten dat Ashawagandha het stresshormoon cortisol licht kan remmen, waardoor een toename aan testosteron ontstaat. Dankzij het remmende effect op de cortisol en de logische toename van testosteron wordt de kwaliteit van het sperma beter, de spierkracht verhoogt mede dankzij het verhoogde testosteron en de spiermassa neemt licht toe. Niet te vergeten dat Ashawagandha er niet alleen voor zorgt dat er minder cortisol wordt aangemaakt. Het zorgt er ook voor dat mensen die het gebruiken minder stress ervaren. Dat kan fysieke stress maar ook mentale stress zijn. Voor mensen die nieuwsgierig zijn naar de effecten van Ashawagandha en een supplement van Ashawagandha eens willen uitproberen kan je dat hier bestellen

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 12:23 am
Laatste update: juli 20th, 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code