Prolactine Verlagen Met Ginkgo Biloba

prolactine verlagen ginkgo


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Prolactine Verlagen Met Ginkgo Biloba

ginkgo prolactineGinkgo biloba supplementen verlagen de productie van het hormoon prolactine. Het hormoon wordt aangemaakt in de hypofyse. Prolactine is ook het hormoon verantwoordelijk voor de borstvorming bij mannen.

Dit leidt vooral bij oudere mannen tot het krijgen van borsten. Een hogere omzetting van testosteron naar oestrogeen, plus een hogere aanmaak van het prolactine zou daar gedeeltelijk voor verantwoordelijk zijn.

De borsten worden gevoeliger voor oestrogeen en door het prolactine gaan zich melkklieren vormen. Dit is vooral van belang bij vrouwen die borstvoeding geven. Mannen hebben hier geen enkele baat bij. Een stijging van het prolactinehormoon gaat gepaard met een verlies van libido en een verminderd testosteron. Ook de levenskwaliteit en het zelfvertrouwen van mannen gaat hierdoor sterk achteruit.

Wat is Ginkgo Biloba?

ginkgo boomginkgo biloba is één van de oudste bomen die we kennen. De boom kan meer dan 1.000 jaar oud worden en groeit tot zo’n 35 meter hoog. Een enorme boom dus. De boom heeft bladeren in de vorm van een piramide of conische diamantvorm.

In de Chinese geneeskunde worden de zaden en de bladeren reeds duizenden jaren gebruikt om tal van problemen met de gezondheid op te lossen. De belangrijkste daarvan zijn problemen met de bloedsomloop, met het hart of met het geheugen. (bron)

Onderzoek heeft nu aangetoond dat de ginkgo biloba plant in staat is om het prolactinegehalte te doen dalen. Dit werd getest bij mannelijke ratten .

Taiwanees onderzoek met ginkgo bij ratten

Het onderzoek werd gedaan om de effecten van ginkgo te gaan analyseren wanneer het gaat om de seksualiteit.

Ook Interessant:  Ginkgo biloba verlengt de levensduur

Men stelde vast dat na 1 maand de frequentie verhoogd werd. De mannelijke ratten hadden duidelijk meer zin in seks. Het kwam ook meerdere keren tot een orgasme nadat de behandeling werd gestart, wanneer we dit vergelijken met de andere groep die geen supplement toegediend kreeg.

Er was echter geen verschil op te merken in de hoeveelheid sperma, in het testosterongehalte of in het gewicht van de teelballen. Wel zag men een duidelijke daling van het prolactine.

Ginkgo zal dus prolactine verlagen. Naast het prolactine verlagen zal de plant ook nog dopamine laten toenemen. Ze denken dat de toename aan dopamine dan ook de reden is waarom ginkgo in staat is om te kunnen prolactine verlagen.

Stress bestrijden

De plant kan ook heel goed gebruikt om stress te bestrijden. Zo kon men aantonen dat het cortisol wordt aangepakt door dit kruid te gebruiken. Cortisol is het stresshormoon die in grote hoeveelheden wordt aangemaakt wanneer we onder stress staan.

Een andere belangrijke functie is dat het kruid de omzetting van testosteron naar oestrogeen gaat blokkeren. Op die manier blijft er meer testosteron over en hebben we een hoger libido, meer spierkracht, meer spiermassa en dus meer testosteron.

stress verlagend ginkgo biloba

Het verlagen van het prolactinegehalte zal ook wel niet de enige reden zijn dat het libido ging verhogen. De plant heeft ook een bloedverdunnende werking. Dit zou er voor zorgen dat meer bloed naar de voortplantingsorganen kan stromen en zou ook een invloed kunnen hebben op de mechanismen die het libido in stand houden.

We zien ook dat mensen met angststoornissen kunnen worden geholpen door het kruid te gebruiken. Zij merken een duidelijke verbetering van de symptomen. Dit wordt mede veroorzaakt door het dalend effect op cortisol.

Ook Interessant:  Rhodiola Werking Gebruik en Bijwerkingen


Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Welke gevolgen hebben het prolactine verlagend effect op het lichaam?

Wanneer we een lager prolactine gehalte hebben in het lichaam zullen we ons automatisch beter voelen. Bij mannen en bij vrouwen resulteert dat in een verhoogd libido en een verbeterde gemoedstoestand.

Ook de erectie bij mannen zou voor een groot deel verbeterd worden. Mede door het bloedverdunnend effect van de ginkgo plant.

Het wordt ook vaak gebruikt als middel om de clitoris gevoeliger te maken. Vrouwen die moeilijk een orgasme kunnen krijgen kunnen hier mee gebaat zijn.

Bloedverdunnende werking van Ginkgo

bloedsomloop verbeteren bloedverdunnend ginkgo bilobaEen ander groot voordeel van de werking van ginkgo is dat het kruid een bloedverdunnend effect heeft op het lichaam. Dat betekent dat we de bloedsomloop zullen verbeteren. Dat heeft een reeks andere voordelen te bieden die we dan weer te danken hebben aan het gebruik van het kruid.

Ginkgo heeft een ontstekingsremmende werking en heeft een antioxidante werking in het lichaam. Dat zorgt ervoor dat de bloedvaten ontspannen wanneer het kruid gebruikt wordt. De bloedvaten worden wijder en het bloed wordt minder plakkerig. Daardoor kan het bloed makkelijker door het lichaam stromen en verbetert de bloedsomloop.

We zien ook gunstige effecten op de bloeddruk bij het gebruik van ginkgo. De bladeren van de plant bevatten krachtige terpenoïden en flavonoïden, deze antioxidanten zullen schadelijke effecten van vrije radicalen gaan blokkeren. Daardoor krijgen we een sterke bescherming tegen DNA schade en tegen hartproblemen.

Bijwerkingen van ginkgo biloba

Net zoals met elk medicijn of met elk natuurlijk product kunnen we ook te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. De bijwerkingen gaan echter hand in hand met de voordelen van de plant.

Ook Interessant:  Ginkgo verlaagt cortisol na stress

Zo is het belangrijk dat mensen die bloedverdunners nemen, vooraleer ze het kruid gaan gebruiken, contact opnemen met hun huisarts. De dosis van de medicatie zou dan moeten verlaagd worden omdat het bloed anders te dun kan worden en dan weer het risico op bloedingen zal verhogen.

Vrouwen die veel bloed verliezen tijdens de menstruatie worden ook niet aangeraden om hoge hoeveelheden ginkgo te gebruiken. Omdat ze dan nog meer bloed kunnen verliezen tijdens de menstruatie.

Andere bijwerkingen die kunnen optreden zijn hoofdpijn, misselijkheid en duizeligheid. Hoewel deze meer voorkomen de eerste dagen van het gebruik.

Besluit – Prolactine verlagen met Ginkgo

In hoge concentraties kan het hormoon de productie van testosteron tegenhouden. Maar zelfs al zijn de waarden te laag om het testosteron te verlagen, ze kunnen toch een invloed hebben op het libido.

Wanneer de onderzoekers de hersenen onderzochten van de ratten in de groep die 50mg per kg lichaamsgewicht toegediend kreeg, ontdekten ze hogere concentraties dopamine. De Taiwanese onderzoekers denken dat Ginkgo daarom werkt als een prolactine remmer.

Het nemen van een Ginkgo supplement kan er op die manier voor zorgen dat het  gehalte sterk gaat dalen in het lichaam. Dat zorgt meteen voor een hoger libido en minder kans op borstvorming bij mannen.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Langer leven met ginkgo biloba?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code