Testosteron tekort behandelen met ashwagandha

testosteron tekort


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Testosteron tekort behandelen met ashwagandha

Testosteron tekort? Ashwagandha biedt de oplossing!

testosteron ashwagandhaWanneer mannen ouder worden, kunnen die een daling merken in hun testosteron productie en de andere functies die daarmee gepaard gaan. Dat heet men soms wel de andropauze of penopauze. De menopauze voor mannen dus. Het is eigenlijk zeer normaal maar daar wordt niet zoveel over gesproken als over de vrouwelijke menopauze natuurlijk.

Meer testosteron met ashwagandha

Het is tijd om dit probleem eens aan het licht te brengen en te praten over de oplossing voor dit probleem. De behandeling voor een testosteron tekort kan ook met natuurlijke producten, en hoeft daarvoor niet altijd met testosterongels gebeuren. Het kruid dat daarbij kan helpen is ashwagandha of de wetenschappelijke naam withania somnifera. Ashwagandha wordt reeds duizenden jaren gebruikt als geneesmiddel in de ayurveda. Ashawagandha verhoogt libido en dat wisten ze toen ook al.

Ashwagandha wordt niet alleen gebruikt voor zijn seksuele kenmerken, het kan ook worden ingezet om het geheugen te verbeteren, de mentale capaciteiten te verhogen, stress te verlagen, meer energie, en om bij mannen meer vitaliteit teweeg te brengen. Voor mannen is dit kruid van zeer groot belang voor een normale hormonale functie en langetermijn gezondheid.

Betere vruchtbaarheid met ashwagandha

Ashwagandha heeft reeds aangetoond, de vruchtbaarheid te ondersteunen. Testen zijn uitgevoerd waarbij niet alleen het testosteron, maar ook het sperma en de kwaliteit van het sperma toenamen. Er zijn vele factoren die een rol kunnen spelen in de verstoring van de hormonen bij mannen. Leeftijd kan daarbij een grote rol spelen, maar ook overgewicht en stress. Stress kan zowel mentaal als fysiek zijn. Overtraining kan ook voor stress zorgen. Dus ook mensen die denken gezond bezig te zijn kunnen ook te maken krijgen met een vorm van stress.

Ook Interessant:  Het Verband Tussen Zink En Testosteron

Hormonen in balans brengen

ongelukkige vrouwDe hormonen in balans brengen is meer dan vitaliteit. Dat zorgt ervoor dat de prostaat gezond blijft, het lichaamsgewicht op peil blijft, een normale seksdrift, een goede erectie. Dit zijn enkel een aantal voorbeelden van problemen die men kan krijgen bij hormonen die niet in balans zijn.

Voor een man is het belangrijk om normale hormonen niveaus te hebben, een gezonde seksuele functie, genoeg spiermassa en kracht ontwikkelen en goed functionerende hersenen. Een man zal zich beter voelen, meer energie hebben, meer zelfvertrouwen, wanneer die in topconditie is. Door al die dingen in balans te brengen heeft ashwagandha zijn reputatie verdiend als afrodisiac en lustopwekkend middel die de natuurlijke productie van testosteron ondersteunt.

Mannen die ouder worden kunnen zeer goed gebaat zijn bij het nemen van ashwagandha. Zeker als die wilt beschermd zijn tegen allerlei aandoeningen van de hormonen die te maken hebben met de stijgende leeftijd. Zoals testosteron tekort, erectiestoornis, impotentie, onvruchtbaarheid, laag libido.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code