Testosteron verhogen met Ashwagandha

testosteron verhogen met ashwagandha


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Testosteron verhogen met Ashwagandha

Ashwagandha (Withania Somnifera) verhoogt testosteron

ashwagandha testosteronAshwagandha is een ayurvedisch kruid dat groeit in India en is meest gekend om het gebruik tegen stress. Withania Somnifera, zoals de botanische naam luidt. Wordt sinds eeuwenlang gebruikt tegen stress omdat het inwerkt op de stresshormonen.

Ondanks er niet zoveel gelijkenissen te vinden zijn met Ginseng, wordt het toch de Ginseng van India genoemd. Dit omdat het soortgelijke effecten teweegbrengt in het lichaam.

Ashwagandha kan op die manier heel goed gebruikt worden als testosteron booster. En dat heeft een goede reden. Er zijn een groot aantal studies en onderzoeken die dit aantonen.

Onderzoeken met Ashwagandha en testosteron

testosteron verhogen ashwagandhaIn een eerste studie, uitgevoerd aan de Chhatrapati Shahuji Maharaj Medical University. Daar gaven ze onvruchtbare mannen, 5 gram withania somnifera, 3 maanden lang. Het resultaat was dat het testosteron gestegen was met 40% tegenover de andere mannen die een placebo toegediend kregen. Sperma activiteit was toegenomen met 15%

Een andere studie aan de Mahalaxmi Clinic in Mulbai, ontdekte gelijke effecten. Ze gaven een groep van 25 mannen een extract van Ashwagandha namelijk KSM-66. Dat bevat 5 gram withanolides. Er waren ook 21 mensen die een placebo toegediend kregen. Na 90 dagen werd het testosteron gehalte gemeten en men ontdekte dat het testosteron met 17% was gestegen bij de mensen die withania somnifera namen. Er was ook een stijging van 34% bij het luteïniserend hormoon. Dat toont aan dat Ashwagandha werkt door de testosteron aanmaak te stimuleren in de gonadotrofe cellen.

Ook Interessant:  DIM Supplement Werking en Voordelen

De derde studie toonde weer positieve resultaten. Onderzoekers hadden 60 mannen die 5 gram Withania Somnifera kregen, met magere melk voor 90 dagen. Na 3 maanden keken de onderzoekers naar hun testosteron gehalte. Het testosteron was met 16% toegenomen terwijl het cortisol met 30% gedaald was.

Een vierde studie gaf zowel mannen als vrouwen een 250 tot 500mg dosis ashwagandha voor verschillende maanden. 1 tot 6 maanden. Daarin werd duidelijk dat het cortisol gedaald was met 14%, de HDL (goeie) cholesterol was gestegen met 17.3%.

Ashwagandha verhoogt testosteron en doet cortisol dalen

stress cortisol ashwagandhaCortisol is een stresshormoon dat testosteron kapot maakt. Dus logisch, iets dat cortisol naar beneden brengt, zorgt automatisch voor een stijging van het testosteron. Ook de stijging van de goeie cholesterol is een positief punt. Dat beschermt het hart en zorgt nog eens voor een hoge aanmaak van testosteron.

Zoals je kan zien zijn er veel studies gedaan op mensen die aantonen dat Ashwagandha het testosteron verhoogt en het cortisol verlaagt.

Hoe werkt Ashwagandha op testosteron?

ashwagandha testosteronWithanolides stimuleren de aanmaak van testosteron in de gonadotrofe cellen. Dit gebeurt door het luteïniserend hormoon te verhogen. Andere bestanddelen in Ashwagandha verlagen de cortisol, dat zorgt ervoor dat testosteron niet wordt omgezet in oestrogeen. Het kruid geeft de goeie cholesterol een boost, dat zorgt op zijn beurt voor meer testosteron aanmaak.

Dat is hetgeen men weet van wetenschappelijke studies. Mogelijk is er nog meer in Ashwagandha die het testosteron doet verhogen. Zo is het rijk aan Zink en andere mineralen die belangrijk zijn bij de aanmaak van testosteron.

Ook Interessant:  Waarvoor dient Zink?

De effecten op het cortisol kunnen misschien we als het belangrijkst beschouwd worden. Omdat ze de aromatase zullen blokkeren. De aromatase is het gevolg van stress, waardoor testosteron zal worden omgezet in oestrogeen. bij mensen die last hebben van overmatige stress is de aromatase een stuk hoger. Dit zorgt voor een groot aantal ongunstige effecten in het lichaam. Waaronder een verlaagd libido, impotentie, diabetes, overgewicht, hartproblemen en slapeloosheid. Het is dus van groot belang dat we die aromatase en het cortisol als gevolg van stress onder controle houden.

Waarvoor kan ashwagandha nog gebruikt worden?

ashwagandha vruchtbaarheidAshwagandha behoort tot de adaptogenen. Dat zijn kruiden die zullen helpen om het lichaam te beschermen tegen de effecten van stress. We zien dat bij mannen met een testosteron tekort, het mannelijk hormoon gaat toenemen. Dat is ook een gevolg van de adaptogene werking.

Dit kan echter voor een groot aantal andere problemen ingezet worden.

Bij mannen zal ashwagandhaDeel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

  • Testosteron verhogen
  • Vruchtbaarheid verbeteren
  • Libido verhogen
  • Erectie verbeteren

De erectie zal verbeteren wanneer we erectieproblemen ondervinden als gevolg van stress. Doordat de stress afneemt krijgen we een betere erectie. Dit zal echter niet werken in geval van een moeizame bloedsomloop. Omdat withania somnifera geen effect heeft op de bloedsomloop. In dit geval kunnen we tribulus terrestris gebruiken. Tribulus zal de bloedvaten wijder maken waardoor we in dit geval ook een betere erectie krijgen.

Wat doet Withania somnifera voor vrouwen

ashwagandha vrouwenBij vrouwen zien we ook een stijging van het libido door ashwagandha te gebruiken. Dit komt dan vooral door de enorme verbetering van de gemoedstoestand. Vrouwen kunnen het kruid in verschillende omstandigheden gebruiken. Wanneer we last hebben van PMS of pijnlijke menstruaties hebben kunnen we van de licht verdovende werking gebruikmaken om de pijn te verzachten.

Ook Interessant:  Rhodiola Werking Gebruik en Bijwerkingen

Bij depressie kan het kruid echter ook gebruikt worden. Wetenschappelijke onderzoeken hebben kunnen aantonen dat de werking van ashwagandha gelijk is aan de werking van lorazepam. Lorazepam is een medicijn die wordt toegediend aan mensen die last hebben van spierkrampen of spanningen. Het medicijn is een sterk ontspannend middel. Withania Somnifera is dus net zo krachtig om te gebruiken en heeft een stuk minder bijwerkingen dan de medicijnen lorazepam.

Besluit

We kunnen dus ashwagandha gebruiken wanneer we te maken hebben met een tekort aan testosteron. De werking van het kruid zal op verschillende vlakken effect hebben. Eerst hebben we de adaptogene werking.

Maar we hebben ook het blokkerend effect op de aromatase, of de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Verder bevat de plant sterke antioxidanten die ook een gunstig effect hebben op de gezondheid.

Niet alleen het testosteron gaat stijgen bij mannen met een tekort. Maar ook de vruchtbaarheid gaat verbeteren bij mannen. Mannen die last hebben van faalangst of druk ervaren om te presteren en daardoor vaak een probleem hebben met de erectie kunnen hierdoor ook een gunstig voordeel doen.

Bijwerkingen

Bij mannen zijn niet meteen directe bijwerkingen te melden. Een te hoge dosis kan er echter wel voor zorgen dat we last hebben van de maag.

Voor vrouwen gelden dezelfde bijwerkingen, al mogen vrouwen tijdens de zwangerschap het kruid niet gebruiken. Dit komt doordat de plant een ontspannend effect heeft op de baarmoeder en daardoor een vroegtijdige bevalling kan uitlokken.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Niet kunnen slapen? Hier is de oplossing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code