Tongkat Ali om seksprestaties te verbeteren

tongkat ali seksprestaties


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Tongkat Ali om seksprestaties te verbeteren

Oorsprong en betekenis van Tongkat Ali

tongkat aliTongkat Ali is een plant uit Zuidoost Azië (Indonesië, Maleisië). De wortels bevatten stoffen die sexprestaties kunnen verbeteren. De letterlijke betekenis voor Tongkat Ali luidt “de stok van Ali”. Het lijkt van uitzicht zeer sterk op de wortel van ginseng , al bevat die op zijn beurt totaal andere stoffen.

Eurycoma Longifolia Jack

Eurycoma Longifolia is de botanische naam van de plant. Al wordt het ook wel vaak de naam Maleisische Ginseng gegeven. Omdat de oorsprong dus uit Maleisië afkomstig is. De effecten van tongkat ali op seksueel vlak zijn zeer betrouwbaar en komen voor bij alle dieren waar reeds onderzoeken zijn op uitgevoerd.

Al lijkt het wel sterker te werken bij mannen dan bij vrouwen. Naast het verbeteren van de seksprestaties kan het ook ingezet worden voor het vergroten van het spermavolume, en voor het verbeteren van de erectie.

Tongkat Ali uit Maleisië

Het Tongkat Ali extract uit Maleisië wordt met water gemaakt. Het resultaat is een gedroogd 1:50 extract. De plant moet een bepaalde leeftijd hebben om er een goed extract van te kunnen maken. In Maleisië doen ze hun best om een goede kwaliteit te leveren.

Tongkat Ali Hoger testosteron en meer zin in seks.

libido verhogenDe theorie achter de sterkere testosteronwerking wordt nog bestudeerd. Aangenomen wordt dat een verhoging van het vrije testosteron in het bloed hiervan de oorzaak is en een werking die gelijk is aan die van humaan chorion gonadotroop hormoon (HCG). HCG stimuleert de geslachtsorganen tot productie van de geslachtshormonen.

Ook Interessant:  Tongkat Ali bijwerkingen

Bij dieren is een toename van de hormonen LH en FSH gezien en een afname van oestradiol. Tongkat Ali geeft meer zin in sex. Een sterkere erectie plus meer zin in sex en het grotere uithoudingsvermogen bij sexprestaties zijn de redenen om het als sexstimulans te gebruiken. Testen tonen deze eigenschappen bij dieren aan. (onderzoek)

De plant heeft antioestrogene effecten. De oestrogeen blokkerende effecten zijn te vergelijken met tamoxifen, een medicijn die wordt gegeven om het oestrogeen te blokkeren.

Onderzoek

Op mensen is met Tongkat Ali ook reeds onderzoek gedaan. Dat gaf hen een duidelijke stijging van het gehalte aan testosteron in hun bloed, maar nog meer gaf het een daling van het gehalte aan cortisol weer. (1)

Er werd duidelijk aangetoond dat Tongkat Ali de testosteronspiegel doet stijgen na het een aantal weken te gebruiken. . Het vrije testosteron is de actieve vorm van testosteron, het is dus niet gebonden aan de eiwitten die in het bloed aanwezig zijn. (2)

Testosteron is normaal in het bloed voor een deel gebonden aan het eiwit SHBG (sex hormone binding globuline). Het losmaken van testosteron van zo’n eiwit versterkt de werking, maar de totale hoeveelheid testosteron kan gelijk blijven.

Tongkat ali seksprestaties en betere erectie

Als een gevolg van het afrodisiac effect van tongkat ali wordt de erectie ook beter. Waaronder vooral de erectie langer kan aanhouden. Voor mannen die geen erectie kunnen behouden kan dit dus zeker goed van pas komen. Deze resultaten kwamen er met dosissen van 200,400 en 800 gram gedurende een periode van 10 dagen.

Ook Interessant:  Serotonine aanvullen op een natuurlijke manier

Alle dosissen waren effectief in het verbeteren van de erectie. Ook was het extract effectief in het uitstellen van het orgasme. Mannen die te vroeg klaarkomen kunnen daarbij dus baat hebben.

Tongkat Ali en Sperma aanmaken

Er werd aangetoond dat het supplement de sperma productie en de activiteit van de cellen kan verbeteren. De reden voor deze verbetering zoekt men in de anti-oestrogene werking van tongkat ali.

Echter kan daarvoor alleen de productie van sperma gerekend worden. Voor de activiteit van de spermacellen worden andere processen gebruikt. De positieve werking op de activiteit kon men niet meteen vaststellen.

De hoeveelheid sperma wordt met 65% verhoogd bij een dosis van 200 mg en dit na 9 maanden gebruiken.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Effecten van Tongkat Ali in de sport

gymSommige sporters zijn overgegaan tot het gebruiken van het kruid doordat het hen veel meer energie geeft en de vermoeidheid tegengaat.

Het zorgt er op zijn beurt ook voor dat men dankzij meer testosteron en minder cortisol, de spiergroei kan doen toenemen.

Het werkt daarom als het ware als een soort pepmiddel en als seksueel stimulerend middel. Echter voor de spiergroei moet het toch een lange tijd dagelijks genomen worden.

Wanneer we de spiergroei versnellen met tongkat ali dienen ook rekening te houden met de bijwerkingen.

Hoeveel Tongkat Ali nemen?

De dosering van Tongkat Ali of Eurycoma Longifolia is 200 tot 300 mg per dag. Wanneer het een extract van 100:1 betreft. Wanneer het extract lager of hoger is dient deze ratio gebruikt te worden. Dit is dan even effectief als 20 tot 30 gram van de droge wortel van de tongkat ali plant.

Ook Interessant:  Meest Effectieve Cortisol Verlagende Middelen

Deze dosis wordt meestal genomen via een supplement in 1 of 2 verschillende doseringen gedurende de dag. Het staat echter niet vast of dit de optimale dosis is.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 1:36 pm
Laatste update: september 20th, 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code