7 Voedingsmiddelen die aromatase remmen

aromatase remmen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

7 Voedingsmiddelen die aromatase remmen

Aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Dit gebeurt vooral bij stress en bij overgewicht, onjuiste voeding, te weinig beweging. Toch zijn er veel dingen die je ertegen kan doen. Zo kan je onder andere voeding eten die de aromatase tegengaat. Op die manier verhoogt het testosteron gehalte in het lichaam.

Hieronder vind je 7 voedingsmiddelen die de aromatase remmen. Meng deze in je dagelijks dieet en je zal snel het verschil merken.

Selder

Selder is een van de beste voedingsmiddelen om je testosteron te verhogen. Naar verluidt kan zelfs de geur ervan, de testosteronproductie reeds verhogen.

Het is bekend om zijn vele androgene stoffen. Alsook androtestrone, de voorloper van testosteron. Maar er is nog iets over selder dat de meeste mensen niet weten.

Selder kan ook zeer goed gebruikt worden om de aromatase te remmen.

Het is geen grote daling, maar de onderzoekers uit deze studie hebben ontdekt dat luteoline vanuit selder, het enzym aromatase remt.

Rode wijn

Teveel alcohol zal het testosteron niveau doen dalen. Toch kan één of twee glazen per dag wel bijdragen aan een hoger testosterongehalte. Meestal omdat rode wijn het enzym aromatase remt.

De onderzoekers van het Beckham Research Institute of the City of Hope, hebben ontdekt dat in één van hun borstkanker studies, dat rode wijn een zeer sterke natuurlijke aromatase remmer is. De onderzoekers vonden ook dat rode wijn het oestrogeen doet dalen.

In een andere groep onderzoekers aan dezelfde instelling, werd ontdekt dat de phytochemicaliën in rode wijn, in staat zijn om de aromatase te blokkeren.

Ook Interessant:  Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

De grootste reden waarom rode wijn de aromatase remt kan worden gevonden in het polyfenol reservatrol. Dit zorgt voor een daling in het oestrogeen, het blokkeert de aromatase en verhoogt het testosteron.

Olijfolie

Olijfolie remt aromatase. Dat komt doordat in olijfolie een bestanddeel aanwezig is, oleuropein. Dit bestanddeel geeft de olijfolie zijn smaak.

Oleuropein in olijfolie werd gezien als een sterke aromatase remmer. Daarbij heeft olijfolie enorm veel voordelen voor het hart en de bloedvaten. De cholesterol en het testosteron.

Bruine champignons

Bruine champignons hebben aangetoond, sterke anti aromatase eigenschappen te bevatten.

In een studie ontdekten de onderzoekers dat de bruine champignon de aromatase remt parallel met de dosis. Hoe meer champignons hoe hoger de aromatase geremd wordt.

Een andere langere studie uit China toonde net hetzelfde aan.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Oesters

Oesters zijn in de eerste plaats zeer hoog aan zink. Zink is een van de belangrijkste mineralen voor mannen, omdat het zo’n 300 verschillende enzymes regelt in het mannelijk lichaam. Het staat ook zeer dicht bij testosteron en sperma productie.

Zink is ook een van de sterkste natuurlijke aromtase remmers.

Kruisbloemige groenten

Kruisbloemgroenten zoals broccoli, spruiten, bloemkool zijn allemaal aromatase remmers. Dit komt doordat al deze groenten een stof bevatten genaamd Diindolylmethane (DIM). Dat regelt het oestrogeen en testosteron in het lichaam. Het helpt om oestrogeen molecules het lichaam te laten verlaten via de lever.

DIM is ook in staat om de aromatase te remmen.

Je kan een supplement met DIM gebruiken of gewoon heel veel kruisbloemige groenten eten. Dat is veel goedkoper!

Ook Interessant:  7 Slimme manieren die het testosteron verhogen

Peterselie

Peterselie is rijk aan het flavonoide genaamd apigenine. Apigenine remt effectief de aromatase.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 8:29 am
Laatste update: september 19th, 2017