Afvallen Met Kurkuma Hoe Werkt Het?

afvallen met kurkuma


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Afvallen Met Kurkuma Door Vetopslag Te blokkeren

Afvallen met kurkuma. Deze gele kruiden die we vooral in onze keuken gebruiken wanneer we curry klaarmaken. Veel andere bereidingen heeft het niet in het westen en het is om die reden ook niet echt bekend dat dit kruid enorm veel voordelen levert voort onze gezondheid.

Een van die voordelen is dus dat we kunnen afvallen met kurkuma. Dit zal een mechanisme in gang zetten die op verschillende manier het gewicht zal gaan beheersen en uiteindelijk zal verlagen.

Voor we verder gaan over hoe we kunnen afvallen met kurkuma, gaan we het eerst eens hebben over de belangrijkste voordelen van kurkuma.

Zo heeft kurkuma belangrijke :

 • Antioxidante werking
 • Ontstekingsremmende werking
 • Bloedsuiker verlagende werking

Deze drie eigenschappen zijn verantwoordelijk voor 99% van alle voordelen die worden toegeschreven aan het gebruik van kurkuma. En dat zijn er heel wat. De belangrijkste voordelen zijn dan weer dat kurkuma :

 • De bloedsuiker gaat verlagen
 • Insulineresistentie tegengaat
 • De lever reinigt
 • De bloeddruk verlaagt
 • Het bloed dunner maakt
 • Artritis helpt behandelen
 • Kan helpen bij alzheimer
 • Kanker helpt voorkomen

Daarnaast zijn er nog heel wat andere aandoeningen die worden voorkomen en kunnen worden behandeld met kurkuma.

Allen zijn ze terug te brengen naar de antioxidante en ontstekingsremmende werking van kurkuma. Doordat bijna alle aandoeningen aan aaneenkoppeling zijn van ontstekingen en vrije radicalen die schade toebrengen aan onze cellen is dat een logische redenering.

Ontsteking remmen en afvallen met kurkuma

Mensen die te maken krijgen met overgewicht hebben altijd te maken met kleine ontstekingen in ons lichaam. Deze ontstekingen zullen ervoor zorgen dat we op de lange termijn een risico vormen voor het krijgen van bepaalde aandoeningen.

Ook Interessant:  Kunnen we Afvallen met Zaden?

Mensen met overgewicht krijgen op de lange duur te maken met hartproblemen en krijgen vroeg of laat ook diabetes van het type 2. Dit komt doordat ze insulineresistent zullen worden door de overvloed aan glucose die moet worden verwerkt en de voortdurende pieken in de bloedsuikerwaarden.

Het meest actieve ingrediënt in kurkuma is curcumine. Deze stof is verantwoordelijk voor alle voordelen van kurkuma en speelt dus ook de primaire rol bij het afvallen met kurkuma.

De antioxidante werking van curcumine zal de ontstekingen gaan verminderen die ontstaan in onze cellen. Dit kan zijn in de vetcellen, maar dit kan ook voorkomen in de spiercellen en in alle andere cellen van het lichaam.

Door deze antioxidante werking zullen ze ook de insulineresistentie gaan verhelpen. De bloedsuikerwaarden zullen geen hoge pieken meer vertonen en de cholesterol zal ook worden verlaagd als gevolg van de antioxidante en ontstekingsremmende werking van curcumine.

Daarnaast zullen een groot aantal andere metabolische problemen worden verholpen die uiteindelijk het gevolg zijn van het overtollige gewicht die we elke dag moeten meeslepen.

Afvallen met kurkuma door obesitas te bestrijden

Er zijn reeds een aantal studies uitgevoerd naar de effecten van kurkuma wanneer het gaat over het controleren van het lichaamsgewicht.

Zo heeft een onderzoek uit 2009 uitgewezen dat wanneer een groep muizen een vetrijk dieet die enorm veel calorieën bevat krijgt toegediend. En daarbij een supplement met curcumine gaat gebruiken. Ze minder geneigd zijn om aan te komen dan de muizen die geen supplement hadden gekregen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Dit is te verklaren doordat curcumine verhindert dat er nieuwe bloedvaten kunnen worden gevormd in het vetweefsel. Dat zorgt er op zijn beurt voor dat de vetweefsels niet kunnen uitzetten en er ook weinig of geen gewicht bijkomt.

Ook Interessant:  Vet verbranden door vet te eten!

We kunnen dit niet aantonen bij mensen, doordat deze onderzoeken nog niet zijn uitgevoerd bij mensen. Toch ziet het er positief uit en kan het afvallen met kurkuma positieve resultaten teweegbrengen.

Kurkuma in je voedingspatroon

De specerij kurkuma is niet zo moeilijk te vinden. Bijna elke supermarkt zal het verkopen. Het is dus zeer makkelijk te krijgen. Verse kurkuma is iets moeilijker te vinden, daarvoor dien je al naar speciaalzaken gaan.

Bijvoorbeeld Indische supermarkten of bio-winkels zullen de verse variant van kurkuma hoogstwaarschijnlijk wel verkopen. De prijs kan wel eens tegenvallen en is vaak zo’n 5 keer hoger dan de prijs voor gember. Een familielid van de geelwortel.

De kleur is geel, en die kleur is zeer dominant in elk gerecht waar je kurkuma zal aan toevoegen. Ze zullen bijna alle gerechten geel gaan kleuren. Doordat de curcumine zo’n sterk effect heeft op het lichaam heeft ze ook een sterk effect op de kleur van het klaargemaakte gerecht.

Om die reden voeg je ze het best toe aan gerechten die van nature al geel zijn. Zoals eieren. Ook gerechten met wortelen kunnen gebruikt worden in combinatie met kurkuma.

Verder hangt het natuurlijk af van je eigen smaak. Sommige mensen vinden kurkuma beter wanneer die vers is. Omdat de smaak van de specerij wat nazindert in de smaak pupillen. Daarom kan de verse variant wel een alternatief zijn.

Er kan ook altijd een supplement gebruikt worden van curcumine. Al moet daar wel enige voorzichtigheid mee gepaard gaan.

Zo neem je beter geen supplement met curcumine wanneer je :

 • Medicatie neemt om de bloeddruk te verlagen
 • Medicatie neemt tegen diabetes
 • Medicatie neemt om de cholesterol te verlagen
 • Bloedverdunners neemt
 • Galstenen hebt
 • Medicatie neemt om de bloedsuiker te verlagen
Ook Interessant:  Snel gewicht verliezen met warm water en citroensap

De reden waarom je dan deze curcumine dient te vermijden is omdat ze hetzelfde effect hebben als deze soorten medicatie.

Curcumine zal de bloeddruk verlagen, bloedsuiker doen dalen, cholesterol verlagen en het bloed verdunnen.

Als je medicatie neemt en je wilt toch het kruid gaan gebruiken of een supplement met curcumine gebruiken dan kan je eventueel met je huisarts overleggen om een lagere dosis van de medicatie te nemen. Op die manier loop je geen risico op een te lage bloedsuiker of een te lage bloeddruk.

Geen magische oplossing

Er bestaat geen magische truc om af te vallen. Net hetzelfde geldt bij het afvallen met kurkuma. Het is een goede specerij om te gebruiken wanneer je wilt gewicht verliezen. Het zal zeker bijdragen aan een gezonder gewicht.

Maar dan moeten alle andere factoren ook op punt worden gebracht. Dan dien je zeker te voldoen aan het eten van gezonde voeding. Af en toe gaan bewegen.

En een calorie-tekort hebben zodat het afvallen met kurkuma makkelijker kan tot stand komen. Er bestaan natuurlijk manieren om af te vallen zonder een calorie-tekort te hebben.

Maar dan moet je voldoende kennis hebben over het metabolisme en weten hoe je het metabolisme kunt verhogen. Op die manier kan je gewicht verliezen door toch de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te eten.

Een goed voorbeeld daarvan is Het Metabolisme Op 100% Programma.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Waarom snel afvallen toch makkelijk kan zijn

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 12, 2016 om 11:56 am
Laatste update: augustus 20th, 2016