Afvallen met zonnebloempitten

afvallen met zonnebloempitten


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Afvallen met zonnebloempitten

zonnebloempitten afvallenWanneer je wilt afvallen zijn zonnebloempitten een zeer gezond voedingsmiddel dat je in je dieet kunt introduceren.

Ze zijn rijk aan mineralen, eiwitten en onverzadigde gezonde vetzuren.

Doordat ze zo veel eiwitten en onverzadigde vetzuren bevatten geven zonnepitten zeer snel een verzadigd gevoel doordat je geen honger meer hebt en het gevoel hebt dat je genoeg gegeten hebt.

Op die manier kan je heel makkelijk afvallen met zonnebloempitten.

Niet alleen kan je afvallen met zonnebloempitten. Het eten van de zonnepitten is ook nog eens goed voor je cholesterol. Zo verlaagt het de LDL cholesterol in je bloed. LDL cholesterol is de slechte cholesterol die op termijn een risico vormen voor het hart.

Het eten van zonnebloempitten is dus niet alleen goed om te kunnen afvallen, het is ook nog eens zeer goed voor het hart. Verder bevatten zonnebloempitten heel wat seleen of selenium. Daarvan wordt beweerd dat het kanker kan tegengaan.

zonnebloem

Selenium werkt op twee manieren. Eerst en vooral beschermt en herstelt het DNA schade. Ten tweede werkt selenium stimulerend op de lever. Doordat die meer schadelijke stoffen kan afvoeren.

Ze zijn een uitstekende bron van vitamine E. In 50 gram zonnebloempitten zit al bijna de volledige dagelijkse hoeveelheid vitamine E.

Vitamine E die werkt als een anti-oxidant en dus vrij radicalen uit het lichaam wegjaagt, vooraleer ze schade kunnen aanrichten en ziektes veroorzaken.

Waaruit bestaan zonnebloempitten?

zonnebloempitten om af te vallenIndien je wilt afvallen zijn bijna alle zaden zeer geschikt om af te vallen.

Maar elk soort zaad heeft zo zijn eigen manier, doordat elk soort zaad bestaat uit verschillende voedingsstoffen.

Ook Interessant:  Afvallen Met Kurkuma Hoe Werkt Het?

Ze zijn allemaal opgebouwd uit een hoog aantal eiwitten en mineralen en vitamines.

Maar allemaal hebben ze verschillende mineralen en vitamines en aminozuren in eiwitten die het verschil maken tussen de verschillende zaden.

Zonnebloempitten bevatten van mineralen heel veel selenium, magnesium en calcium. Van selenium is reeds gezegd dat het beschermend werkt voor de lever en tegen kanker en andere ziektes.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Magnesium werkt stimulerend voor het zenuwstelsel. En calcium helpt de botten en de tanden sterk te houden.

Vitamines in zonnebloempitten zijn hoofdzakelijk de vitamine E. Die werken als een anti-oxidant om het lichaam sterker te maken en zo het immuunsysteem versterken.

De onverzadigde vetzuren van de omega 3 familie werken positief op het hart en de hersenen. En verlaagt de cholesterol.

Hoe kan je afvallen met zonnebloempitten?

zonnepitten afvallenVerder bevatten zonnebloempitten heel wat calorieën.

Maar je doet er goed aan je niet blind te staren op die calorieën. Want het zijn eigenlijk allemaal zeer gezonde voedingsstoffen die je broodnodig hebt wanneer je wilt afvallen.

De onverzadigde vetzuren in geven het lichaam een signaal om vet te verbranden. De meeste mensen met overgewicht hebben een tekort aan vitamines en mineralen.

En hebben meestal een fout voedingspatroon. Zonnebloempitten introduceren als vervanging van chips of koekjes wanneer je honger hebt is een zeer goede manier om af te vallen. Je kan ze overal meenemen, ze moeten niet in de koelkast en blijven altijd vers.

Ook kan je zonnebloempitten vermengen in een salade. Je kan zelfs een combinatie van verschillende zaden in de salade mengen.

Ook Interessant:  BMI Berekenen en vergelijken met vetpercentage

Zoals sesamzaad, maanzaad en zonnebloemzaad. Dat maakt een zeer lichte maaltijd zoals een slaatje, toch tot een complete maaltijd, doordat je alle voedingsstoffen binnen hebt die je nodig hebt om te kunnen afvallen.

Als ontbijt kan je ze mengen in muesli. En je kan ze raspen om zo in de yoghurt te mengen. Heel lekker en gezond. Elke dag 50 gram in je gezonde maaltijden mengen zal je heel snel resultaat opleveren.

Tijdens de zwangerschap zijn ze een uitstekende aanvulling op een gezond voedingspatroon!

Vezels en onverzadigde vetzuren

De vezels en de onverzadigde vetzuren die we terugvinden in zonnebloempitten helpen uitstekend bij het afvallen. Omdat ze er eerst en vooral zullen voor zorgen dat het veel langer duurt om verteerd te worden. Een vetrijke maaltijd blijft veel langer in de maag dan een gewone maaltijd. Dat zal er dus voor zorgen dat we minder snel terug honger hebben. We kunnen langer zonder volgende maaltijd en dus eten we automatisch minder calorieën op het einde van de dag.

Verder zullen de vezels een belangrijke taak verrichten. Ze zullen er namelijk voor zorgen dat de bloedsuikerwaarden minder snel gaan stijgen. Dat is één van de belangrijkste voordelen van het afvallen met zonnebloempitten.

Wanneer onze bloedsuikerwaarden niet zo snel gaan stijgen, is er ook minder insuline nodig om deze pieken in de bloedsuiker op te vangen. Dat verlaagt het risico op diabetes type 2. Maar wat nog meer belangrijk is, het zal ervoor zorgen dat de energie die daaruit voortkomt, geleidelijk aan wordt vrijgegeven.

Ook Interessant:  Voeding met kalium

In tegenstelling tot een maaltijd met vooral snelle suikers, waarin weinig tot geen vezels aanwezig zijn. Dan zal er een snelle vloed van energie ontstaan, die het lichaam alleen maar kan opvangen door de overtollige energie op te slaan als vet. Waardoor overgewicht ontstaat.

Het langzaam loslaten van deze energie zal ervoor zorgen dat we langer energiek zijn, en dat we minder snel terug honger hebben.

Waar kan ik zonnebloempitten kopen?

Je kan ze in de meeste supermarkten wel vinden. Ze zijn echter niet goedkoop. Dat komt omdat je voor gezonde voeding altijd iets meer gaat betalen dan voor ongezonde voeding. Online kan je ze goedkoper bestellen.