Alopecia androgenetica bij vrouwen

Alopecia androgenetica bij vrouwen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Alopecia androgenetica bij vrouwen

Alopecia androgenetica is een aandoening die haaruitval bij vrouwen veroorzaakt. Dit gebeurt meestal tussen de jonge leeftijd van 10 jaar en 40 jaar. Deze aandoening kan behandeld worden met Minoxidil. Het is de enige medicatie om alopecia androgenetica bij vrouwen te behandelen. Hoe sneller met de behandeling wordt gestart, hoe beter het is voor het verdere verloop van de haargroei.

Minoxidil

Hoewel het niet algemeen bekend is waarom, blijkt minoxidil de leeftijd van de haartjes te verlengen. Er zou ook een grotere bloedtoevoer naar de haarcellen zijn. Het duurt enkele maanden vooralleer het resultaat zichtbaar is. Het is noodzakelijk om deze medicijnen te blijven nemen, zo niet zal de haaruitval verder zetten. Het werd eigenlijk op de markt gebracht als middel tegen een hoge bloeddruk. Tot er werd vastgesteld dat ook het haar ervan ging groeien. Sindsdien wordt het gebruikt als middel om het haar te laten groeien. Het kan ook preventief gebruikt worden tegen alopecia androgenetica.

Deze medicatie wordt meer aangeraden voor vrouwen als voor mannen, omdat vrouwen er beter op reageren. Hoe hoger de concentratie, hoe sterker de werking van de medicatie. Er bestaat een 2% en een 5% variant. Het is ook de enige medicatie die kan worden gegeven aan vrouwen. Dit omdat alle andere medicatie gevaarlijk kan zijn voor vruchtbare of zwangere vrouwen.

Er zijn reeds een aantal onderzoeken uitgevoerd naar de werking van Minoxidil op alopecia androgenetica en er is vastgesteld dat het aantal haren bij vrouwen na 32 weken gigantisch is gestegen. Het komt vaker voor dat in het begin van de behandeling meer haren gaan uitvallen als normaal. Dit is echter slechts tijdelijk.

Ook Interessant:  Haaruitval Hoe komt het? En wat doe ik eraan?

Eventuele nadelen van het gebruik van Minoxidil zijn een rode hoofdhuid, droogheid en irritatie.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 14, 2016 om 11:19 am
Laatste update: juli 18th, 2016