Arjuna verbetert de werking van het hart

arjuna


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Terminalia arjuna is een boom waarvan het kruid arjuna van gebruikt wordt. Dat wordt meestal uit de schors genomen maar soms ook uit de bladeren en uit de vruchten. De boom komt zeer veel in indië voor en kan wel tot 35 – 40 meter hoog worden. Arjuna wordt reeds duizenden jaren lang gebruikt in de ayurvedische geneeskunde. Het heeft zijn diensten vooral bewezen in hart gerelateerde aandoeningen. Waarvan onder andere wordt beweerd dat door het regelmatig gebruik van dit kruid, de kans op een hartaanval enorm kan worden gereduceerd.

De werking van Arjuna op de gezondheid.

Wanneer het lichaam teveel LDL-cholesterol bevat, gaat het uiteindelijk in de bloedbaan terecht komen. En zich dan nestelen aan de wanden van de slagaders. Dit gebeurt bij iedereen, maar dan meestal in beperkte mate.

Wanneer dit niet wordt gereinigd zullen de wanden uiteindelijk nauwer worden. Door de cholesterol die eraan gekleefd is. En zullen hart-problemen optreden. Omdat er te weinig bloed kan doorheen gepompt worden en er ook nog eens meer energie nodig is om het bloed erdoorheen te pompen. Dit kan een verharding opleveren van de slagaders plus ook nog eens schade toebrengen aan de organen die te weinig bloed krijgen. Studies hebben aangetoond dat arjuna de hoeveelheid slechte cholesterol (LDL) kan verminderen in het lichaam en dus op die manier de slagaders kan reinigen. Waardoor de kans op hart-aandoeningen aanzienlijk afneemt.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Eclipta Alba : Herstelt lever en huid

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 13, 2016 om 9:45 pm
Laatste update: juli 17th, 2016