Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

stoppen met roken


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wat is de beste manier om te stoppen met roken?

Beste manier om te stoppen met roken

Dagelijks zijn er duizenden mensen die proberen om te stoppen met roken. Een groot deel daarvan zal helaas hervallen in de slechte gewoonte van het roken en een klein deel daarvan zal slagen in zijn opzet. Maar wat is nu de beste manier om te stoppen met roken? Eerst en vooral zal de beste manier om te stoppen met roken voor iedereen verschillend zijn. De een zal beter af zijn met een nicotine vervangend middel, de ander met een elektronische sigaret en nog een ander zal een boek lezen om te stoppen met roken. Zolang men slaagt in hun opzet en slaagt om te stoppen met roken zonder terug te beginnen is het voor die persoon de beste manier om te stoppen met roken. Al zijn er wel grote verschillen.

Stoppen met roken met nicotine vervangers

De nicotinevervangende middelen zijn vrij verkrijgbaar in de apotheek en compenseren het gemis aan nicotine wanneer iemand gestopt is met roken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar zoals de patch, de zuigtablet, kauwgom en er is de nicotinespray. Al deze middelen zijn relatief duur als je het vergelijkt met sigaretten. Dan denk je, nou ik wil stoppen met roken en dan kost het me hier EUR 30 per week om te stoppen met roken. En dit voor 3 maanden lang! Wel dat is één van de grootste problemen aan nicotine-vervangende middelen. Het prijskaartje. Wat niet wegneemt dat je natuurlijk nog altijd de risico’s van nicotine erbij moet nemen. Zoals een verhoogde bloeddruk, in sommige gevallen hartkloppingen wat kan leiden tot hartritmestoornissen. En nog altijd een verhoogde kans op hartaandoeningen. Nicotine-vervangers zijn dan ook tijdelijke middelen maar toch worden ze onderschat door de mensen. Ze worden gezien als onschuldig en zeker gezonder dan de sigaret. Ze zijn vast en zeker gezonder dan de sigaret maar met nicotinevervangers verschuif je de verslaving eigenlijk naar een ander middel. Je bent gestopt met roken. Je bent verslaafd aan de nicotine in sigaretten. Dus neem je een ander middel ter vervanging, waar ook dus nicotine in zit. Het is geen goeie oplossing.

Ook Interessant:  Longen herstellen na jarenlang roken

Stoppen met roken met de elektronische sigaret

Dan zijn er de elektronische sigaretten. Waarvan recent heel veel negatieve publiciteit over gemaakt wordt. Ze zouden bijna even schadelijk zijn als sigaretten enzovoort. Ook het prijskaartje is niet min. Maar natuurlijk om te stoppen met roken moet je er wat voor over hebben natuurlijk. Dit alternatief voor de echte sigaret is eigenlijk zeer handig voor mensen die op terras met vrienden een biertje drinken en een sigaretje willen opsteken. Maar als het werkt voor de persoon in kwestie om te kunnen stoppen met roken. dan is dat de beste manier om te stoppen met roken voor die persoon.

Goed boek om te stoppen met roken

Een andere methode die minder vaak gebruikt wordt maar die wel hoog scoort in de doeltreffendheid is een boek lezen om te stoppen met roken. Het grote voordeel van deze boeken om te stoppen met roken is, dat je enorm veel inzicht krijgt in je eigen verslaving. En dat je volledig begrijpt hoe die verslaving eigenlijk tot stand gekomen is. Het laat je totaal anders denken over roken en dat maakt het de beste manier om te stoppen met roken. Omdat je volledig begrijpt waarom je geen volgende sigaret meer mag opsteken. Je begint de sluwe trucjes van de nicotineverslaving te snappen. En wanneer je dit snapt. Dan ben je eigenlijk al gestopt met roken. Terwijl je met nicotinevervangers en de elektronische sigaret maandenlang verslaafd blijft. Ben je met het lezen van een boek om te stoppen met roken meteen van je verslaving af!

Ook Interessant:  Stoppen met roken zonder te verdikken

 

Download nu het gratis E-book met 100 Tips om te stoppen met roken!

 

Ebook Ikstopmetroken. Hét boek om te stoppen met roken!

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:27 am
Laatste update: juli 4th, 2018