Hoe Kunnen We Candida Effectief Gaan Bestrijden?

candida


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Candida effectief bestrijden

Wat is Candida?

Candida zijn schimmels die voorkomen op de huid. Het komt ook vaak voor dat schimmels zich bevinden in de slijmvliezen of zelfs in de darmen. Vrijwel iedereen heeft het van bij de geboorte, maar doordat ze in evenwicht blijven met de bacteriën die daar ook aanwezig zijn, zorgen die er op hun beurt voor, dat de schimmels genoeg voeding krijgen. Waardoor hun aantal gering blijft. In de meeste gevallen merkt men daar niks van. En schaadt het ook
niet.

Wel kan het gebeuren dat Candida zich heel erg kan vermenigvuldigen, waardoor een infectie ontstaat. Dat treedt weliswaar alleen op als de lichamelijke weerstand minder wordt. Het kan echter ook door een antibioticakuur ontstaan.

Bij relatief gezonde mensen is die infectie praktisch onschadelijk. Bij heel erg zieke mensen kan zo’n infectie wel heel gevaarlijk zijn (kankerpatiënten, Hiv-patiënten, mensen die een
orgaantransplantatie hebben gehad).

Ontstaan van Candida

  • Het eten van suikerrijk voedsel kan Candida in de hand werken.
  • Een grote diversiteit in seksuele contacten.
  • De pil.
  • Zwangerschap.
  • Mensen met diabetes.
  • Antibiotica

Kan men anderen besmetten?

Het is mogelijk om anderen met Candida te besmetten. Maar dat komt minder vaak voor. Het wordt ook niet bestempeld als een seksueel overdraagbare ziekte. Wanneer de moeder lijdt aan een Candida infectie is, de kans wel groot dat ze haar baby zal besmetten. Daarom is het zeker aangewezen meteen met een behandeling te starten.

Op welke plaatsen ontstaat Candida?

Mond

candida op tong

Ongeveer de helft van de populatie heeft deze vorm.
Slechts heel weinig ervaren er last van, dus blijft
het onopgemerkt.
Als men zwakker wordt, door ziekte, zal men er
waarschijnlijk last van krijgen.

Ook Interessant:  Candida behandelen op natuurlijke wijze

Tepels

Dat is enkel bij vrouwen die borstvoeding geven.
Daarom is behandeling heel erg verstandig.
Omdat de kans groot is dat het wordt doorgegeven op
de baby.

Huid

Dat situeert zich vooral in huidplooien, plaatsen waar
vocht (zweet) zich ophoopt. Alsook in de nagels.

Vagina

Het is de grootste oorzaak voor alle vaginale infecties
En moet daarom ook zeker meteen behandeld worden. Het kan zorgen voor onder andere een gelige afscheiding of een stinkende afscheiding.

Penis

Er kan een bepaalde witte of zelfs gele substantie op de eikel blijven liggen.

Problemen

Rode huid alsook rode nagels. Een witte uitslag op de tong. Er kunnen kleine snijwonden optreden in de mond of lip. In de vagina kan de huid rood worden en jeuk veroorzaken.
Bij de penis kan de eikel heel erg rood zien, jeuk veroorzaken en pijn bij het vrijen.

Behandeling

Er bestaan heel wat behandelingen met medicijnen, echter meestal komt de infectie vroeg of laat terug.

Doordat candida een schimmelinfectie is, is het nodig om schimmelwerende kruiden of middelen te gebruiken. Die zullen de candida infectie aanpakken en helpen verwijderen.

Pau d’Arco

pau d arco candida

Pau d’Arco is de stam een een boom, de tabebuia avellanedae. Hij komt oorspronkelijk voor in het regenwoud van Zuid-Amerika. De stam bevat verschillende stoffen die het immuunsysteem ondersteunen. Ze zullen echter ook helpen bij het bestrijden van ontstekingen. Het zal infecties en virussen helpen bestrijden en kan genomen worden via capsules.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Kaneel

candida kaneel

Kaneel is misschien het meest gekend als ingrediënt bij verschillende bakproducten. Denk dan bijvoorbeeld aan wafels of pannenkoeken. Maar kaneel heeft ook een groot aantal gunstige eigenschappen te bieden voor onze gezondheid.

Ook Interessant:  Candida behandelen op natuurlijke wijze

Ook bij candida kan kaneel ervoor zorgen dat we de bacteriën zullen bestrijden. Hoewel het via supplementen kan gebruikt worden zien we toch bij candida dat de olie een stuk krachtiger is.

Kruidnagel

kruidnagel candida

Kruidnagel is onder meer belangrijk bij het reinigen van het spijsverteringsstelsel. Het zal bijvoorbeeld de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen bacteriën helpen aanmaken. En daarnaast ook ongunstige bacteriën helpen verwijderen.

Kruidnagel kan ook genomen worden in de vorm van een supplement. Of via kruidnagelolie. Wanneer we de olie gebruiken dienen we voorzichtig te zijn. Kleine hoeveelheden zijn heel positief voor onze gezondheid. Hoge hoeveelheden echter, kunnen giftig zijn voor onze lever.

Zoethout

zoethout

Zoethout kennen we vooral van snoep. Hoewel het bij ons minder bekend is als geneesmiddel, toch heeft zoethout heel wat voordelen voor onze gezondheid. Onder meer bij het bestrijden van candida op een natuurlijke manier.

Zoethout zal er namelijk voor zorgen dat de vagina gereinigd wordt. De bacteriën en vooral ook de PH in de vagina worden hersteld. Waardoor candida effectief kan bestreden worden.

Daarnaast heeft zoethout nog een aantal andere belangrijke voordelen. Het is gunstig voor onze bloedsuiker doordat het insuline zal helpen aanmaken. Het zal de spijsvertering verbeteren en heeft een sterke ontstekingsremmende werking.

Mensen met een hoge bloeddruk mogen echter geen zoethout supplementen gebruiken omdat die op de lange termijn de bloeddruk kan verhogen. Ook zwangere vrouwen worden afgeraden om zoethout supplementen te gebruiken.

Caprylzuur

Caprylzuur candida

Caprylzuur komt van de kokosnootboom. Dit zuur kan op een zeer krachtige manier candida gaan bestrijden, vooral dan omwille van zijn krachtige schimmelwerende eigenschappen.

Ook Interessant:  Candida behandelen op natuurlijke wijze

Caprylzuur zal de vetzuren nabootsen die op een natuurlijke manier worden aangemaakt door de darmflora. Dit heeft een enorme invloed op het bestrijden van candida. De effecten van caprylzuur zijn krachtiger dan die van medicijnen tegen candida.

Caprylzuur kan worden genomen via een supplement.

Tea Tree olie

tea tree olie

De tea tree olie komt van de Melaleuca alternifolia plant. Deze plant vinden we oorspronkelijk terug in Australië. De plant heeft enorm krachtige schimmelwerende eigenschappen. Wanneer we bijvoorbeeld een bad nemen kunnen we daar een kleine hoeveelheid van in het bad toevoegen. Dit zal reeds voldoende zijn om de bacteriën in de vagina aan te pakken.

Ook kan het in een tampon geweekt worden en daarna aangebracht worden in de vagina.

Ook wanneer we last hebben van orale candida kunnen we tea tree olie gebruiken. We kunnen dan bijvoorbeeld enkele druppels in een glas water mengen en er een natuurlijke mondwaterformule mee maken. Dit zal automatisch ook de bacteriën aanpakken.

De olie kan worden verkregen voor €12.30.

Biotine

Biotine is een wateroplosbare vitamine. Ze is lid van de vitamines B en is vooral bekend om zijn gunstige eigenschappen tegen haaruitval en om het haar beter te laten stralen.

Maar biotine heeft ook een krachtige werking bij candida. Omdat de stof enorm krachtige schimmelwerende functies heeft. En daardoor de bacteriën van candida heel snel kan helpen aanpakken.

Er kan een supplement met biotine kan worden genomen.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Candida behandelen op natuurlijke wijze

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 16, 2016 om 11:34 am
Laatste update: november 16th, 2017