Meest Effectieve Cortisol Verlagende Middelen

cortisol verlagende middelen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Meest Effectieve Cortisol Verlagende Middelen

stressCortisol verlagende middelen kunnen gebruikt worden wanneer we te maken hebben met enorm veel stress. Of wanneer we te maken hebben met andere factoren waardoor het cortisolgehalte te hoog wordt.

Cortisol verlagende middelen kunnen nodig zijn doordat het anticonceptiemiddel dat we gebruiken deze hormonen gaat activeren bijvoorbeeld. Of wanneer we last hebben van een depressie, overgewicht hebben, slaapproblemen of hoge bloeddruk hebben. Dit zijn allemaal symptomen van een te hoog cortisolgehalte.

We hebben het hormoon wel nodig natuurlijk. Ze is onder meer van groot belang bij het regelen van onze bloeddruk en om een normaal slaappatroon te behouden. Ook de bloedsuikerspiegel en het metabolisme wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid cortisol.

Wanneer dit gehalte te hoog wordt ontstaan problemen zoals overgewicht, slapeloosheid, depressie, hoge bloeddruk tot zelfs diabetes type 2. Het gebruik van cortisol verlagende middelen op momenten dat het nodig is kan ons dus helpen om een groot aantal aandoeningen te voorkomen.

De samenleving ontspant te weinig

stress hoog cortisolWe leven steeds meer in een drukker wordende samenleving. We hebben geen tijd meer om te ontspannen. Toch nemen de meeste mensen gewoonweg de tijd niet om te ontspannen. En dat is niet altijd hun eigen fout.

Een alleenstaande moeder met 3 kinderen die er nog een fulltime job op nahoudt, kan wanneer ze thuiskomt niet meteen de voeten onder tafel schuiven en ontspannen. Ze moet nog een maaltijd klaarmaken voor de kinderen. Daarna dient de tafel afgeruimd te worden en moet de vaat nog gedaan worden. Daarna is er huiswerk voor de kinderen dat moet nagezien worden. Er resten nog enkele uurtjes over om tijd door te brengen met de kinderen vooraleer ze naar bed moeten. En dan dient de alleenstaande moeder nog alle administratie in orde brengen of opruimen en alles klaarmaken voor de volgende dag. U ziet, er is weinig tijd over voor ontspanning.

Ook Interessant:  Tongkat Ali om seksprestaties te verbeteren

cortisol verlagend ontspannendToch is het belangrijk want na een bepaalde periode zal de stress te hoog worden en ontstaat er een verhoogd cortisol. Waarbij cortisol verlagende middelen dan een oplossing kunnen bieden.

En hoewel we in veel gevallen niets anders kunnen dan deze cortisol verlagende middelen te gebruiken om meteen resultaat te zien, toch moeten we er rekening mee houden om in de toekomst toch elke dag 30 minuten de tijd te nemen om tot zichzelf te komen en te ontspannen.

Dit kan door een boek te lezen, door tv te kijken of door tijd door te brengen met de partner of de kinderen. Voor iedereen ligt het anders. We moeten elke dag toch minstens een halfuurtje tijd nemen voor iets dat we leuk vinden, waardoor we kunnen ontspannen. Dat zal het risico op een verhoogd cortisol in de toekomst doen dalen.

De risico’s van te hoog cortisol

We hebben het er reeds over gehad. Een te hoog cortisol heeft een groot aantal risico’s met zich mee. Eerst en vooral is het hormoon gek op suiker. Dat betekent dat we een hogere drang zullen hebben naar suikerrijke voedingsmiddelen. De bloedsuiker zal daardoor voortdurend hoog worden en overgewicht zal heel snel ontstaan.

Cortisol brengt onze neurotransmitters (dopamine en serotonine) uit balans en put deze geleidelijk aan uit. Ook vitamine C zal worden uitgeput wanneer we te lang met een hoog cortisol te maken hebben.

Het resultaat van deze periode is dat we een hoger risico hebben op diabetes, hartziekten, depressie, overgewicht, laag libido en een verkeerde balans tussen de hormonen in het lichaam.

Ook Interessant:  Cortisol verlagen met voeding

Rozewortel

rhodiola cortisolRozewortel wordt gerekend bij de cortisol verlagende middelen omdat ze behoren tot de adaptogene kruiden. Dit zijn kruiden die het lichaam zullen helpen aanpassen aan moeilijke situaties. Zo zullen adaptogenen het lichaam beter bestand maken tegen stress. En zullen ze stress ook gaan verlagen.

Men noemt het cortisolhormoon ook vaak het stresshormoon omdat het gelijk op gaat. Hoe meer stress we ervaren hoe hoger de cortisolpieken worden.

Rozewortel of Rhodiola groeit in bergachtige streken en kan overleven in de minst gunstige omstandigheden. Het wordt gezien als één van de betere kruiden om te gebruiken tegen stress en kan het cortisolgehalte enorm doen dalen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Daarnaast heeft rozewortel supplement ook een gunstig effect op onze bloeddruk. De bloeddruk gaat dalen wanneer dit middel gebruikt wordt. Ook de hoeveelheid serotonine gaat met maar liefst 30% stijgen. Dat zorgt ervoor dat we een betere gemoedstoestand krijgen en ons gelukkiger voelen.

Ashwagandha

ashwagandha cortisol verlagendNog een ander voorbeeld uit de adaptogene kruiden is Ashwagandha. Deze zullen ook stress heel krachtig en kordaat gaan aanpakken.

Via onderzoeken heeft men kunnen aantonen dat wanneer ratten onder zware stress geplaatst worden. En het cortisolgehalte dus duidelijk gaat stijgen, ashwagandha er kan voor zorgen dat na 20 minuten deze verhoging volledig geneutraliseerd wordt.

Dat maakt van ashwagandha natuurlijk één van de meest krachtige cortisol verlagende middelen.

Verder wordt het ook vaak gebruikt als alternatief tegen depressie. Ook doordat de plant een gunstige invloed heeft op de onze neurotransmitters. Vooral serotonine en dopamine worden hierdoor beïnvloed. Dat zal een gunstig effect hebben op onze gemoedstoestand waardoor symptomen van depressie verlicht worden door dit supplement te gebruiken.

Ook Interessant:  Niet kunnen slapen? Hier is de oplossing!

Ginkgo

ginkgoGinkgo zal door de meeste mensen vooral bekendheid hebben door zijn gunstige werking op onze hersenen.

Er wordt namelijk beweerd dat de ginkgo plant ervoor kan zorgen dat het cognitief geheugen en de concentratie verbeterd worden wanneer dit wordt gebruikt.

Wat de meeste mensen niet weten is dat ook ginkgo behoort tot de cortisol verlagende middelen.

Hoe dit principe in zijn werk gaat is als volgt.

Ginkgo supplement bevat ginkgolide B. Dat is een stof die de aanmaak van het hormoon zal blokkeren. Daarnaast wordt in de hersenen het vrijgeven van het corticotropine hormoon geblokkeerd. Dat zorgt voor de aanmaak van het cortisolhormoon.

Tongkat Ali

tongkat aliTongkat Ali is vooral bekend als een seksueel stimulerend middel. Heel wat gunstige effecten op vlak van seksualiteit worden toegeschreven aan deze plant. Zo zal het libido verhogen, de erectie verbeteren, het testosteron bij mannen verhogen. Het zal de omzetting van testosteron naar oestrogeen geblokkeerd worden. Ook wel aromatase genoemd.

Ook behoort deze plant tot de cortisol verlagende middelen doordat het stresshormoon ook wordt geblokkeerd. Daardoor kunnen de bijnieren meer testosteron aanmaken en dat zou voor een deel de verklaring zijn dat mannen en vrouwen een verhoging van het libido ervaren bij het gebruik van deze supplementen.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Tongkat Ali bijwerkingen