Uiensap verhoogt testosteron

uiensap


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Uiensap : goedkoop je testosteron verhogen!

Het zal wel niet perfect zijn om meteen erna te kussen. Of voor de mensen die nauw met je moeten samenwerken. Maar het drinken van het sap van ajuinen zou wel eens een goedkope methode kunnen zijn om het testosteron te verhogen.

Een Iraanse universiteit heeft namelijk onderzoek gedaan naar de invloed van testosteron bij het drinken van sap van uien.

Het onderzoek werd gedaan op ratten maar is veelbelovend. Het gehalte aan testosteron in het bloed bij ratten die drie weken lang het sap van uien hadden gedronken steeg maar liefst met ruim 300 procent.
Dat zou gelijk zijn aan enkele van de geneesmiddelen die wij hier in Europa op de markt hebben. Maar wel een stuk goedkoper.

Zoeken naar goedkoop alternatief om testosteron te verhogen

Het onderzoek kwam er doordat in Iran ook heel veel mannen sukkelen met een tekort aan testosteron. De meeste van hen beschikken niet over de financiële middelen om dure geneesmiddelen aan te schaffen. Dus wou de universiteit een goedkoper alternatief vinden om de testosteronproductie te verhogen. Er werd al aangetoond dat antioxidanten kunnen helpen bij de productie van testosteron alsook het aantal zaadcellen kan doen toenemen in de zaadballen.
In uien zijn namelijk zeer krachtige antioxidanten aanwezig.

Dus werd er een onderzoek gestart met het sap van uien.

Grotere zaadballen en drie keer meer testosteronproductie na het drinken van uiensap

Er waren enkele ratten die geen uiensap kregen. Er waren ratten die een halve gram uiensap per kg lichaamsgewicht kregen en er waren ratten die een volledige gram uiensap per kg lichaamsgewicht kregen. Bij de ratten die een volledige gram per kg lichaamsgewicht kregen zag men na 3 weken een vergroting van de zaadballen en ruim 3x hogere testosteron productie.

Bronnen:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19384830

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24302558

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 13, 2016 om 9:35 pm
Laatste update: september 24th, 2016