Fenegriek om de bloedsuikerspigel te verlagen

fenegriek bloedsuikerspiegel


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Fenegriek om de bloedsuikerspigel te verlagen

Het gebruik van fenegriek

fenegriek verlaagt bloedsuikerFenegriek is een plant die groeit in bepaalde delen van Europa en West-Azië. De bladeren zijn eetbaar, maar het zijn de kleine bruine zaden die bekend staan om hun medicinale werking.

Het eerste gebruik dateert van 1.500 Voor Christus in het oude Egypte. Rond het midden oosten en Zuid-Azië worden de zaden traditioneel gebruikt als kruid en als medicijn. Ook worden de zaden vaak gebruikt in broodproducten.

Er wordt verondersteld dat fenegriek kan helpen bij:

  • Problemen met de spijsvertering
  • Problemen bij borstvoeding
  • Betere vruchtbaarheid, meer geboortes
  • Artritis
  • Nierproblemen
  • Meno-pauze bijwerkingen

De gedroogde zaden worden ook soms in een soort pasta vermengd om huidziektes of huidaandoeningen en wonden te behandelen.

Moderne gebruik van fenegriek

Vandaag de dag wordt fenegriek vooral gebruikt voor:

  • Hongergevoel op te wekken
  • Diabetes
  • Hoge cholesterol
  • Eczema, psoriasis

diabetes preventie fenegriekFenegriek zou ook de mogelijkheid hebben om de melkproductie te verhogen bij vrouwen die borstvoeding geven. Echter is daar reeds weinig onderzoek naar gedaan, wat de effecten zijn van fenegriek bij het geven van borstvoeding.

Je kan fenegriek kopen als kruid in zijn hele vorm of poedervorm. Je kan fenegriek kopen als een supplement zoals een pil of een vloeibare vorm. Je kan fenegriek krijgen als thee of crème. Fenegriek is nog steeds gebruikt in vele Indiaanse recepten. De zaden van fenegriek zijn meestal te vinden in Indiase kruidenwinkels of in grote supermarkten. Supplementen, thee en crèmes vind je makkelijk online.

Dosis kan variëren van 5 tot 30 gram per dag. Het is vooral afhankelijk van de persoon en de reden voor het gebruik.

Hoe kan fenegriek de bloedsuikerspiegel verlagen?

diabetesEr zijn in het verleden nog niet zoveel studies uitgevoerd naar de effecten van fenegriek op de gezondheid en als behandeling voor verschillende aandoeningen. De meeste studies die zijn uitgevoerd worden uitgevoerd door wetenschappers om de effecten te bestuderen van fenegriek voor mensen met diabetes.

Ook Interessant:  Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding

Fenegriek zaad kan helpen bij mensen met diabetes omdat ze veel vezel bevatten en andere chemische samenstellingen die het verteringsproces vertragen en het lichaam meer tijd geven om suiker en koolhydraten op te nemen. De zaden van de fenegriek plant helpen ook om het gebruik van suiker door het lichaam te optimaliseren en de hoeveelheid insuline verhogen die wordt vrijgegeven.

Een voorbeeld van een studie met een dagelijkse dosis van 10 gram fenegriek zaden geweekt in warm water zou volgens de onderzoekers van nut zijn om type 2 diabetes te behandelen. Een andere studie toont aan dat het eten van gebakken zaden zoals in brood gemaakt met fenegriek, zou helpen om de insuline weerstand te verlagen bij mensen met diabetes type 2.

Is fenegriek veilig?

fenegriekDe dosis, die men gebruikt om te koken wordt gezien als veilig. Wanneer hoge dosissen worden gebruikt door bijvoorbeeld supplementen kunnen enkele bijwerkingen optreden zoals winderigheid en opzwellen van de buik.

Fenegriek kan ook een reactie geven op bepaalde medicijnen. Vooral medicijnen die gebruikt worden om het bloed te verdunnen. Wanneer je deze medicijnen neemt praat je best eerst met een arts voor je met fenegriek begint. Ook wanneer men medicijnen neemt voor diabetes is het nodig om daar met een arts over te praten, omdat de medicijnen moeten worden verlaagd wanneer je het supplement neemt.

Fenegriek mag niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap.

Hoe kan je fenegriek toevoegen aan je dieet?

Fenegriek zaden zijn bitter en hebben een nootachtige smaak. Daarom worden ze vaak gebruikt als specerij en niet zo vaak als voedingsmiddel op zich. Ze worden vooral gebruikt in sauzen zoals currie, pickles. Het wordt ook vaak gedronken als een thee en de gemalen fenegriek zaadjes kunnen ook over yoghurt gestrooid worden.

Ook Interessant:  Fenegriek Tijdens De Zwangerschap?


Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:27 pm
Laatste update: september 19th, 2017