Fenegriek Tijdens De Zwangerschap?

fenegriek tijdens de zwangerschap


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Fenegriek Tijdens De Zwangerschap?

Fenegriek Gebruiken Tijdens De Zwangerschap?

fenegriek zwangerschapHoewel planten en kruiden veilig kunnen ogen, doordat ze van natuurlijke oorsprong zijn. Kunnen ze toch sterke effecten hebben. Trigonella foenumgraecum L Leguminosae, beter bekend als Fenegriek is een plant wiens zaden en bladeren een hele lange geschiedenis hebben in het gebruik van alternatieve geneeskunde. Fenegriek tijdens zwangerschap gebruiken kan gevaarlijke effecten hebben op de ongeboren baby. Om die reden is het aangewezen om geen Fenegriek tijdens zwangerschap te gebruiken.

Fenegriek wordt zowel gebruikt in de ayurvedische geneeskunde als in de Chinese geneeskunde. Het wordt bijna in het hele Midden-Oosten gebruikt. Het gebruik van fenegriek is ook niet altijd voor medische doeleinden. Heel veel broodbereidingen en andere soorten gerechten worden klaargemaakt met fenegriek erin verwerkt.

De smaak van fenegriek kan soms wat bitter zijn en het kan voorkomen dat we een aparte lichaamsgeur krijgen door fenegriek geregeld te gebruiken. Een beetje zoals esdoornsiroop.

Fenegriek wordt dus ook heel vaak gebruikt als een alternatief medicijn. Vooral om de melkproductie te stimuleren bij vrouwen die borstvoeding geven. De resultaten van Fenegriek op dat vlak zijn absoluut verbluffend. Een ander gebruik van fenegriek die specifiek voor vrouwen is bedoeld is het vergroten van de boezem bij vrouwen met een te kleine boezem. Fenegriek zal de groei van de borsten stimuleren.

Risico’s bij het gebruik van fenegriek tijdens zwangerschap

zwangere vrouwWetenschappers hebben de effecten van fenegriek nog niet goed bestudeerd bij zwangere vrouwen. Vooral dor de gevaarlijke risico’s bij de baby. Wel eens geweten dat er defecten kunnen voorkomen in de neurale buis. Het zogenaamde neuralebuisdefect. Anencefalie is een bepaalde aandoening die ontstaat tijdens de ontwikkeling van de embryo. Het gebruik van fenegriek kan het risico daarop drastisch verhogen tijdens de zwangerschap.

Ook Interessant:  Fenegriek om de bloedsuikerspigel te verlagen

Bij dieren werd ook aangetoond dat hydrocefalus of een waterhoofd kan ontstaan wanneer tijdens de zwangerschap fenegriek wordt gebruikt. Dit is een teveel aan vocht die enorme druk levert op de hersenen. De hersenfunctie kan enorm worden verminderd door deze aandoening.

Andere problemen die kunnen ontstaan zijn geheugenverlies bij baby’s en problemen met het korte termijn geheugen.

Fenegriek werd vroeger heel vaak gebruikt, vooral in rome om te helpen tijdens de bevalling. Volgens een artikel die werd gepubliceerd in 2003 kon dit leiden tot een te snelle bevalling.

Ook kan fenegriek leiden tot een miskraam wanneer dit wordt genomen tijdens de zwangerschap. Gebruik zeker geen fenegriek tijdens de zwangerschap zonder dat een arts dat heeft voorgesteld.

Andere risico’s van het gebruik van fenegriek tijdens zwangerschap

Fenegriek verlaagt de bloedsuikerwaarden. Wanneer je een normale of lage bloedsuikerwaarde hebt kan dit ervoor zorgen dat de bloedsuiker te laag komt te staan. Dat kan voor problemen zorgen en kan tijdens de zwangerschap voor ernstige problemen zorgen met de baby.

Symptomen zoals licht in het hoofd, duizeligheid, zweten, flauwvallen… Wanneer men flauwvalt gedurende de zwangerschap kan dit ervoor zorgen dat de foetus ernstig gekwetst wordt of jezelf.

Conclusie

Hoewel fenegriek wonderen kan doen voor vrouwen wanneer ze grotere borsten willen of wanneer ze problemen hebben om de melkproductie op gang te brengen of op gang te houden. Of wanneer de melkproductie moet gestimuleerd worden.

Toch is fenegriek tijdens de zwangerschap zeker niet aan te raden. Er bestaat echter niet veel onderzoek bij mensen daaromtrent. Echter bij dieren zijn de gevolgen reeds meerdere malen aangetoond. Om die reden wordt fenegriek tijdens de zwangerschap zeker afgeraden.

Ook Interessant:  Grotere borsten met Fenegriek

Na de zwangerschap is er natuurlijk geen enkel probleem met het gebruik van een supplement met fenegriek. Het kan gebruikt worden als natuurlijk laxeermiddel, als natuurlijke borstvergroting, om de melkproductie te stimuleren… En vele andere ongemakken kunnen worden verholpen door fenegriek te gebruiken.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op: