Zijn Goji bessen giftig?

goji bessen giftig


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Zijn Goji bessen giftig?

gojibessenGoji bessen worden reeds eeuwenlang gebruikt omwille van de vele positieve eigenschappen voor de gezondheid. Zijn goji bessen giftig? Nee ze zijn niet giftig maar kunnen wel bepaalde neveneffecten veroorzaken wanneer ze in hoge hoeveelheden worden gegeten.

Ze worden door alternatieve geneesheren gebruikt voor de behandelingen van hoge bloeddruk, maag-en darmproblemen, versterken van het immuunsysteem, cholesterol verlagen, verjongingsmiddel etc …

Hoewel mensen die deze bessen willen eten moeten oppassen met de mogelijke neveneffecten van het eten van teveel goji bessen. Bij het eten van normale porties  komen bijna nooit ongewenste effecten voor. De meeste van de ongewenste effecten zijn te wijten van al dan niet langdurig of overdreven supplementen gebruik op basis van goji bessen. Ze zijn gezond, maar het blijft belangrijk om een goed gebalanceerd dieet te volgen.

Opgelet bij diabetes

diabetes gojibessenBij het eten van goji bessen moet worden opgelet bij de interactie met sommige medicijnen. Ze brengen de bloedsuikerspiegel in balans. Mensen die reeds medicijnen gebruiken tegen diabetes moeten extra voorzichtig zijn bij het eten van goji bessen en nemen best eerst contact op met hun dokter om na te gaan of dit wel verstandig is. Doordat het de werking van de medicijnen tegen diabetes zou kunnen versterken en in sommige gevallen zelfs tegenwerken.

Het spijsverteringsstelsel

Een bekend neveneffect bij het nemen van hoge dosissen  is irritatie van het spijsverteringsstelsel. In sommige gevallen kan diarree en misselijkheid ontstaan. Dit gebeurt echter bijna altijd bij het nemen van gojibessen supplementen.

Doordat de concentratie aan stoffen die dit veroorzaken in supplementen veel groter is dan in de gojibes zelf. Bij het eten van normale dosissen zal zelden een probleem optreden.

Goji bessen giftig? Nee, alleen in hoge dosissen via een supplement.

Het wordt afgeraden om supplementen op basis van goji bessen voor een lange periode in te nemen. Indien je dit toch doet, neem je ze beter tijdens het eten.

Ook Interessant:  Buikvet verliezen en 10 voedingsmiddelen om te vermijden

Hogere bloedingen tijdens menstruatie

gojibessen giftigHoewel dit zeer zelden voorkomt is een ander neveneffect de natuurlijke bloedstollende capaciteiten. Er is een geval bekend van een vrouw die een hogere bloeding tijdens de menstruatie ervoer na het drinken van 4 glazen goji bessensap per dag. Hoewel dit slechts dit ene geval betreft en de hogere bloeding tijdens de menstruatie het enige neveneffect was, moet er wel nagegaan worden of je in het verleden reeds te maken kreeg met hoge bloedingen. Zo ja dan wordt er best niet overdreven met het gebruik ervan.

Goji bessen Giftig?

Ze zijn dus niet giftig, alleen kunnen ze in hoge dosissen, meestal via een supplement. Problemen veroorzaken tijdens de menstruatie, bij mensen die medicatie nemen om de bloedsuiker te verlagen en kan het de spijsverteringsorganen irriteren.