Zijn gojibessen een superfood?

gojibessen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Zijn gojibessen een superfood?

gojibessenHeel bekend onder de filmsterren en ander bekend volk zijn de gojibessen. Gojibessen zijn gebruikt in de Chinese geneeskunde voor ruim 6.000 jaar.

Deze gerimpelde rode bessen zijn verantwoordelijk voor het versterken van het immuunsysteem, ze vergroten de activiteit van de hersenen, beschermen tegen hartziekten en tegen kanker. Gojibessen zouden de levensverwachting ook aanzienlijk verhogen.

Gojibessen bestaan uit vitamine C, vitamine B2, vitamine A, ijzer, selenium en vele andere mineralen en anti-oxidanten.

Ze worden gezien als zowel een fruit als een kruid, goji bessen komen oorspronkelijk uit Azië maar zijn sedert enkele jaren bijna overal ter wereld verkrijgbaar. Ze zijn echter tamelijk duur.

Gojibessen zijn een uitstekende bron van anti-oxidanten. Ze zijn wel niet voor iedereen toegankelijk. Zo zijn ze te vermijden voor mensen die bloedverdunners nemen of medicatie voor diabetes. Of toch zeker niet te eten in grote hoeveelheden. Maar wanneer je enkel een handvol bessen wilt eten hier en daar, zijn ze bijna in alles te gebruiken. Ze kunnen verwerkt worden in gebak, smoothies, thee…

Hier zijn enkele dingen die je moet weten vooralleer je gojibessen koopt.

Wat zijn gojibessen?

Een rauwe gojibes is ongeveer zo groot als het topje van een pink, soms zelfs nog kleiner. Ze zijn niet zo makkelijk te vinden in landen waar ze niet voorkomen als plant.

De gezondheidsaspecten van gojibessen

diabetesGojibessen worden gebruikt in de traditionele chinese geneeskunde, reeds duizenden jaren. Er wordt hier en daar beweert dat gojibessen een natuurlijk geneesmiddel zijn voor diabetes, hoge bloeddruk, malaria en koorts. Het blijft echter belangrijk om al dat positieve met een korreltje zout te nemen. Ze zijn niet berust op wetenschappelijk onderzoek en bewijs. Dat ze gezond zijn, staat buiten kijf. Maar de gezondheidsaspecten worden soms wat overdreven.

Ook Interessant:  Voordelen van Gojibessen

Gojibessen hebben ook andere namen.

Gojibessen worden soms ook wolfsbessen genoemd. Ze kunnen ook Chinese wolfsbes of Tibetaanse goji genoemd worden.

Waar kan ik Gojibessen kopen?

Gojibessen kan je vinden in de meeste aziatische supermarkten. Vaak zijn de gojibessen in deze supermarkten besproeid met pesticiden en dus beter te vermijden. Je doet er goed aan de gojibessen te kopen in een natuurwinkel of bioshop. Gojibessen kopen kan ook online bij erkende voedingswebshops. Ze zijn niet alleen goedkoper dan in de meeste natuurwinkels, de herkomst ervan kan ook nagegaan worden. Op die manier ben je zeker van een gezond product.

Welke smaak hebben gojibessen?

Gojibessen smaken natuurlijk zoet met een lichte kruidachtige smaak. Ze bevatten ook kleine zaden, die zaden bevatten heel wat vezels. Ze geven een extra smaak aan je maaltijden.

Hoe kan je gojibessen eten?

gojibessen etenJe kan ze rauw eten of je kan ze in heet water onderdompelen. Sommige mensen voegen gojibessen toe aan yoghurts of ontbijtgranen. In salades kunnen ze evengoed gebruikt worden. En om het vettig te maken kunnen ze ook verwerkt worden in gebak en in taartjes.

Gezonde gladde huid

Zoals bij bijna alle bessoorten zijn gojibessen rijk aan carotenoïden. Deze carotenoïden helpen om de huid er stralend uit te laten zien.

Gojibessen goed voor de ogen

Omdat ze zo een hoge dosissen carotenoïden bevatten zijn ze heel erg goed voor de ogen. Mensen die op latere leeftijd problemen krijgen met de ogen kunnen gebaat zijn met een handvol gojibessen per dag om hun ogen te versterken.

Ook Interessant:  De voordelen van goji bessen voor de gezondheid

Imuunsysteem en gojibessen

Gojibessen zijn bekend om het immuunsysteem te versterken. Het is niet voor niks een superfood. En net als alle andere bessen zijn ze rijk aan vitamine C en anti-oxidanten. Ze zijn zo hoog aan deze anti-oxidanten omdat ze een hoge zuurstof absorberende capaciteit hebben.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Gojibessen zijn dus zeer gezond en laag aan calorieën. Zonder vet en rijk aan vezels. Dat zorgt ervoor dat je een gezond gewicht blijft behouden en geregeld een bezoekje brengt aan het toilet.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:14 am
Laatste update: september 19th, 2017