Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

kruiden die het testosteron verhogen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Kruiden Die Het Testosteron Verhogen

Kruiden die het testosteron verhogen gebruiken

testosteron verhogenKruiden die het testosteron verhogen kunnen dienst doen wanneer we ouder worden en minder mannelijk androgeen hormoon gaan aanmaken. Toch hebben meer en meer jonge mannen ook te maken met een tekort aan testosteron.

Door kruiden die het testosteron verhogen te gaan gebruiken zullen we het testosteron op een natuurlijke manier gaan verhogen. En gaan we geen schade toebrengen aan ons lichaam.

Waarom is testosteron belangrijk?

Testosteron is niet alleen belangrijk voor het regelen van onze seksdrive of het libido. Het hormoon zorgt er ook voor dat we cholesterol gaan metabolizeren en gebruiken als bron om testosteron aan te maken.

Naast cholesterol heeft het hormoon ook voldoende vetzuren nodig om te kunnen worden aangemaakt.

Testosteron regelt de beharing op het lichaam en zorgt voor de zwaardere stem bij mannen en het grotere spiervolume bij mannen.

vrouw testosteron libidoOok vrouwen hebben het hormoon nodig om een normaal libido te ervaren. Tekort aan dit hormoon zal bij vrouwen ook leiden tot een laag libido.

Vrouwen die gevoelig zijn voor oestrogeen gerelateerde borstkanker doen er goed aan, het testosteron in de gaten te houden. Doordat het een bescherming biedt tegen borstkanker wanneer die wordt veroorzaakt door een teveel aan oestrogeen.

Kruiden die het testosteron verhogen zijn beter dan de bekende gels en pleisters omdat ze de natuurlijke productie van testosteron gaan stimuleren. Door het extern toevoegen van testosteron aan het lichaam kan je de productie echter nog meer doen dalen.

Ook Interessant:  Mucuna Pruriens Meer Testosteron en Betere Vruchtbaarheid

Kruiden die het testosteron verhogen

Tribulus terrestris

tribulus terrestris testosteronTribulus terrestris komt voor in warme klimaten. De planten hebben niet veel water nodig en kunnen om die reden groeien in bijna elk warm klimaat. Het is een kruipplant en groeit dus op de grond.

In de chinese geneeskunde wordt het gebruik van tribulus vooral gedaan als lustopwekkend middel alsook in de ayurveda. De Indiase traditionele geneeskunde, staat tribulus terrestris bekend als libido verhogend middel die ook de potentie verhoogt.

Tribulus Terrestris gaat testosteron met de helft verhogen bij mannen die een tekort hebben. Bij mannen met een normaal testosteron zal de stijging minder groot zijn maar zal het hormoon toch gaan toenemen.

tribulusDe werking van tribulus gebeurt op verschillende manieren. Zo zal het de teelballen stimuleren en zal meer sperma worden aangemaakt. Door de stimulatie van de teelballen denkt men de reden te weten voor het verhogend effect op testosteron.

Ook zal tribulus de mannelijke androgene receptoren in de hersenen gaan stimuleren die op hun beurt ook zouden helpen om het hormoon te doen toenemen.

Een supplement van Tribulus wordt best ‘s morgens gebruikt.

Verdere werking :Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

 • Bloedvaten wijder maken
 • Bloeddruk doen dalen
 • Erectie verbeteren en langer laten aanhouden
 • De erectie harder maken
 • Libido verhogen

Horny Goat weed

horny goat weed testosteronHorny goat weed zijn zeer bekende kruiden die het testosteron verhogen. De naam geile geit komt uiteindelijk van een verhaal over een boer die zijn geiten dit kruid zag eten, en kort nadien overdreven veel seksuele activiteit ging vaststellen bij de geiten.

Ook Interessant:  Testosteron gel herbeleef je tweede jeugd

De botanische naam is epimedium maar is dus beter bekend als horny goat weed.

De stof die verantwoordelijk is voor de testosteron verhogende effecten is icariïne. Deze stof zou de androgene hormonen stimuleren en zal ook effect hebben op het libido. Wanneer de plant wordt gebruikt zijn relatief hoge hoeveelheden nodig.

Een supplement bevat om die reden een concentraat.

Ashwagandha

ashwagandha testosteron verhogenIn de Indiase geneeskunde, de Ayurveda, wordt ashwagandha reeds duizenden jaren gebruikt. Vooral voor aandoeningen die te maken hebben met stress. Toch zijn de effecten op het testosteron enorm. Zeker wanneer er een tekort aan testosteron zal ashwagandha het testosteron met 40% verhogen. Dit maakt ashwagandha uitermate geschikt als kruiden die het testosteron verhogen.

Ashwagandha gaat :

 • Cortisol verlagen
 • Prolactine verlagen
 • Testosteron tekort oplossen met een stijging van 40%
 • De erectie verbeteren
 • Vruchtbaarheid verbeteren
 • Hoeveelheid sperma doen toenemen

Ashwagandha gaat het bekende hormoon die we aanmaken onder stress, genaamd cortisol gaan blokkeren. Om die reden wordt er minder cortisol aangemaakt en minder vrouwelijk hormoon oestrogeen, die een gevolg is van de cortisol.

Ook zal ashwagandha helpen om te verhinderen dat testosteron wordt getransformeerd in oestrogeen.

De werking is gelijkaardig aan die van ginseng. Echter is zijn werking op het libido en op het testosteron een stuk krachtiger dan ginseng.

De soort komt vooral in India voor en wordt gebruikt in een supplement.

Naast de kruiden die het testosteron verhogen

Zink

oesters zinkDeze kruiden die het testosteron verhogen zijn zeer effectief om de natuurlijke aanmaak van het hormoon te stimuleren. Toch zijn er een aantal zaken die van groot belang zijn om voldoende testosteron te kunnen aanmaken.

Ook Interessant:  Ongezonde levensstijl verlaagt je testosteron!

De allerbelangrijkste is zink. Wanneer dit mineraal niet voldoende aanwezig is in het lichaam zal altijd een tekort aan testosteron ontstaan. Zink is van groot belang bij het aanmaken van testosteron. Echter hebben veel mensen een tekort aan dit mineraal omdat het niet in bijna alle voeding voorkomt zoals calcium of magnesium.

Ook de opname door het lichaam is niet altijd optimaal. Om die reden hebben de meeste mensen een (licht) tekort aan zink. Komt daar nog eens bij dat mannen bij een zaadlozing een grote hoeveelheid zink verliezen. Wanneer die niet wordt aangevuld ontstaat dus heel snel een tekort.

Wanneer we kruiden die het testosteron verhogen gaan gebruiken dienen we zeker te zijn om voldoende zink in ons lichaam te hebben. Dit kan makkelijk gedaan worden door een zink supplement te gebruiken.

Vitamine D

zon vitamine dNaast zink is de belangrijkste vitamine voor het aanmaken van testosteron de vitamine D. Extra vitamine D zal het testosteron niet significant doen stijgen wanneer we reeds een hoog testosteron hebben. Al zijn een aantal tegenstrijdige onderzoeken daarover bekend.

Maar bij mannen met een laag testosteron zal vitamine D zeker en vast helpen om het testosteron op te krikken. Ook is aangetoond dat mannen met te weinig vitamine D een lager testosteron gehalte hebben dan mannen met voldoende vitamine D.

Zorg dus voor voldoende zonlicht of eet voldoende vitamine D door voeding of een supplement.

Slaap

slapen testosteron groeihormoonWanneer we de kruiden die het testosteron verhogen volledig hun werk willen laten doen dienen we ook zeker en vast goed te slapen. Er bestaat ook tegenstrijdig bewijs over hoeveel uren we nu werkelijk moeten slapen.

Ook Interessant:  7 Voedingsmiddelen die aromatase remmen

Maar globaal gezien is een gemiddelde nachtrust tussen de 7 en 9 uren. Er zijn mensen die slechts 6 uur nodig hebben en zich daar zeer goed bij voelen. Dat hangt af van hoeveel je persoonlijk nodig hebt.

Wel staat vast dat het overgrote deel van ons mannelijk hormoon wordt aangemaakt terwijl we slapen. Dus wanneer je te weinig gaat slapen zal je ook een verhoogde kans hebben op een lager testosteron.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 17, 2016 om 12:56 pm
Laatste update: september 19th, 2017