Kurkuma Heeft Anti-Oestrogene en Anti-Katabolische Werking!

Kurkuma anti-katabole werking


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Kurkuma heeft antikatabole werking

kurkuma wortelKurkuma zou een antikatabole werking hebben. Dat zou van kurkuma een uitstekend voedingsmiddel maken bij het opbouwen van spiermassa.

De werkzame stof in de plant is curcumine. Deze stof wordt in verband gebracht met oestrogeen gerelateerde kankers, is ontstekingsremmend en heeft een reinigende werking op de lever.

Er is nu ook bewijs gevonden dat het kruid een antikatabole werking heeft.

In dit onderzoek wordt vastgesteld dat het kruid kan helpen om de afbraak van spiermassa tegen te gaan. Daarbij kregen ratten een supplement toegediend. Men stelde vast dat minder spiermassa werd afgebroken.

Het gebruik van de plant zou dus na training er ook kunnen voor zorgen dat de spieren sneller herstellen. Verdere onderzoeken zullen hierover zeker volgen.

Kurkuma wordt beter opgenomen wanneer we het in combinatie met zwarte peper innemen. Om die reden bevatten de meeste supplementen met kurkuma ook zwarte peper.

Curcuma de ayurvedische specerij voor een optimale gezondheid

curcuma wordt in onze landen vaak Indiase geelwortel genoemd. Er wordt van curcuma beweerd dat het een gunstig effect heeft op de gezondheid. Het wordt gebruikt in de ayurvedische traditionele geneeskunde in India. Vooral voor de behandeling van wonden. curcuma heeft een positieve invloed op onder andere de gal en de lever. Alsook op de longen en het bloed. Het heeft een anti-bacteriële werking. Ook beschikt curcuma over eigenschappen die schimmel tegengaat. De werkzame stof in kurkuma is curcumine. Kurkuma wordt door velen gezien als en lichamelijk reinigingsmiddel.

Ook Interessant:  Mannenborsten verhelpen met kurkuma!

curcuma

Onderzoek naar de effecten van curcuma op de gezondheid.

Er wordt tegenwoordig heel veel onderzoek gedaan naar de effecten van curcuma op de gezondheid. Dit omdat er talloze positieve dingen over beweerd worden. Met als koploper dat curcuma in staat zou zijn om het teveel aan afvalstoffen uit weefsel te verwijderen. En men heeft ontdekt dat aandoeningen die ontstaan door teveel afvalstoffen, gifstoffen in het lichaam, veel minder voorkomen in de landen waar veel curcuma wordt gebruikt in de dagelijkse voeding. Juist daarom heeft men veel geld gepompt heeft in wetenschappelijke onderzoeken naar de effecten van curcuma.

Kurkuma verlaagt oestrogeen

kurkuma poederKurkuma heeft een remmende werking op de aanmaak van estradiol.
De stof curcumine, aanwezig in kurkuma zorgt voor dat effect.
Een relatief hoge dosis curcumine heeft een verlaging van
oestrogeen als resultaat. Het kan dus nuttig zijn voor mannen
die hun testosteron op een natuurlijke wijze willen verhogen.

Kurkuma heeft ook de capaciteit om het bloed te verdunnen.

Het wordt steeds meer in verband gebracht met borstkanker. Gunstige effecten werden ontdekt op bijna alle borstkanker varianten.

Onderzoeken hebben aangetoond dat de werking van curcumine, de werkzame stof in kurkuma in staat is om dezelfde eigenschappen te leveren als het geneesmiddel tamoxifen.

Tamoxifen wordt vaak gegeven aan vrouwen met borstkanker omdat ze oestrogeengerelateerde borstkankers kunnen helpen behandelen.

Verschillende onderzoeken kwamen daarom tot de conclusie dat de werking van curcumine te vergelijken valt met tamoxifen, de werking ervan zelfs overtreft. En in combinatie met dit geneesmiddel de kansen op genezing enorm doet stijgen.

Ook Interessant:  Voordelen Van Kurkuma Op een Rijtje


Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Vast en zeker wordt daar snel meer onderzoek naar gedaan.

(1) (2)

Eén van de eerste ontdekking over de anti oestrogene werking van het kruid kwam er door een Chinesees onderzoek. Dit werd gedaan bij vrouwen die last hadden van endometriosis. Dat is een aandoening waar slijmvlies tot buiten de baarmoeder gaat groeien. Dit is voornamelijk bepaald door de hoeveelheid oestrogeen.

Het verband tussen hoog oestrogeen en endometriosis was reeds vroeger aangetoond. Daarom gingen ze testen met curcumine en stelden vast dat de problemen verminderden naarmate er meer curcumine werd toegediend.

Daardoor kon worden vastgesteld dat het kruid werkt als een oestrogeenblokker.

Kurkuma wordt beter opgenomen wanneer we het in combinatie met zwarte peper innemen. Om die reden bevatten de meeste supplementen met kurkuma ook zwarte peper.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 17, 2016 om 8:53 pm
Laatste update: september 28th, 2017