Lekkere kruiden thee kopen, waar kan je dat het beste doen?

De benaming kruidenthee is eigenlijk niet juist. Kruidenthee wordt in tegenstelling tot gewone thee namelijk niet gemaakt van het blad van de theeplant ‘Camellia Sinensis’ maar van natuurlijke kruiden. Kruidenthee is de afgelopen jaren, mede door de grote variatie, enorm populair geworden. Er is voor eenieder wel een lekker smaak te vinden. Wil jij ook wel eens kruiden thee kopen? Waar je dit het best kan doen, lees je in dit artikel.

Veel gezonde variatie

De mogelijkheden om te variëren met kruiden, aroma’s, vruchten en bloemen is vrijwel oneindig. Als je kruidenthee gaat maken, worden de kruiden uit de plant en eventuele andere ingrediënten aan het water toegevoegd waardoor ze direct hun smaak afgeven aan het water.

Net als bij gewone thee, heb je bij kruidenthee zowel voorverpakte varianten in de vorm van een zakje en losse kruidenthee. Bij de laatstgenoemde, waar de echte liefhebber van kruidenthee natuurlijk voor kiest, kun je het best een theezeef gebruiken waarin je een paar schepjes van het kruidenmengsel doet.

Kruidenthee is bovendien zeer gezond, mits je natuurlijk kiest voor puur natuur, zonder toevoegingen zoals suiker en melk. Het zorgt er niet alleen voor dat je al snel de dagelijkse benodigde hoeveelheid vocht binnen krijgt, maar op enkele uitzonderingen na bevat kruidenthee ook geen cafeïne.

Het helpt ook bij allerlei kwaaltjes. Kamillethee bijvoorbeeld, werkt goed bij slapeloosheid en stress. Muntthee is weer goed voor de spijsvertering en tijm werkt verzachtend bij keelpijn en verkoudheid. Daarnaast heeft iedere speciaalzaak weer zo zijn eigen recepten van diverse ingrediënten.

Hier kun je kruidenthee kopen

Kruidenthee kopen is op veel plaatsen mogelijk. Voorverpakte kruidenthee kun je in de supermarkt of gezondheidswinkel kopen. De echte liefhebber van kruidenthee gaat natuurlijk naar een speciaalzaak.

Iedere stad heeft wel een of meerdere speciaalzaken waar je de keuze hebt uit een enorm aanbod van kruidenmengsels voor de meest heerlijke kruidenthee. Het leuke hiervan is dat je ook de geuren van de diverse kruidenmengsels tot je kunt nemen. Soms is er zelfs gelegenheid om te proeven. Zo wordt het kopen van kruidenthee een hele beleving. Waar je trouwens ook vaak goed terecht kunt is de Toko.

Geen speciaalzaak in de buurt? Natuurlijk kun je dan ook online losse kruidenthee bestellen. Er zijn diverse webshops die heerlijke kruidenthee mengsels aanbieden. Ideaal voor als je houdt van gemak en graag wilt kunnen kiezen uit een breed aanbod.

Tip: Teastreet.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *