Lijnzaad kopen waarop letten?

lijnzaad kopen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Lijnzaad kopen waarop dienen we te letten?

Waar kan ik lijnzaad kopen?

Lijnzaad kopen kan je tegenwoordig bijna in elke supermarkt. Het enige waar je op moet letten is dat je ze heel koopt. Er bestaat namelijk ook een gebroken vorm maar die zal nooit zo vers zijn als hele zaden. Zorg er dus voor dat je hele zaden koopt.

Online kan je ze ook kopen op body en fitshop. Je krijgt er de beste kwaliteit lijnzaad aan de laagste prijs. Het voordeel van het online kopen is dat je ze thuis geleverd krijgt en het nog eens goedkoper is dan in de supermarkt. Ook zijn de webshops die lijnzaad aanbieden meestal gespecialiseerd in gezonde voeding. Dus ben je meteen zeker van een goede kwaliteit.

lijnzaad kopen

Lijnzaden bestaan uit vlas. De Engelse naam voor lijnzaden luidt flaxseeds. Lijnzaden bevatten over het algemeen olie, lijnzaadolie dus. Het is net die olie die verantwoordelijk is voor de positieve werking op de gezondheid.

Doordat de olie bestaat uit omega 3 en omega 6 vetzuren doen ze de cholesterol dalen. Ook hebben de omega vetzuren een zeer goede werking op de hersenen. Vitamines in lijnzaden zijn vooral vitamines B1 en B2.

lijnzaadVitamine B1 belangrijk voor het zenuwstelsel, de concentratie, het geheugen en het hart. Vitamine B2 is van groot belang bij de stofwisseling. Genoeg vitamine B2 zorgt ervoor dat alle voedingsstoffen gemakkelijk uit de voeding kunnen opgenomen worden in het lichaam.

Lijnzaden bevatten ook heel wat mineralen waaronder hoofdzakelijk calcium, magnesium, zink en kalium. Calcium is nodig voor de botten, magnesium ondersteunt het zenuwstelsel, zink is van groot belang voor het mannelijk én vrouwelijk libido alsook voor de mannelijke geslachtsorganen. Kalium werkt dan weer positief op de bloeddruk, doordat het de bloeddrukverhogende werking van zout tegengaat.

Ook Interessant:  Vitamine D Aanvullen met Voeding en Zon!

Lijnzaad kopen en de smaak

lijnzaden in yoghurtLijnzaad smaakt zeer neutraal. Juist daarom is het zeer makkelijk overal aan toe te voegen. Ze worden veel toegevoegd aan een yoghurt of smoothie. Vermengd in een salade. Indien je wilt dat de olie uit lijnzaad sneller wordt geabsorbeerd kan je ze mengen in citroensap.

Je kan ze natuurlijk ook gewoon zo eten. Indien je zelf brood bakt of pasta maakt kan je er lijnzaad doorheen mengen. Het zal het brood of de pasta tot een heel gezonde snack bekronen.

Lijnzaden kopen is het voordeligst online.