Longen herstellen na jarenlang roken

longen herstellen na roken


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Longen herstellen na jarenlang roken

Hoe reinigen de longen zichzelf

Wanneer je uiteindelijk na alle moeite van de wereld bent kunnen stoppen met roken zal je dat heel snel kunnen merken aan je gezondheid en dan vooral aan je conditie. Roken is het meest belastend voor je longen. roken slecht voor longen

Die krijgen alle schadelijke rook van de sigaret naar binnen. Waar zich dan een ophoping van teer en slijm vormt. Je adem wordt korter door de grote hoeveelheid koolmonoxide die zich in je bloed bevindt waardoor je heel snel buiten adem bent.

Lees hier meer over waarom roken slecht is voor de longen

De longen hebben een systeem om zichzelf te reinigen.

Daar wordt voor gezorgd door de witte bloedcellen. Die zorgen ervoor dat bacteriën kunnen worden verwijderd uit de longen, alsook de giftige chemische stoffen in sigarettenrook. Echter verschilt dat van persoon tot persoon. En zeker bij hardnekkige rokers zal dat reinigen niet ten volle kunnen gebeuren.

longen herstellen na het rokenSimpelweg omdat het proces van de reiniging van de longen niet goed genoeg werkt of gewoon niet genoeg tijd heeft om volledig zijn werk te doen. Omdat er elke keer opnieuw een nieuwe hoeveelheid sigarettenrook binnenkomt.

Vanaf het moment dat de sigaret uit is beginnen de longen meteen aan het herstel. Wie dus niet meer rookt zal vast en zeker schonere longen krijgen. Maar de tijd dat de longen nodig hebben om volledig te herstellen zal zeker een eind duren. Zeker voor iemand die 5 of 10 jaar gerookt heeft.

Longen herstellen met bewegen en sporten

Om dat proces van herstel te versnellen zijn er een aantal zaken die u kunt doen. De meest doeltreffende manier is om te gaan bewegen. En dan beter in een natuur omgeving of een omgeving met weinig uitlaatgassen en andere giftige stoffen.longen reinigen natuur

Ook Interessant:  Wat doet roken met je lichaam

Je wilt immers je longen zuiveren, dan is lopen in het stadscentrum tijdens het spitsuur niet meteen aan te raden. Wanneer je buiten loopt of een stukje wandelt in een zo auto-vrije omgeving als mogelijk, dan kunnen de longen meer zuurstof innemen doordat je dieper ademhaalt en daardoor sneller herstellen.

Je kan ook net zo goed een ontspannende wandeling maken in het bos. Dat zal er op die manier ook voor zorgen dat we meer zuurstof opnemen en de zuurstof die we opnemen zal dusdanig gezonder zijn dan een wandeling in het centrum van de stad en op die manier helpen de longen reinigen.

Longen herstellen met voeding

Voor de mensen die niet bewegen of die nog meer willen doen om hun longen te laten herstellen zijn er ook een aantal voedingsproducten die je kunt introduceren in je dagelijks dieet. Dat zijn dan vooral fruitsoorten, groenten en kruiden. Die kunnen de positieve werking van de longen ondersteunen en stimuleren.broccoli herstelt de longen

Broccoli bevat een grote hoeveelheid aan de stof sulforafaan. Deze zorgt ervoor dat het reinigen van de longen wordt versneld.

Ook bloemkool bevat deze stof. Ze zorgen niet alleen voor schonere longen. Ze helpen ook (vooral voor vrouwen) bij het voorkomen van borstkanker.
Het sap van citroenen zorgt er ook voor dat elke long extra zal worden gereinigd.citroensap goed voor longen

Volgens een recent wetenschappelijk onderzoek is onder meer aangetoond dat groene thee kan helpen met het herstellen van schade aan de longen door roken. Dit omdat groene thee grote hoeveelheden vitamines en mineralen bevat. Ook zeer krachtige anti-oxidanten.

Ook Interessant:  Waarom is roken slecht voor je longen?

Het sap drinken van de pompelmoes is ook een goeie manier om je longen te herstellen. Weer wegens de hoge hoeveelheid krachtige anti-oxidanten.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Verder zijn groenten met grote hoeveelheden kalium zeer effectief in het helpen de longen herstellen. Veel kalium bevindt zich in aardappelen en tomaat. Spinazie, selder en peterselie bevatten ook een degelijke hoeveelheid kalium.

Bessen en de sappen van deze bessen zijn ook een zeer sterk natuurlijk middel om de longfunctie terug optimaal te krijgen.


Ashwagandha
een kruid uit de Ayurveda, die vooral als supplement gebruikt wordt om stress te verlagen en om het libido op te krikken.ashwagandha longen beschermen bij rokers

Zou kunnen van invloed zijn op het voorkomen en verzwakken van longkanker.

In een wetenschappelijk onderzoek bij dieren werd althans vastgesteld dat het longkanker tumoren kon tegenhouden en bij andere kunnen voorkomen dat de kankercellen ontwikkelen.

De krachtige werking van de antioxidanten aanwezig in de withania somnifera plant zouden daarvoor verantwoordelijk zijn. De longen herstellen na roken zou dus met dit kruid kunnen versneld worden.

Naast het helpen beschermen tegen longkanker en het herstellen ervan heeft ashwagandha nog een andere belangrijke functie. Wanneer we stoppen met roken dienen we niet alleen onze longen te reinigen, we zullen ook te maken krijgen met een forse daling van de neurotransmitters.

Met dan vooral serotonine en dopamine. Die zullen dalen doordat we geen nicotine meer innemen.

Onderzoeken hebben ook aangetoond dat ashwagandha supplement kan helpen bij verslavingen doordat ze de hoeveelheden dopamine en serotonine stimuleren in de hersenen. Daardoor vermindert de kans dat we te maken krijgen met afkickverschijnselen wanneer we stoppen met roken.

Ook Interessant:  Meest efficiente methode om te stoppen met roken

Conclusie

Wanneer je deze voedingsproducten of enkele van deze opgesomde voedingsproducten mengt in je dagelijkse dieet en je probeert om wekelijks een aantal uurtjes aan beweging te doen zal je merken dat je minder zal hoesten, dat je minder snel buiten adem bent bij het uitvoeren van fysieke inspanning en zal je uzelf gewoon beter voelen in het algemeen.

Je ervaart terug de conditie die je had alvorens je begon je lichaam te vergiftigen met de sigaret en je bent vast en zeker overtuigd van nooit meer te herbeginnen met roken.

Indien het je toch niet moest lukken om te stoppen met roken kan je altijd overstappen naar het elektrisch roken.

Je kan echter ook kiezen voor een Nicotine vervanger zoals Nicorette.

Of Download nu het gratis E-book met 100 Tips om te stoppen met roken!

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 17, 2016 om 9:26 pm
Laatste update: juli 4th, 2018