Mannenborsten verhelpen met kurkuma!

mannenborsten


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Mannenborsten verhelpen met kurkuma!

Mannenborsten Verhelpen Met Kurkuma

Veel mannen hebben te maken met mannenborsten en vrouwelijke borstvorming. Zeker naarmate men ouder wordt verhoogd de kans op het ontstaan van deze mannenborsten. Dat zijn borsten van mannen, die de vorm krijgen als de borsten van vrouwen.

Er zijn heel wat factoren die een rol kunnen spelen in het ontstaan van mannenborsten.

Onder andere :

Het komt echter heel vaak voor dat we met het probleem naar onze dokter gaan. Daar wordt dan een onderzoek gedaan, om na te gaan of onze hormonen uit balans zijn geraakt. Dan kunnen we tot de conclusie komen dat onze hormonen in balans zijn.

Dat wil zeggen, dat de vergelijking tussen ons testosteron en oestrogeen normaal lijkt. De oorzaak van de mannenborsten kan dus niet meteen worden toegedaan aan een verkeerde balans tussen onze seksuele geslachtshormonen.

kurkuma mannenborsten

Borstweefsel gevoeliger voor oestrogeen

Toch kunnen mannenborsten nog steeds een gevolg zijn van een verkeerde balans in de hormonen. Ook al is dat niet vastgesteld door een dokter in het uitgevoerde onderzoek. Dit komt doordat het weefsel in de borsten, gevoeliger kan zijn voor oestrogeen. Dat kan niet worden onderzocht en zal ook niet worden opgemerkt door de dokter tijdens de onderzoeken.

Het borstweefsel zal dus makkelijker reageren op oestrogeen en zal op die manier de mannenborsten gaan aanmaken. Om die reden kan men dus een normaal oestrogeen hebben, maar toch mannenborsten hebben, doordat het oestrogeen in de borstcellen makkelijk wordt opgenomen.

Om dit te verhinderen kunnen we kurkuma gebruiken. Kurkuma zal deze oestrogeengevoeligheid in de borstcellen gaan blokkeren. Dit zal ervoor zorgen dat ze minder aanleg zullen hebben voor het aanmaken van mannenborsten.

gynecomastie kurkuma

Het effect van kurkuma is zeer sterk. Het wordt vergeleken met het geneesmiddel tamoxifen. Dit is een geneesmiddel die wordt voorgeschreven omwille van zijn antioestrogene capaciteiten.

Er is echter een groot verschil tussen het kruid en tamoxifen. Omdat we niet zullen te maken krijgen met de negatieve effecten van het geneesmiddel tamoxifen. Daarnaast is ook geen voorschrift nodig van een dokter om kurkuma te kunnen gebruiken. En kurkuma zal de lever gaan beschermen en reinigen. In plaats van de lever te beschadigen zoals het geneesmiddel tamoxifen.

Ook Interessant:  Lijnzaad kopen waarop letten?

Kurkuma verhelpt mannenborsten en dit op verscheidene manieren

We hebben reeds gezien dat kurkuma in staat wordt gesteld om het oestrogeengevoelige weefsel te gaan blokkeren. En zo zal bijdragen aan het verminderen van mannenborsten. Echter werkt kurkuma ook nog op andere vlakken. Deze andere mechanismen zullen op hun beurt de mannenborsten helpen verminderen.

De ontstekingsremmende werking van kurkuma is daar één van. Ontstekingen zullen de testosteron aanmaak aantasten. Daardoor krijgen we verminderde hoeveelheden van het mannelijk hormoon. Dit zal ervoor zorgen dat oestrogeen vrije baan krijgt.

Door de ontstekingen te blokkeren zal de aanmaak van testosteron toenemen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Een ander mechanisme is de verhoging van de gevoeligheid voor insuline. Wanneer we niet gevoelig zijn voor insuline wordt het lichaam insulineresistent.

Dit zal niet alleen leiden tot overgewicht door een makkelijke vetopslag. Dit zal ook uiteindelijk leiden tot diabetes type 2, maar ook de aanmaak van testosteron enorm gaan aantasten.

Het gebruik van kurkuma verhoogt deze gevoeligheid voor insuline en dat resulteert dan weer in een hoger testosteron.

Het volgende voordeel van kurkuma is dat het de lever gaat zuiveren. De werking van de lever zal worden geoptimaliseerd door de sterke antioxidanten in curcumine en door zijn ontstekingsremmende werking.

Enzymen in de lever worden aangesproken om meer oestrogeen te gaan verwerken. Bij een gezonde lever wordt meer dan de helft van het oestrogeen in ons lichaam verwerkt. Onschadelijk gemaakt, dankzij de lever.

Bij mensen met leverziekten of een beschadigde lever zal dit leiden tot een verhoogd oestrogeen. Doordat de lever niet meer voldoende in staat is om het oestrogeen te gaan filteren. Dit komt heel vaak voor bij mannen die anabole steroïden gebruiken of gebruikt hebben. Maar kan ook door overmatig alcohol en andere leveraandoeningen veroorzaakt worden.

Ook Interessant:  Lever Zuiveren Met Kurkuma Het Indisch Wonderkruid!

Door deze problemen met de lever worden mannenborsten gestimuleerd. Met kurkuma gaan we de lever herstellen, waardoor we een betere uitvloei van oestrogeen gaan krijgen in ons lichaam.

De combinatie van deze mechanismen zal zorgen voor een enorme verbetering in het mannenborsten symptoom.

Kurkuma en gewichtsverlies

Kurkuma is niet alleen handig om te gebruiken tegen mannenborsten. Het kruid zorgt ook voor een verbeterd vermogen om gewicht te verliezen. Of om hetzelfde gewicht te behouden en toch voldoende te blijven eten.

kurkuma geelwortelDoordat het lichaam gevoeliger wordt voor insuline en de ontstekingen worden tegengegaan kunnen we gewichtsverlies stimuleren. Een ander effect van het kruid op het verliezen van gewicht, is dat de thermogenese in het lichaam wordt in gang gezet.

In het kort zal de thermogenese de temperatuur van het lichaam verhogen. Zal het lichaam meer in staat zijn om calorieën te verbranden, het metabolisme wordt verhoogd waardoor we meer calorieën kunnen verbranden en dus uiteindelijk gewicht zullen verliezen doordat we een hogere verbranding hebben.

Een onderzoek kan dit bewijzen. Het onderzoek werd uitgevoerd onder een aantal muizen die werden opgedeeld in 2 verschillende groepen. De ene groep gebruikte daarbij een dieet hoog aan calorieën. Een andere groep muizen deed hetzelfde maar gebruikte als extra, een supplement van curcumine (de actieve stof in kurkuma).

Men stelde vast dat de eerste groep, die dus geen supplement van curcumine gebruikten, na 3 maanden 50% meer vet hadden in het lichaam dan de groep die wel een supplement had genomen. En toch dezelfde voeding te eten kregen gedurende die drie maanden.

Kurkuma zorgt dus voor het behouden van het lichaamsgewicht, zonder minder te gaan eten.

Kurkuma verandert de opmaak van de cellen

Mannenborsten kunnen verschillende oorzaken hebben. We zien dat curcumine de verscheidene oorzaken van mannenborsten gaat aanpakken.

Ook Interessant:  Voordelen Van Kurkuma Op een Rijtje

Het zal niet alleen zorgen voor een vermindering van de mannenborsten door de oestrogeengevoeligheid in de borsten te gaan blokkeren.

Het zal helpen om het testosteron te verhogen, door zijn antioestrogene werking.

Men heeft ook kunnen vaststellen dat curcumine een 700 tal genen in ons lichaam gaat behandelen.

De opmaak van de cellen wordt volledig veranderd door het gebruikt van kurkuma. Dit is de grootste oorzaak voor de positieve effecten van kurkuma tegen kanker.

Voordelen kurkuma

geelwortelEr is geen enkel land ter wereld waar kurkuma meer wordt gebruikt dan in Indië. Ze gebruiken het dagelijks in bijna al hun gerechten. Het wordt in India ook niet alleen gebruikt als specerij. Men was al duizenden jaren op de hoogte van de vele geneeskrachtige werkingen van het kruid.

Om die reden wordt kurkuma in India, in de Ayurveda, de Indiase traditionele geneeskunde, gebruikt voor het behandelen van heel wat aandoeningen.

We stellen ook vast dat heel wat verschillende vormen van kanker minder voorkomen in India, dan in andere landen ter wereld. We hebben het dan hoofdzakelijk over borstkanker, kanker in het spijsverteringsstelsel, prostaatkanker en longkanker.

Dit komt grotendeels door zijn oestrogeen blokkerende werking. Maar heeft ook te maken met de kracht van de antioxidanten die we terugvinden in curcumine. Er wordt van gezegd tot 8 maal krachtiger te zijn dan de bekende vitamines E en C.

Wanneer we de gevallen van kanker vergelijken in onze landen, met landen als Indië dan zien we dat bij 100.000 mensen iets meer dan 100 keer kanker zal ontstaan bij mensen. In India is dat net geen 5 keer. Daaruit kunnen we dus afleiden dat kurkuma hele sterke anti kanker effecten heeft.

Naast de ontstekingsremmende, antioxidante, antioestrogene werking van curcumine heeft het kruid ook nog bescherming tegen bacteriën, virussen en schimmelinfecties.

Andere voordelen :

  • Werking van de lever verbeteren
  • Bloed zuiveren
  • Immuunsysteem verbeteren
  • Cholesterol verlagen
  • Spijsvertering verbeteren

Heel veel problemen die ontstaan door chronische ontstekingen zoals kanker, alzheimer, artritis, hartaandoeningen, astma en diabetes kunnen worden behandeld met kurkuma. Ze zullen deze aandoeningen helpen voorkomen.

Ook Interessant:  Zaden om af te vallen

Misschien uiteindelijk de aandoening niet volledig genezen, zeker wanneer het gaat om kanker of diabetes. Maar zullen met de traditionele behandeling zeker de uiteindelijke genezing helpen bewerkstelligen.

Conclusie

We hebben gezien dat we mannenborsten met behulp van de antioestrogene werking van kurkuma kunnen helpen voorkomen. Daarnaast zal het testosteron worden verhoogd en de werking van de lever worden verbeterd. Allemaal indicaties die ervoor zorgen dat de borstvorming bij mannen zal verminderen.

Hoe kunnen we kurkuma eten?

We kunnen kurkuma gebruiken in een poedervorm of we kunnen kurkuma vers gaan gebruiken in onze keuken. We dienen daarvoor wel peper en een beetje vet te gebruiken om de opname van de curcumine te verzekeren.

Om aandoeningen te voorkomen kan het voldoende zijn om kurkuma dagelijks in onze voeding te gaan gebruiken. Om ze te gaan genezen zijn echter relatief hoge hoeveelheden curcumine nodig en die kunnen we niet krijgen van voeding met kurkuma alleen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer we ten volle willen profiteren van de effecten van curcumine kunnen we een supplement gebruiken.

We vinden 2 soorten supplementen terug. Supplementen met een hoge hoeveelheid curcumine, en supplementen met een gewone hoeveelheid curcumine. Deze bevatten ook meestal peper om de opname van curcumine te verhogen.