Nierstenen behandelen met natuurlijke middelen

nierstenen behandelen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Nierstenen behandelen met natuurlijke middelen

nierstenen voorkomen waterMet zo’n 10% van de bevolking, meest gekend bij mannen tussen de 30 en 40 zijn nierstenen een pijnlijk en vaak terugkerend probleem, dat weken kan duren. Stenen worden gevormd wanneer veel calcium, zout en urinezuur of andere kristalvormende bestanddelen samenklitten in de urine tot ze niet meer kunnen worden uitgeplast. Deze bestanddelen vormen samen een steen in de nieren en kunnen niet meer worden afgevoerd.

Sommige nierstenen zijn zeer klein en kunnen makkelijk worden uitgeplast. Andere kunnen redelijk groot worden en kunnen zelfs vast komen de zitten in de urineleiders.

Toch zijn er een aantal zaken die je kunt doen met simpele huismiddeltjes om de nierstenen te behandelen op een natuurlijke manier, met natuurlijke middelen.

1. Water

Het is altijd belangrijk om veel water te drinken. Maar bij nierstenen is dat immers nog belangrijker. Het is nodig om alle resterende mineralen uit het lichaam te krijgen vooraleer ze een steen kunnen vormen. Door constante reiniging via het water kunnen nierstenen worden voorkomen, doordat elke keer de urine gereinigd wordt. Zorg ervoor dat de urine altijd kleurloos is. Wanneer de urine kleurloos is, heb je genoeg water in je lichaam. Wordt ze geler of zelfs bruin, dan heb je veel te weinig water in je systeem.

2. Appelcider azijn

appelazijn nierstenenAppelcider azijn is een effectief middel tegen tal van kwaaltjes, alsook nierstenen. Niet alleen helpt de azijn om nierstenen te breken en uit te plassen. Het kan ook helpen om in de toekomst nierstenen te vermijden. Probeer elke morgen en elke avond 2 soeplepels appelcider azijn te drinken aangevuld met water en honing.

Ook Interessant:  Kruiden Tegen Nierstenen Gebruiken

3. Citroensap en olijfolie

Deze methode zal echter niet werken voor mensen die grote nierstenen hebben. Maar kleine nierstenen kunnen worden afgebroken met citroensap en olijfolie. Zorg er wel voor dat het gaat om vers citroensap en geen gekochte versie.

4. Granaatappelsap

granaatappelVolgens een onderzoek uitgevoerd in 2008 is het sap van de granaatappel in staat om de vorming van nierstenen te voorkomen. Wanneer je vaak te maken krijgt met nierstenen kan je geregeld een glaasje granaatappelsap drinken. Niet alleen is het positief voor het voorkomen van nierstenen. Granaatappelsap is een goede bron aan vitamine C en antioxidanten.

5. Brandnetelthee

Brandnetel is een uitstekend vochtafdrijvend middel. Niet alleen zorgt het voor en goede reiniging van de urineleiders het werkt ook anti-bacteriaal. Elke dag 2 kopjes brandnetelthee drinken zal wonderen doen om de resterende mineralen en afvalstoffen uit de nieren te voeren.

6. Plantaardige eiwitten

plantaardige eiwittenDierlijke eiwitten, en vooral de hoge consumptie daarvan, kan leiden tot nierstenen. In dat geval kan je beter sommige dierlijke eiwitten vervangen door plantaardige eiwitten. Enkele uitstekende bronnen van plantaardige eiwitten zijn bonen, noten, zaden.

7. Kindneybonen

Kidneybonen, genaamd naar hun gelijkenis met het orgaan in vorm en in kleur, zijn ook een goede manier om nierstenen te verwijderen. Kidneybonen bevatten veel vezel. Ze bevatten plantaardige eiwitten. Vitamines B en mineralen die ervoor zorgen dat de urineleiders en nieren optimaal functioneren.

Opletten met cafeïne

koffieHoge hoeveelheden koffie of thee kunnen ervoor zorgen dat we te weinig vocht in ons lichaam hebben. Die verhogen op die manier het risico op de vorming van kristallen. Zorg voor voldoende water wanneer je een tas koffie of een kopje thee drinkt. Aangeraden wordt om bij elke portie, ook een glas water daarna te drinken.

Ook Interessant:  Paardestaart thee om nierstenen te bestrijden

 

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 11:34 am
Laatste update: januari 13th, 2017