Over ons natuurlijke eten

 

 Naast de kwestie van vers, puur, eerlijk, divers en biologisch, zijn er verschillende andere onderwerpen die streng worden onderzocht op het gebied van natuurlijke voeding. Maaltijden zijn gerangschikt in de stijl van “drie planten eten”, minder vlees en vis. Het gebruik van magnetrons is verboden. Voedselkeuze houdt ook rekening met smaak, verpakkingsmaterialen, milieuvriendelijke conserveringsmethoden en sociaaleconomische aspecten.

4 tips om natuurlijke voeding te kopen en te eten

 Wilt u meer weten over natuurlijke voeding? En inzetten op een gezonder leven en je lichaam  de juiste voedingsstoffen geven? Zo kun je niet per ongeluk je winkelmandje in de supermarkt vullen met de producten die je nodig hebt. Wat kan je  doen? Hier zijn enkele tips om zo puur mogelijk te  eten.

1- Seizoensgebonden voeding

De voorkeur gaat uit naar planten die in een bepaald seizoen in de grond en buiten groeien. Het vereist minder energie dan groenten of fruit uit een verwarmde kas. Bovendien smaken aardbeien die in de zomer op koude grond worden gekweekt anders dan aardbeien die in het voorjaar in een verwarmde kas worden gekweekt. Smaak spreekt ook boekdelen over voedingswaarde en de aanwezigheid van ingrediënten zoals bioactieve stoffen.

2- Gebruik van producten uit de regio

Vanuit milieuoogpunt zijn producten uit de regio een goede keuze omdat er minder energie nodig is om het product te leveren. De afstand tussen de grond en de mond is zo kort mogelijk. Gewassen zijn beter gerijpt, waardoor de voedingswaarde optimaal is. Bovendien zijn er geen bewaarmiddelen nodig bij het verzenden van een product.

3- Doet u boodschappen buiten de supermarkt

Gaat u eten in de supermarkt kopen en wilt u het natuurlijk eten? Ga dus niet naar het midden van de supermarkt, want daar liggen de bewerkte voedingsmiddelen. Verpakkingen, sachets, potten en zijn daarom geen natuurlijke voedingsmiddelen. Draai je blik naar buiten. Hier vindt u verse producten zoals groenten, fruit, vlees, vis (biologisch) etc. Lokaal winkelen is nog natuurlijker en duurzamer. Bij de boer, op de markt (biologisch) of in de natuurvoedingswinkel.

4- Bereid uw eigen maaltijden

Maak er een prioriteit van om uw eigen maaltijden te bereiden met alleen verse en hele producten. Het is lekker, je weet wat er in zit en het is ook nog eens beter voor je gezondheid. Dit betekent dat je niet de verpakkingen, zakjes, sauzen, dressings en dergelijke kiest die bekend staan om te gebruiken. Deze supplementen maak je zelf met verse producten, kruiden en specerijen. Doe het rustig aan als je natuurlijker wilt eten. Begin met eenvoudige gerechten, want je leert gaandeweg. Hoe je je eten bereidt, is ook belangrijk. De grootste vijand van vitamines en mineralen is koken in water. Het komt wel eens voor dat sommige stoffen door verhitting beter worden opgenomen. Daarnaast zijn bewerkte groenten makkelijker verteerbaar. U profiteert het meest van het opnemen van alle ingrediënten als u één verwerkt en één onbewerkt ingrediënt in uw maaltijd combineert.

about-bg-2