Paardestaart thee om nierstenen te bestrijden

paardestaart nierstenen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Paardestaart thee om nierstenen te bestrijden

Het kruid paardestaart (Equisetum Arvense)

paardenstaart nierstenenPaardenstaart is een enorm oud kruid. Het bestond al toen de dinosaurussen op de aarde rondliepen. Het werd gebruikt sinds het begin van onze beschaving om zijn medicinale eigenschappen. De meest gebruikte vorm is in de thee. Paardenstaart heeft enorm veel voordelen en kan helpen bij tal van gezondheidsproblemen. Ook voor mensen die last hebben van nierstenen, paardenstaart thee kan helpen om het ongemak van nierstenen te bestrijden.

Wat zijn nierstenen?

Nierstenen zijn kristallen die zich hebben gevormd in of rond de nieren. Heel veel mensen hebben nierstenen zonder het zelf te beseffen. Dit komt doordat de stenen zodanig klein zijn en worden uitgeplast zonder dat we het merken of voelen. Echter hebben andere mensen dan weer wel te maken met pijn en ongemak. Dit komt doordat de stenen te groot zijn geworden en ergens de doorgang blokkeren. In de meeste gevallen is dat de uitgang van de nier met de ingang van de urineleider. Wanneer de nierstenen daar vast raken kan dit een enorme pijn veroorzaken. De nierstenen kunnen ook ergens anders blokkeren maar dit is de meest voorkomende vorm.

In bepaalde gevallen kunnen de nierstenen er zelfs voor zorgen dat we niet meer kunnen plassen. De beste manier om nierstenen te voorkomen en te behandelen is door veel water te drinken. Zo verhoogt de kans dat we ze kunnen uitplassen en geen problemen meer ondervinden.

De belangrijkste symptomen van nierstenen zijn buikpijn, een speciale kleur van de urine, misselijkheid, overgeven, koorts, pijn in de zijstreek. Hoewel de arts nooit met zekerheid kan zeggen waarom nierstenen ontstaan. Toch zijn er heel wat zaken die we kunnen doen om ze te vermijden in de toekomst. Zoals we reeds hebben gezegd is het drinken van water heel belangrijk wanneer we gevoelig zijn voor de vorming van nierstenen.

Ook Interessant:  Kruiden Tegen Nierstenen Gebruiken

Sommige mensen zijn gevoeliger dan anderen. We kunnen een gezonder dieet volgen dan onze medemens en toch te maken krijgen met nierstenen. Simpelweg omdat we er gevoelig voor zijn.

De behandeling bestaat meestal uit het weglaseren of operatief verwijderen van de stenen. Dit wordt slechts in laatste instantie gedaan. Eerst zal men proberen om met vocht of eventueel medicatie, om de nierstenen alsnog uit te plassen.

Paardestaart thee ter voorkoming en bestrijding van nierstenen.

nierenMensen die reeds vaak last hebben gehad van nierstenen doen er baat bij om elke dag een kopje thee te drinken. De plant heeft een vochtafdrijvende werking. En ook zou het in staat zijn om nierstenen te laten vergruizen.

Door het drinken van 6 tot 10 koppen thee te verdelen in één dag zou door deze vochtafdrijvende en oplosbare werking het moeten mogelijk zijn om de nierstenen in een verkleinde vorm via de urinebuis uit te plassen. Het blijvend drinken van één kopje per dag zou dan een soort bescherming bieden tegen toekomstige vorming van nierstenen.

Waar moeten we verder op letten?

Wanneer we reeds te maken hebben gehad met nierstenen dan betekent dat dat we een bepaalde aanleg hebben voor de vorming van stenen in onze nieren. We moeten daar zeer voorzichtig mee omgaan.

Er zijn bepaalde dranken en voedingsmiddelen die we beter niet al teveel aan ons dieet toevoegen. Omdat ze de kans kunnen doen stijgen dat er stenen gevormd worden in onze nieren.

Koffie en thee

Teveel koffie en thee drinken is geen goed idee. Want thee en koffie bevat cafeïne en dat heeft een vochtafdrijvende werking. Wanneer we koffie of thee compenseren met voldoende water, dan is er op zich niet meteen een probleem. Alleen zijn er zeer weinig mensen die dit juist doen. We moeten voor elk kopje koffie of elk kopje thee, een extra glas water drinken. Dit zal het vochtafdrijvend effect van de cafeïne compenseren. En daardoor helpen om het lichaam toch voldoende te blijven hydrateren.

Ook Interessant:  Nierstenen behandelen met natuurlijke middelen

Wanneer de vochtafdrijvende werking niet wordt aangevuld met voldoende extra water. Dan kunnen de nieren uiteindelijk te weinig vocht krijgen en daardoor sneller kristallen vormen.

Dierlijke eiwitten

Dierlijke eiwitten hebben ook de neiging om stenen te vormen. Dit zijn dan overtollige mineralen uit de dierlijke eiwitten, vooral dan uit calcium. We kiezen daarom beter voor plantaardige eiwitten. Die zijn een stuk veiliger voor onze nieren en zullen de kans op nierstenen een stuk doen dalen.

Water drinken

Het wordt aangeraden aan mensen om 1.5 liter water per dag te drinken. Bij mensen die reeds te maken hebben gehad met stenen in de nieren, dan dienen we zeker te zorgen voor 2 liter tot zelfs 2.5 liter. Dit zal ervoor zorgen dat de nieren steeds gifstoffen kunnen blijven afvoeren en zal de urine minder zuur maken en ook minder kans geven om nierstenen te ontwikkelen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op: