Shatavari helpt vrouwen vruchtbaar te worden

shatavari


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Shatavari helpt vrouwen vruchtbaar te worden

shatavari bloemenUit een reeks onderzoeken van verschillende universiteiten is gebleken dat de plant shatavari kan helpen om vrouwen terug vruchtbaar te maken. Dit omdat het zo’n sterke opwekkende werking zou hebben op de baarmoeder en de eierstokken. Ook zou het heel goed helpen bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap geeft het vooral meer energie. Na de zwangerschap stimuleert het de melkklieren.

Oorsprong Shatavari.

Shatavari is een plant die enkel in Indië en enkele buurlanden voorkomt. Ze groeit in de Himalaya en hoewel het een plant betreft, ze kan toch zeer hoog worden. Er zijn al hoogtes waargenomen van bijna acht meter.

Waarvoor wordt shatavari toegepast?

shatavari vruchtbaarheidHet deel van de plant die voornamelijk gebruikt wordt voor consumptie is de wortel. Het werkt zeer opwekkend en wordt in landen als Indië en daar rond reeds duizenden jaren gezien als een levenselexir voor vrouwen. Er zijn vele aandoeningen genoemd die zouden kunnen geheeld worden met behulp van shatavari. Daarom luidt de letterlijke vertaling ook “heler van honderd ziekten en aandoeningen.” Zo wordt er onder andere beweerd dat het bloed zuivert, vochtafdrijvend werkt, helpt tegen hoge bloeddruk. Het zou ook een stimulerende werking hebben op de slijmvliezen. Daarom wordt het nog steeds gebruikt om slijmvliesgerelateerde ziekten te bestrijden. Zoals bronchitis, verkoudheid en hoesten. Maar het stopt niet bij de luchtwegen. Ook voor het spijsverteringsstelsel blijkt het een zeer sterk middel. Het wordt gebruikt bij talrijke maag- en darmproblemen. De reden hiervoor zou zijn omdat het de witte bloedcellen versterkt in hun strijd tegen micro-organismen.

Ook Interessant:  Amla een wonderbes

Gerelateerde Posts

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 12:40 pm
Laatste update: maart 9th, 2017