Welke Staande Bokszak Kopen? Review

staande bokszak kopen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Welke staande bokszak moeten we kopen? Wat zijn de verschillen?

Een staande bokszak kopen is altijd beter dan een boksbal of hangende bokszak. We moet niet voortdurend terug de zak stilhouden en kunnen mooier trappen op de staande bokszak. Er zijn echter heel wat verschillende soorten. Welke staande bokszak kopen hangt sterk af van wat je eigen verwachtingen en reeds ervaringen zijn. Het spreekt voor zich dat iemand van 100 kilo met enorme spierkracht niet dezelfde staande bokszak kan kopen als iemand van 60 kilogram die toch een stuk minder kracht zal hebben in zijn benen.

In dit artikel gaan we de staande bokszakken eens overlopen en gaan we nagaan welke de beste is qua prijs en kwaliteit.

1 SlamMan Boksdummie Bruce Lee (95%)

staande bokszak kopen bruce lee

 

Dit is meteen één van de betere om als amateur of professional te gebruiken. Deze staande bokszak wordt gebruikt in vele sportscholen en kan een hoogte van maar liefst 190 cm bereiken. We kunnen de pop ook vullen tot een gewicht van 120 kilo. Dat maakt het één van de meest realistische staande bokszakken beschikbaar op de markt.

Een harde trap zal dan ook een impact hebben die te vergelijken is bij een persoon van 120 kilo. Het spreekt voor zich dat deze staande bokszak niet meteen geschikt is voor mensen die pas beginnen. Maar eerder voor iemand die reeds 5 jaar ervaring heeft in kickboks, taekwondo, karate of MMA.

Naar de website van de SlamMan Boksdummie (hier)

2 Victory Sports BOB Boksdummy (90%)

Victory Sports BOB boksdummy

 

Met de staande bokszak van Victory Sports hebben we visueel een realistischer beeld dan bij onze voorganger. Dat maakt het beter geschikt om te trainen op bepaalde lichaamsdelen en om betere coördinatie in de trap te krijgen. We kunnen deze pop nog 5 kilo zwaarder maken dan de SlamMan.

Het realistische visuele beeld is dan ook zijn grootste voordeel. Verder is het materiaal langs de binnenkant enorm sterk en krijg je een goede absorbtie van de trap. Het voelt natuurlijk aan en is net hetzelfde alsof we tegen een partner aan het sparren zijn.

Deze staande bokszak kunnen we echter onderaan nog extra bijvullen met zand waardoor die een gewicht krijgt van 150 kg. We kunnen nog een stuk harder trappen tegen deze dummie waardoor die ook nog eens minder sterk gaat terugveren.

Het enige minpuntje dat we kunnen vinden bij deze pop is dat de hoogte slechts 170 cm bedraagt. Dat maakt het voor Taekwondo en Karate, bij het trainen van de hoge trappen, minder geschikt. Maar is nog steeds een uitstekend product voor mensen die kickboksen of MMA beoefenen.

Naar de website van de Victory Sports BOB boksdummy (hier)

3 Victory Sports Staande Bokszak De Luxe (80%)

VictorySports Staande bokszak deluxeDeel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

 

Deze staande bokszak is natuurlijk niet te vergelijken met een boksdummie. Visueel is dit minder geschikt om te gaan trainen op exacte coördinatie en om specifieke organen zoals lever en maag aan te pakken in de trap.

Toch is deze bokspaal uiterst geschikt bij het trainen van high kicks en low kicks. Dat maakt het voor mensen die kickboksen of MMA beoefenen dan wel weer geschikt.

De hoogte bedraagt 186 cm. Het kan dus ook voor de taekwondoka’s of karateka’s onder ons gebruikt worden indien we niet enorm groot zijn. We kunnen de bokspaal natuurlijk ook op een verhoog zetten wanneer we echt willen trainen op hoogte.

De bokszak kan gevuld worden tot 140 – 150 kilogram. Hij veert iets meer terug dan de 2 boksdummies die we hebben besproken. Maar is toch nog steeds het beste alternatief voor een boksdummie. De prijs is daarom ook een stuk lager.

Het grote verschil met de andere staande bokszakken die we gaan bespreken in dezelfde categorie is dat deze gemaakt is van een sterk kunstleder. En daardoor niet snel tekenen zal vertonen van slijtage. Het materiaal is echter niet dezelfde kwaliteit als van de boksdummies. Die nog van een duurzamer materiaal gemaakt zijn.

Naar de website van de Victory Sports Staande Bokszak De Luxe (hier)

4 TUF Wear Staande Bokszak (78%)

Tuf wear staande bokszak

 

Wanneer we deze staande bokszak kopen krijgen we er gratis de bijbehorende handschoenen bij. Het grote voordeel van deze staande bokszak is dat we die in hoogte kunnen instellen.

We kunnen de voet ook vullen met zand tot een gewicht van maximaal 140 kilo bereikt wordt. Dat zorgt voor een sterke stabiliteit op de grond en laat toe om harde trappen te geven. Het kan ook gebruikt worden om stoten te trainen.

Deze staande bokszak wordt hoofdzakelijk gebruikt bij mensen thuis die gaan van beginnersniveau tot gemiddeld. Voor de gevorderde vechtsporter wordt beter gekozen voor de Victory staande bokszak of voor een boksdummie.

Naar de website van de TUF Wear Staande Bokszak (hier)

5 Victory Sports BOB Boksdummy Economy (75%)

victory sports bob boksdummy economy

 

De Victory Sports BOB Boksdummy Economy is een goedkopere boksdummy. Het is een uitstekend alternatief voor de duurdere varianten die we hierboven besproken hebben. Dat gaat natuurlijk voor een deel gecompenseerd worden door een verminderde efficiëntie.

We kunnen deze staande bokszak kopen wanneer we pas beginnen of wanneer we reeds een licht gevorderde kennis hebben. Het is niet geschikt voor professioneel gebruik omdat bij harde trappen de veerkracht een stuk groter wordt dan bij andere besproken boksdummies.

Ook het gewicht is een stuk lager, dit betreft om en bij de 100 kilo. De kwaliteit aan de binnenkant is echter wel zeer goed. We zullen deze bokspaal dus niet zo snel beschadigen.

We kunnen deze staande bokszak instellen tot een maximale hoogte van 178 cm. Het is een geschikte bokspaal om te gebruiken bij mensen die thuis willen trainen en een gebruiksvriendelijker alternatief willen voor de hangende bokszak.

Bij mensen van boven de 100 kilo die een enorme trapkracht hebben zal deze bokspaal echter minder zijn nut kunnen bewijzen.

Naar de website van de Victory Sports BOB Boksdummy Economy (hier)

6 TUF Wear Staande Bokszak Met Low Kick Deel (80%)

TUF wear staande bokszak met lowkick deel

 

Deze staande bokszak is prijs kwaliteit heel sterk. We kunnen hem zowel gebruiken om lowkicks als om highkicks te trainen. De hoogte bedraagt zio’n 185 cm.

De voet kan ook tot zo’n 100 kilo gevuld worden. De bokspaal is goed geschikt voor lowkicks te geven maar zal bij harde trappen, vooral hoge trappen. Maar ook bij harde vooral hoge stoten, sterk terugveren. We moeten hier dus ook rekening houden met onze eigen kracht.

Wanneer we een explosieve kracht hebben en een sterk lichaam hebben van boven de 90 kilo is deze staande bokszak kopen minder efficiënt.

Naar de website van de TUF Wear Staande Bokszak Met Low Kick Deel (hier)

7 TUF Wear Staande Bokszak (65%)

Tuf wear staande bokzak

 

Deze staande bokszak is een duurder alternatief dan de victory sports staande bokspaal die we hieronder bespreken en heeft eigenlijk weinig voordelen te bieden ten opzichte van de andere bokspaal.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

De voet weegt een stuk minder en de paal is ook een stuk korter. De diameter van de voet is kleiner dat maakt hem ook makkelijker om te kantelen.

Naar de website van de TUF Wear Staande Bokszak (hier)

8 Victory Sports Staande Bokspaal (75%)

victory sports staande bokspaal

 

Dit is meteen de goedkoopste staande bokszak uit het assortiment. Maar het is zeker niet de minste. We kunnen de voet vullen tot een gewicht van iets meer dan 150 kilogram. Dat zorgt er dus al zeker en vast voor dat we harde trappen kunnen leveren.

Het is een zeer goed alternatief voor mensen die niet al teveel geld willen uitgeven maar toch een krachtig en stabiel exemplaar willen hebben om op te trainen.

De hoogte bedraagt 185 cm. Daardoor kunnen we makkelijk ook trainen op highkicks.

Het zware gewicht zorgt voor een zeer stabiele efficiëntie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de veerkracht ook zo stabiel is. Het gewicht van de paal zelf is niet zo enorm dus zal er wel een dusdanige veerkracht zijn bij harde trappen en stoten.

Los daarvan blijft het een enorm goed alternatief voor de dure varianten. Het kan gebruikt worden door beginners tot en gematigde en gevorderde graad.

Naar de website van de Victory Sports Staande Bokspaal (hier)

Hoe moeten we de staande bokszak vullen?

staande bokszak vullen met zandWe hebben verschillende opties hiervoor. We kunnen water gebruiken om de zak te vullen. Al zullen we dan wel een lager gewicht krijgen en zal de stabiliteit ook een stuk lager zijn. De beste manier om de voet te vullen is door zand toe te voegen. We kunnen eventueel kleine steentjes of grind gebruiken. Dan kunnen we ook nog water toevoegen. Het is niet aan te raden om water met zand te mengen, omdat het dan zeer moeilijk wordt om het water met zand nog uit de voet te krijgen. De opening is meestal niet zo groot.

Wanneer we grind met water mengen is het gewicht een stuk hoger dan alleen water, zand of grind. En zal dat de stabiliteit zeker ten goede doen.

Hoe kunnen we de staande bokszak verplaatsen?

In eerste instantie wordt de staande bokszak beter niet verplaatst. Om die reden zoeken we beter een plaats om hem te kunnen laten staan en toch efficiënt te trainen. Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat we hem niet kunnen verplaatsen.

Het verplaatsen doen we door een touw rond de voet te trekken en dan langs beide kanten van het touw te trekken om op die manier de voet te verplaatsen.

Wat kunnen we doen wanneer de veerkracht te sterk is?

We kunnen ook iets doen wanneer de veerkracht te sterk is. Dit komt hoofdzakelijk voor bij de goedkopere alternatieven. We zullen dit probleem dus niet meteen hebben wanneer we één van de boksdummies kopen die bovenaan besproken worden in de review. Maar dat is uiteraard een totaal andere prijsklasse.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer we een goedkopere variant kopen hebben we automatisch te maken met een grotere terugveerkracht. Dit kunnen we oplossen door de staande bokszak dicht bij een muur te plaatsen. We kunnen die dan plaatsen op zo’n 20 a 30 cm van een muur. Die zal dan tegen de muur botsen en op die manier niet zo ver terugveren.

Dat zorgt er natuurlijk voor dat we zelf minder mobiel worden in onze bewegingen en zal dus een deel afdoen van de efficiëntie van het product.

Redactie Redactie Gepubliceerd: februari 2, 2017 om 5:55 pm
Laatste update: februari 2nd, 2017