De superfood versus de goedkope superfoods alternatieven

superfood alternatieven


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

De superfood versus de goedkope superfoods alternatieven van bij ons

De goedkope alternatieven voor superfood

superfood alternatiefSuperfoods, sinds enkele jaren zijn ze bijna overal verkrijgbaar. Diverse pitten, bessen en zaadjes die zo gezond zijn. Omdat ze boordevol oxydanten zitten. Ze bevatten een hoge hoeveelheid mineralen en vitamines.

Dat is natuurlijk wel zo. Maar daarnaast zijn ze ook wel heel erg duur. Omdat ze meestal van verre exotische landen komen. Wat ze ook niet zo heel groen maken voor het milieu. En wat nog belangrijker is.

Er zijn heel wat groenten uit onze landen die zeker te vergelijken zijn met de talrijke voordelen van deze superfoods. Zoals Erwten, ajuinen, broccoli, druiven… Erwten bevatten heel veel proteïnes, ajuinen bevatten een enorme hoeveelheid anti-oxydanten, druiven bevatten ook polyfenolen, alsook elke soort thee.

Dus zijn er voor alle superfoods wel altijd goedkopere inheemse alternatieven. Die goedkoper zijn voor de portemonnee, én beter zijn voor het milieu. Een aantal van deze alternatieven voor superfoods worden hier besproken.

Superfoods : Chenopodium quinoa zaden

quinoa

Quinoa zaden bevatten zeer belangrijke stoffen. Onder andere foliumzuur, een hoge hoeveelheid vitamine B en E, Ijzer, magnesium en koper. Het bevat alle nodige aminozuren. Het wordt meestal klaargemaakt als een soort vervanging van rijst of couscous.

De goedkopere variant :

linzen

Een goedkopere vervanger van deze superfood zijn in de eerste plaats de linzen. Ze zijn onder andere hoger in proteïnen en bevatten meer ijzer dan de quinoa zaden. Ook erwten zijn een gelijkaardige voedingsbron ter vervanging van deze superfood en is ook aanzienlijk goedkoper.

Superfoods : Chiazaden

chiazaad

Chiazaden zitten boordevol omega 3 vetzuren en vezels. Ze worden meestal gemalen en dan in een slaatje of in een bloemmengsel vermengt.

Ook Interessant:  Voedingsmiddelen met calcium

De goedkopere variant :

Lijnzaden hebben dezelfde samenstelling als het gaat om voedingsstoffen zoals de chiazaden. Ze zijn daarbij nog eens stukken goedkoper en makkelijker verkrijgbaar. En beschermen het lichaam tegen hart-aandoeningen.

Superfoods : De Goji bes

gojibessen

Wordt al duizenden jaren gebruik in de chinese geneeskunde om allerlei aandoeningen te behandelen. Ze bevatten onder andere veel verschillende vitamines. Maar zeer veel anti-oxydanten. Die de veroudering tegenwerken. Alsook werken de goji bessen als een neutraliser van giftige stoffen in het lichaam. Goji bessen worden gerekend onder de belangrijkste superfoods.

De goedkopere variant :

Bessen die nog meer anti-oxydanten bevatten dan de goji bes zijn met name de bosbessen. Die zijn dus eigenlijk de echte superfood. Goedkoper en meer anti-oxydanten dan de goji bes. En voor het afscheiden van giftige stoffen is de abrikoos een heel sterk en goedkoper alternatief.

Superfoods : Acaibes

acai bessenDeel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Hebben eigenlijk een beetje dezelfde werking als de goji bes. Ze zijn rijk aan een bepaalde kleurstof die zeer goed werkt bij ontstekingen omwille van zijn ontsmettende functie. Ook zijn ze goed in het bestrijden van hartziekten.

De goedkopere variant :

Weer de bosbessen. Ze bevatten een enorm aantal anti-oxydanten. De bessen die je moet in huis hebben zijn vast en zeker de bosbessen! Die zouden ook vast en zeker moeten gerekend worden onder de superfoods.

Superfood : De granaatappel

granaatappel superfoods

Werden door de oude grieken al gezien als ware superfoods en zijn sinds enkele jaren bij ons ook heel makkelijk verkrijgbaar. Omwille van hun polyfenolen hebben ze een sterke anti oxyderende werking. Prijs is nogal hoog maar is de laatste tijd wel fors aan het dalen omwille van de grotere vraag naar deze superfood.

Ook Interessant:  Dash Dieet Plan gratis recepten

De goedkopere variant :

Alle soorten thee en veenbessen bevatten ook deze polyfenolen. Alsook druiven en aardbeien.

De commerciële heisa

Overal wordt er her en der gesproken over deze voedingsmiddelen en over hoe gezond ze wel zijn. Toch zijn ze meestal niet lekker van smaak en zijn ze veel duurder dan onze eigen groenten en fruit. Ze bieden eigenlijk ook geen echte meerwaarde want voor elke superfood zijn er wel een aantal alternatieven met een soortgelijke werking.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 1:14 pm
Laatste update: maart 4th, 2017