Tongkat Ali bijwerkingen

tongkat ali bijwerkingen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Tongkat Ali bijwerkingen

We weten reeds dat Tongkat Ali een enorm sterk kruid is, wellicht het sterkste kruid op de planeet als het gaat om seksuele prestaties of sportprestaties. Toch zijn er enkele zaken die je moet in acht nemen wanneer je het kruid gebruikt. Wanneer de dosis licht wordt overschreden, kunnen echter bijwerkingen optreden. De Tongkat Ali bijwerkingen kunnen zelfs optreden, echter bij een zeer kleine groep gebruikers, na het gebruiken van de aanbevolen dosis van het kruid.

De werking van Tongkat Ali lokt hoge doseringen uit

tongkat ali bijwerkingenLibido en potentie

Tongkat ali heeft een aantal zeer gunstige effecten ten opzichte van de seksualiteit. We zien onder meer dat het kruid ervoor zal zorgen dat we het libido verhogen. Naast de libidoverhogende werking van het kruid zien we ook gunstige effecten voor de potentie bij mannen. Dat maakt het een zeer gewild kruid bij mannen die hun libido of erectie willen verbeteren.

Hoewel het kruid vooral bekend is geworden onder de mannen in het Westen. Toch zijn er een reeks van gunstige effecten op te merken voor vrouwen. Zo zal het libido bij vrouwen drastisch gaan stijgen door tongkat ali te gebruiken.

Al deze voordelen kunnen ertoe leiden dat mensen hogere dosissen dan nodig gaan gebruiken. En dat verhoogt dan weer de kans op de tongkat ali bijwerkingen.

Ook Interessant:  Meest Effectieve Cortisol Verlagende Middelen

Spiermassa en testosteron

Niet alleen op seksueel vlak is tongkat ali een gewild middel. We hebben ook kunnen aantonen dat het kruid door middel van zijn testosteronverhogende eigenschappen er ook voor zal zorgen dat de spiermassa gaat toenemen.

Stress bestrijden

Niet alleen het testosteron is hiervoor verantwoordelijk. Wanneer we krachttraining doen komen de spieren onder stress te staan. Dat is dan een vorm van fysieke stress. Het hormoon cortisol wordt dan in hoge hoeveelheden aangemaakt. Ook wanneer we onder mentale stress staan zal het hormoon cortisol worden aangemaakt in hoge hoeveelheden. Een hoger cortisol zorgt voor een lager testosteron.

Vruchtbaarheid

vruchtbaarheid verbeterenTen slotte is er nog één belangrijke eigenschap van tongkat ali die het risico op bijwerkingen kan doen toenemen wanneer ze in hoge dosissen wordt gebruikt. En dat is het verbeteren van de vruchtbaarheid.

Door het blokkerend effect op cortisol zal de aromatase voor een groot deel geblokkeerd worden. De aromatase is de omzetting van testosteron naar oestrogeen. Een hogere aromatase leidt automatisch tot een lager libido, verminderde potentie, overgewicht, verlies van spiermassa en een verminderde vruchtbaarheid. Al deze voordelen kunnen ervoor zorgen we de dosis gaan misbruiken en daardoor het risico op de bijwerkingen van tongkat ali gaan verhogen.

Te hoge dosis

Wanneer we een te hoge dosis gebruiken hebben een hoger risico op het ervaren van bijwerkingen van tongkat ali. Dit is aangezien de vele eigenschappen van de plant zeer aanlokkelijk. We willen zo snel mogelijk ons libido verhogen. Of we willen het testosteron enorm zien stijgen zodat we nog sneller spiermassa kunnen opbouwen.

Ook Interessant:  Serotonine aanvullen op een natuurlijke manier

Weer anderen zullen het kruid dan gebruiken om een verbeterde vruchtbaarheid te zien ontstaan en daardoor mogelijk tot een zwangerschap bij de vrouw te kunnen overgaan.

Het kruid zal ook niet meteen van dag 1 beginnen werken. Dat verhoogt nogmaals het risico dat de dosis overschreden wordt, omdat we niet meteen resultaat zien en er daardoor vanuit gaan dat het misschien aangewezen is om een hogere dosis te gaan gebruiken.

Onderaan worden de belangrijkste Tongkat Ali bijwerkingen aangegeven. Let wel, deze bijwerkingen komen meestal voor bij mensen die een te hoge dosis nemen van het kruid. Bij mensen die de aanbevolen dosis nemen, worden zeer weinig bijwerkingen gemeld.

Bijwerkingen Tongkat Ali

slapeloosheid tongkat ali bijwerkingDe verhoging van energie en vitaliteit kan voor sommige mensen zorgen voor slapeloosheid. Dit komt het meeste voor bij mensen die een te hoge dosis innemen van een Tongkat Ali supplement. Het enige middel wat je ertegen kan doen is een kleinere hoeveelheid innemen.

Als je merkt dat je er moeilijk kan van slapen dan lijkt het logisch dat de dosis te hoog is. Of misschien kan je het kruid innemen ‘s morgens. Tegen ‘s avonds zal de werking al een beetje verminderd zijn.

Agressie en rusteloosheid

Andere bijwerkingen van Tongkat Ali zijn een verhoogde agressie en rusteloosheid. Omwille van dezelfde reden als hierboven. Wanneer je te maken krijgt met deze bijwerkingen, dien je de dosis te verlagen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wanneer we reeds in het verleden te maken hebben gehad met agressie dan is het risico natuurlijk een stuk groter. Ook het leiden aan bepaalde psychologische aandoeningen zoals ADHD of schizofrenie kunnen deze effecten uitlokken. Voor deze mensen wordt het gebruik niet meteen afgeraden, maar dienen ze toch enorm voorzichtig te zijn met de dosis die ze nemen.

Ook Interessant:  Tongkat Ali Stimuleert spieropbouw en verbetert de vruchtbaarheid

Zij bouwen dan beter eerst de dosis op door een lage hoeveelheid te gebruiken en de effecten te bekijken.

Verhoogd angst of paniekgevoel

terwijl het kruid een beter welzijn kan verzorgen, kan het bij mensen die gevoelig zijn voor angstaanvallen en dergelijke net hun toestand verslechteren. De verhoging in testosteron zorgt voor mensen met angst en paniek-aanvallen voor een sterkere werking van hun aandoening. Wanneer dit gebeurt dan dien je direct te stoppen met het gebruik van Tongkat Ali. Dit zijn niet de gewenste effecten die je wilt hebben.

Bijwerkingen tongkat ali treden hoofdzakelijk op bij mannen die proberen hun testosteron verhogen. Dit omdat ze hun libido willen opkrikken of omdat ze de spieropbouw willen versnellen.

Caffeïne verhoogt de effecten

cafeine verhoogt bijwerkingen tongkat aliWees voorzichtig met het drinken van koffie of thee, of misschien gebruik je wel stackers op basis van caffeïne. Caffeïne kan de werking van Tongkat Ali versterken.

Dus wanneer je reeds te maken hebt met bijwerkingen van Tongkat Ali, dan zullen die bijwerkingen door de caffeïne nog eens extra zwaar doorwegen. Opgepast met (veel) caffeïne dus.

Onthoud dat iedereen anders reageert, begin met een lage dosis en bouw zo rustig en gelijkmatig op. Wanneer je voelt dat bijwerkingen beginnen optreden dan is de dosis simpelweg te hoog en dien je die te verminderen.

Het is een enorm sterk en potentieel kruid, het kan gebruikt worden via een supplement voor enorm veel aspecten van het leven zoals seks, psyche en fysiek. Maar wanneer het zorgt voor ongewenste effecten als angst of hartkloppingen dan wegen de voordelen niet op tegen de nadelen.

Ook Interessant:  Meer testosteron met Tongkat Ali

Gerelateerde Posts

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 1:38 pm
Laatste update: september 20th, 2017