Tongkat Ali Stimuleert spieropbouw en verbetert de vruchtbaarheid

Tongkat Ali versnelt spieropbouw


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Tongkat Ali versnelt spieropbouw en verbetert vruchtbaarheid

Snelle spiergroei met Tongkat Ali

Extracten van de aziatische struik Eurycoma longifolia of Tongkat Ali, verhogen het testosteron, dat werd reeds door verschillende onderzoeken aangetoond.

Tongkat ali is één van de meest krachtige middelen om het libido en het testosteron op een natuurlijke manier te verhogen. Het wordt daarom dan ook al eeuwen gebruikt in Maleisië om de prestaties te verbeteren en wordt vaak ook wel een van de beste natuurlijke alternatieven voor Viagra genoemd, naast tribulus terrestris.

Eurycoma Longifolia Jack is de wetenschappelijke naam voor de plant en kan letterlijk vertaald worden als de stok van jack. Wat men daarmee bedoeld is waarschijnlijk de vorm van de wortel maar kan dus ook op verschillende andere manieren geïnterpreteerd worden, weten wat de effecten van de plant zullen teweegbrengen in het lichaam van een man.

tongkat ali spiermassa

Het testosteron hoog houden is van groot belang voor een man. Het speelt een belangrijke rol voor de mannelijke gezondheid, het zal de vitaliteit en de seksuele honger helpen regelen. Testosteron is dus het mannelijk alfa hormoon.

Wanneer we te maken hebben met een hoog testosteron zullen we ons dus beter voelen en zullen we een normale seksuele drang hebben. De spierkracht is optimaal en de spiermassa gaat makkelijk toenemen. Daaruit zouden we dus logischerwijs kunnen concluderen dat we de spiermassa versnellen met Tongkat Ali.

Hoewel dit niet voor alle kruiden die een testosteronverhogend effect hebben zal gelden. Toch hebben we wetenschappelijke bewijzen kunnen vinden die aantonen dat de toename aan testosteron veroorzaakt door Tongkat Ali kan helpen om de spiermassa te doen stijgen.

Ook Interessant:  Meest Effectieve Cortisol Verlagende Middelen

Om die reden wordt het kruid heel vaak door atleten gebruikt. Maar het blijft niet alleen bij de spiergroei versnellen. Ook het vet verbranden gaat sneller en makkelijker met Tongkat Ali.

Dit onderzoek toont aan dat het gebruik van de plant ertoe leidde dat er 5% meer magere lichaamsmassa werd verkregen. Dit is dus 5% spiermassa.

tongkat ali vruchtbaarheidHet is echter niet geheel duidelijk of die effecten blijven aanhouden. We gaan ervan uit van niet want om de beste resultaten te bereiken wordt er vaak aangeraden om het kruid in cyclussen van 8 weken te gebruiken. Dit komt omdat de werking van de plant zou kunnen verzwakken naarmate het lichaam gewoon wordt aan de werkzame stoffen. Het regelmatig afwisselen tussen gebruiken en niet gebruiken zou dan weer elke keer zorgen voor verrassingseffect in het lichaam en op die manier de gunstige effecten veroorzaken.

Niettegenstaande is dit een heel goede manier om extra spiermassa aan te maken zonder het gebruik van anabole steroïden in te roepen.

Uithoudingsvermogen

Ook het uithoudingsvermogen zou hoger worden na het gebruik van de plant.

Dit kan zowel voor atleten van toepassing zijn of voor in de slaapkamer. De prestaties verbeteren, spiermassa neemt toe, testosteron gaat omhoog en de vetmassa wordt kleiner.

Vruchtbaarheid verbeteren

De plant zal niet alleen het testosteron verhogen, het libido stimuleren, de spiermassa versnellen en het uithoudingsvermogen verbeteren. We merken ook een verbetering in de vruchtbaarheid bij mannen.

De reden waarom Tongkat Ali de vruchtbaarheid gaat verbeteren is het resultaat van verschillende effecten die de plant heeft op het mannelijk lichaam.

Ook Interessant:  Tongkat Ali om seksprestaties te verbeteren


Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

vruchtbaarheid tongkat aliHet grote verschil tussen een vruchtbare man en een minder vruchtbare man zijn de oestrogeenwaarden in het lichaam en de grootte van de teelballen. Veel oestrogeen zal de vruchtbaarheid aantasten. Kleinere teelballen zijn een resultaat van veel oestrogeen in het lichaam.

Kleinere teelballen zal ervoor zorgen dat we minder sperma produceren en dat de zaadcellen ook van mindere kwaliteit zijn.

Via onderzoeken (bron) hebben we kunnen vaststellen dat tongkat ali de stresshormonen cortisol en prolactine gaat verlagen. Dit zijn de grote aanstokers van een verhoogde aromatase en dus een hoger oestrogeen in het lichaam. Wanneer deze waarden verlaagd worden zal automatisch minder testosteron worden omgezet in oestrogeen. En kunnen we dus genieten van grotere teelballen, meer sperma en een verbeterde vruchtbaarheid.

We hebben echter nog een meer gedetailleerd onderzoek (bron)

Dit onderzoek werd gedaan bij ratten en werd gedaan om de effecten van oestrogeen op de productie van sperma en testosteron te controleren bij het gebruik van tongkat ali extracten. De bedoeling van het onderzoek was om na te gaan of tongkat ali kan helpen om de hoeveelheid sperma te verhogen bij mannelijke ratten met een hoog oestrogeen.

Men kwam tot de conclusie dat de hoeveelheid sperma sterk ging stijgen en dat de effecten van oestrogeen volledig in het niet gedaan werden door de plant te gebruiken. Dit resultaat werd vastgesteld na slechts 14 dagen. 

Allemaal voordelen dus?

versnelde hartslag tongkat aliHet is aangeraden om echter geen al te hoge dosissen te nemen. Omdat het de hartslag gaat verhogen en ook de bloeddruk kan doen stijgen. Het zal dus het uithoudingsvermogen verhogen.

Ook Interessant:  Serotonine aanvullen op een natuurlijke manier

Maar het kan ook net zo goed gebeuren dat je bij een te hoge dosis sneller aan je maximale hartslag zit.

Verder kan het bij bepaalde mensen agressie en angst uitlokken. Slaapproblemen komen ook vaak voor wanneer hogere dosissen gebruikt worden. Bij het gebruik van een normale aanbevolen dosis is de kans op bijwerkingen een stuk kleiner. Die komen dan hoofdzakelijk voor wanneer het extract net gebruikt wordt. Dan moet het lichaam nog even wennen aan de veranderingen die tongkat ali doorvoert aan de hormonale functies.

Het is dus aan te raden de aanbevolen dosis te nemen.

Conclusie

Met tongkat ali kunnen we de spiergroei versnellen. Dit komt grotendeels door het hoger testosteron. De hoeveelheid leydigcellen worden verhoogd en die cellen worden nog eens extra gestimuleerd. Waardoor we meer testosteron krijgen.

Verder hebben we een stress verlagend en cortisol remmend effect. Dit heeft een gunstig effect op de aromatase en zal ervoor zorgen dat we minder testosteron zullen omzetten in oestrogeen. Dit heeft niet alleen effecten op de seksualiteit maar ook op onze vruchtbaarheid.

Er wordt een duidelijke verbeterde aanmaak van sperma vastgesteld met een verbeterde vruchtbaarheid als gevolg.

We dienen daarbij ook voorzichtig om te gaan met hoge dosissen. Die kunnen namelijk de mogelijke bijwerkingen van tongkat ali vergroten.

De belangrijkste zijn een versnelde hartslag, slapeloosheid, angst en agressie. Al komen de meer ernstige bijwerkingen bijna hoofdzakelijk voor wanneer de aanbevolen dosis overschreden wordt.

Tongkat Ali om de spieropbouw te versnellen kan gebruikt worden via een supplement.