Tribulus Terrestris voor Vrouwen

tribulus terrestris voor vrouwen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Tribulus Terrestris voor Vrouwen

tribulus terrestris vrouwenWe weten al dat de plant enorm veel voordelen biedt voor de seksuele gezondheid bij mannen. Maar tribulus terrestris voor vrouwen heeft ook heel wat te bieden. In dit artikel gaan we de voordelen van tribulus terrestris voor vrouwen bespreken. Ze hangen voor een groot deel samen met die van de mannen. Het gebruik van de plant wordt niet aangeraden wanneer men zwanger is of binnenkort wil zwanger worden.

De plant is een bloeiende plant die wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om het algemeen welzijn te verbeteren. Hoewel ze meestal gebruikt wordt door mannen worden de effecten bij vrouwen van dit kruid vaak over het hoofd gezien.

Tribulus terrestris voor vrouwen heeft voordelen bij het stabilizeren van de gemoedstoestand, het verbeteren van het libido en het onderhouden van de urinewegen.

Geeft energie

De plant is ook in staat om energie te doen toenemen. Wanneer als gevolg van een druk leven of als gevolg van stress, vermoeidheid optreedt. Dan kan dit kruid heel wat oplossingen bieden.

Zowel op mentaal als fysiek vlak wordt meer energie vastgesteld bij vrouwen die dit kruid gebruiken (en ook bij mannen).

Dit zou vooral teweeggebracht worden door het toenemen van zuurstof in de cellen. Diezelfde functie zorgt er ook voor dat mannen makkelijker een erectie kunnen krijgen. (1)

Libido

De effecten van de plant op het libido zijn wel beschreven. Heel wat onderzoeken hebben reeds kunnen aantonen dat de kruiden duidelijk zijn effect hebben op de seksuele gezondheid bij zowel mannen als bij vrouwen.

Ook Interessant:  Werking van Tribulus Terrestris?

tribulus terrestris libido

Onderzoek heeft kunnen aantonen dat bij 98% van de vrouwen die deelnamen aan de studie, het libido verhoogd werd. Maar niet alleen dat werd opgemerkt door de onderzoekers. Men stelde ook vast dat de vrouwen die deelnamen aan het onderzoek, een verhoogde drang naar seks hadden, meer opgewonden waren en vooral meer voldoening kregen van de seks.

Het zou te verklaren zijn doordat de plant de androgene receptoren in onze hersenen gaat stimuleren. Dat zou onder andere invloed hebben op het libido. (bron)

Gemoedstoestand ondersteunen

Dit is niet alleen van toepassing bij vrouwen tijdens de menopauze. Elke vrouw (en heel wat mannen) hebben vaak te maken met een wisselende gemoedstoestand.

Dit kan gebeuren als gevolg van stress of angst. Tribulus terrestris zal helpen om de emoties te neutraliseren en op die manier de gemoedstoestand ondersteunen. Vrouwen die te maken hebben met PMS of in de menopauze verkeren kunnen hier nog meer baat bij hebben. Daarnaast zal het hen ook helpen om het libido in stand te houden in deze moeilijke periode. (2)

Urinewegen

tribulus terrestris werking vrouwenDe urinewegen zijn een zeer zwakke schakel bij vrouwen. Blaasontstekingen komen 10 keer meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit is simpelweg te verklaren doordat de afstand tussen de blaas en de anus bij vrouwen veel korter is dan bij mannen. Bacteriën kunnen dus veel sneller de blaas bereiken dan bij mannen.

De plant zal helpen om de blaas te reinigen, de nieren extra reinigen, waardoor we iets meer moeten plassen. Meer schadelijke stoffen kunnen lozen en om die reden de kans op een blaasontsteking doen dalen.

Ook Interessant:  Tribulus Terrestris verhoogt libido en potentie!

Ook deze extra uitvoer van gifstoffen zal bijdragen aan het verhoogde energieke gevoel die bij mensen die dit kruid gebruiken wordt vastgesteld.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Het zijn echter niet alleen de blaas en de nieren die worden gereinigd. Ook de baarmoeder en de lever worden extra gestimuleerd en zal op die manier kunnen genieten van de reinigende werking van het kruid. (3)

Bloeddruk verlagen

Dit is niet meteen één van de sterkste effecten van tribulus terrestris voor vrouwen. Maar zal toch een (kleine) daling van de bloeddruk teweegbrengen. Omdat de plant de hoeveelheid stikstof in het lichaam zal verhogen, daardoor gaan de bloedvaten wijder worden. Dat zorgt ervoor dat het bloed makkelijker kan vloeien doorheen de bloedvaten. Dat is ook de primaire reden waarom bij mannen de erectie sterk wordt verbeterd.

Orgasme verbeteren

orgasme tribulus terrestrisZoals we hebben gezegd zal het de bloeddruk verlagen doordat de hoeveelheid stikstof toeneemt. De bloedvaten worden wijder waardoor bloed makkelijker zijn doorgang kan vinden. Dat speelt een grote rol bij het seksuele aspect van de zaak.

De clitoris zal sneller en makkelijker gevuld raken met bloed. Dat zal ervoor zorgen dat die sneller en makkelijker gestimuleerd wordt. Waardoor een orgasme beter zal worden verkregen en ook intenser zal aanvoelen.

Er zijn ook aanwijzingen dat de plant helpt bij het natuurlijk bevochtigen van de vagina.

Testosteron

Tribulus terrestris wordt geacht het testosteron te verhogen bij mannen. Daar zijn echter weinig concrete bewijzen voor te vinden. We vinden echter wel terug dat bij zoogdieren het testosteron drastisch gaat stijgen. Bij mensen, en vooral dan bij mannen met een normaal testosteron, zien we echter geen significante stijging.

Ook Interessant:  Zink : Waarvoor hebben we het allemaal nodig?

Het is wel zo dat wanneer we een tekort aan testosteron hebben. Tribulus terrestris voor vrouwen ervoor zal zorgen dat dit hormoon terug in balans gebracht wordt. Dat heeft geen ongunstige effecten zoals veel dames zouden vermoeden.

We zullen dus niet te maken krijgen met een zwaardere stem, of overbeharing. Het mannelijk hormoon testosteron is voor vrouwen net zo belangrijk als voor mannen wanneer we het hebben over de seksualiteit.

Een lager libido kan dus een gevolg zijn van een te laag testosteron. Ook zien we dat dit mannelijk hormoon bij vrouwen de gemoedstoestand zal verbeteren. Indien daar een tekort van bestaat. Vrouwen die te maken hebben met teveel oestrogeen kunnen hier dus gretig gebruik van maken.

Het wordt echter niet aangeraden door vrouwen die willen zwanger worden. Of voor vrouwen tijdens de zwangerschap en vrouwen die borstvoeding geven. Omdat men in dit geval een hoger oestrogeen zal hebben in het lichaam. En dit zou kunnen worden tegengewerkt door de werking van tribulus terrestris.

Tribulus terrestris voor vrouwen gebruiken

tribulus terrestris voor vrouwen gebruikTribulus terrestris heeft enorm veel voordelen. Zowel voor mannen als voor vrouwen. De plant kan om die reden zowel door beide geslachten gebruikt worden zonder enig risico.

De energie neemt toe, de gemoedstoestand wordt verbeterd, we krijgen een hoger libido en kunnen ook nog eens genieten van de reinigende effecten op de blaas, de nieren, lever en baarmoeder.

Een supplement is volkomen veilig en heeft geen nadelen wanneer ze niet in overmatige dosissen wordt genomen. Extreem hoge dosissen kunnen leiden tot een te lage bloeddruk doordat het kruid de bloeddruk (licht) doet dalen.

Ook Interessant:  Werking van Ginkgo Biloba

Vrouwen die zwanger zijn of zwanger willen worden gebruiken dit kruid beter niet. Er zijn geen echte nadelen te melden over het kruid tijdens de zwangerschap of als het al dan niet de vruchtbaarheid tijdelijk vermindert wanneer het supplement gebruikt wordt. Toch wordt er van uit gegaan door de stimulering van de androgene receptoren in de hersenen dat dit supplement best niet wordt gebruikt tijdens de zwangerschap.