Visolie supplement maakt ouderen gespierd en sterker

visolie supplement


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Visolie supplement maakt ouderen gespierd en sterker

Mensen ouder dan 60 kunnen hun spiermassa en kracht verhogen door visolie supplementen te nemen. Voedingsspecialisten aan universiteit van Washington School of Medicine hebben dit onderzocht. De deelnemers deden niet aan krachttraining.

Studie

De onderzoekers deelden enkele gezonde mannen en vrouwen tussen de 60 en 85 in 2 groepen. Eén groep kreeg een placebo met mais olie gedurende 6 maanden. De andere groep kreeg 4 visolie capsules per dag.

De mensen die de visolie namen kregen in totaal 1.86 gr EPA en 1.5 gr DHA. Deze hoeveelheid kan je ook krijgen wanneer je vis eet, maar dan moet je wel ongeveer 400 gram vis binnenwerken. Vooral zalm, haring en sardines. De deelnemers namen 2 capsules bij het ontbijt en 2 bij het avondmaal.

Resultaat

De deelnemers hun gewicht veranderde niet in de 6 maanden van het experiment, wat wel veranderde was de spiermassa bij de deelnemers. Het werd duidelijk dat er een significante stijging te zien was. De stijging was mooi, maar je moet weten dat de andere groep die een placebo toegediend kreeg, te kampen had met spieren die zwakker werden.

Het supplement met visolie gaf de deelnemers meer kracht in hun handen. Ze waren in staat meer kracht te geven om dingen dicht te knijpen in hun handen. Ook konden de deelnemers meer gewicht duwen met hun benen en borst. Ze hadden geen krachttraining gedaan gedurende het experiment.

In 2010 publiceerden de onderzoekers reeds resultaten over dit project. Ze toonden aan dat visolie de spieropbouw stimuleert. Nu kan men dus ook reeds aantonen dat die resultaten er ook voor zorgen dat meer spiermassa en kracht aangemaakt wordt.

Conclusie

In de resultaten kunnen we zien dat visolie belangrijk is voor de spieropbouw en fysieke inspanningen verbetert. Vooral in oudere mensen. Andere studies zijn nodig om na te gaan of het gebruik van visolie op lange termijn ervoor kan zorgen dat spieren minder snel afbreken, iets dat bij iedereen gebeurt die een zekere leeftijd bereikt heeft.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:41 am
Laatste update: juli 18th, 2016