Helpt Vitamine B Tegen Haaruitval?

vitamine B tegen haaruitval


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Helpt Vitamine B Tegen Haaruitval?

Vitamine B tegen haaruitval wordt in heel wat haarproducten verwerkt. Het is inderdaad een feit dat vitamine B tegen haaruitval kan beschermen. Al hebben we het hier wel over meerdere stoffen. En zeker niet over één enkele vitamine.

Vitamines B zijn opgebouwd uit heel wat onderdelen. Niet al die onderdelen spelen een rol voor het behoud van een mooie haardos. Maar zijn wel uiteindelijk afhankelijk van elkaar.

We hebben alle vitamines nodig om de opname van elke afzonderlijke stof te verzekeren. Om die reden is het niet aangeraden om bijvoorbeeld extra biotine te nemen.

We zullen dan wel voldoende biotine in het lichaam hebben en de haren stimuleren om te groeien. Maar kunnen uiteindelijk met te weinig inositol te maken krijgen. Waardoor biotine toch onvoldoende zijn werk kan doen.

We geven even een korte uitleg van de verschillende stoffen in vitamines B. Met daarbij hun functie voor onze haren.

Niacine B3

Niacine heeft een soortgelijke werking als B6. Door de circulatie van het bloed te verbeteren, komt er meer bloed naar de haarwortel.

Die krijgt ook meer zuurstof en de nodige voedingsstoffen toegediend. Daardoor gaan de haren beter groeien, worden ze sterker en vergroot de levensduur.

B5 Pantotheenzuur

Deze vitamine B tegen haaruitval zal vooral de levensduur van de afzonderlijke haren langer maken.

We weten dat we elke dag duizenden haartjes verliezen. Die groeien in de meeste gevallen automatisch terug. Echter op oudere leeftijd komen er minder en minder haartjes automatisch terug.

Dat zorgt dan bij vrouwen voor het dunner worden van de haren tijdens en na de menopauze. Dit komt ook vaak bij mannen, hoewel dit reeds op zeer jonge leeftijd kan leiden tot kaalheid bij mannen.

Ook Interessant:  Alopecia androgenetica bij vrouwen

Pantotheenzuur zal de haren langer op het hoofd houden. Waardoor we ook minder haarverlies zullen opmerken. Er wordt ook beweerd dat deze stof ervoor kan zorgen dat de haren minder snel grijs worden. Als wordt dat niet door alle onderzoeken ondersteund.

B6

B6 wordt ook in verband gebracht als een vitamine B tegen haaruitval. Deze stof zal vooral de bloedsomloop verbeteren. Dat zorgt ervoor dat de haren meer zuurstof krijgen en ook beter gaan groeien.

Ook de levensduur van de haren wordt hierdoor verlengd.

B8 Inositol

Inositol is een deel van de vitamines B8. Ze zullen de cellen voeden en daarmee haarverlies helpen bestrijden.

De stof werd oorspronkelijk gezien als belangrijk voor onze ogen en onze hersenen. Tot men uiteindelijk ontdekte dat er minder haaruitval optreedt, wanneer meer inositol aanwezig is.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

We kunnen dus vaststellen dat deze vitamine B tegen haaruitval een gunstig effect heeft.

B8 Biotine

Biotine is een ander onderdeel van de B8 groep. We zullen ook wel vaak de benaming H tegenkomen. Dit is naast inositol waarschijnlijk de stof die het meest gebruikt wordt in shampoo’s en conditioners voor de haren.

Deze stof zal (in combinatie met voldoende andere vitamine B tegen haaruitval) de haren sneller laten groeien.

Het is belangrijk om weten dat we alle vitamine B tegen haaruitval nodig hebben. Het ene in overvloed lost het andere tekort niet op.

Het is een groep vitamines die zeer nauw samenwerkt en elke afzonderlijke stof nodig heeft om effectief te werken en om makkelijk door het lichaam opgenomen en aangemaakt te worden.

Ook Interessant:  Haaruitval Hoe komt het? En wat doe ik eraan?

Een Vitamine B complex is daarom de beste manier om dit te verzekeren.

B12 Cobalamine

Deze stof wordt misschien wel het meest in verband gebracht met haarverlies.

Vitamine B tegen haaruitval is vaak voor vegetariërs en veganisten een uitdaging aan het worden. B12 vinden we namelijk hoofdzakelijk in dierlijke voedingsproducten.

Hoewel er ook verrijkte voedingsmiddelen op de markt gebracht zijn zoals ontbijtgranen en andere, die deze stof bevatten. Toch heerst de discussie vandaag de dag nog steeds, over in welke mate deze kunstmatige B12 voldoende kan worden gebruikt in het lichaam.

B12 zal de nodige zurstof voorzien voor de haren en zal op die manier voeding aan de haren geven. Waardoor ze sterker worden en sneller gaan groeien.

Conclusie

Heel wat afzonderlijke stoffen in de vitamines B zijn van belang voor onze haren. Het is dan ook zeker nodig dat we van allemaal een voldoende hoeveelheid in ons lichaam hebben. Dit kan het best worden verzekerd door een Vitamine B complex te gebruiken. Daarin wordt elke stof toegevoegd waardoor de vitamines beter worden opgenomen, beter samenwerken en een effectief resultaat bekomen.