Voeding voor een gezond hart

voeding voor gezond hart


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Voeding voor een gezond hart

Een goed functioneren van het hart heeft hoofdzakelijk te maken met de kwaliteit van het bloed en de bloedcirculatie. Dit kan worden bereikt door gezonde voeding in te nemen, beweging en een gezond dieet en levensstijl die allebei gezond en gebalanceerd zijn.

Als toevoeging zijn er ook natuurlijke middelen die helpen bijdragen aan de gezonde werking van het hart. Sommige van die voedingsmiddelen zijn al jaren gekend om hun positieve eigenschappen voor het hart.

Hieronder vind je 8 effectieve kruiden die bijdragen aan een gezond hart.

Oregano

Gekend om de mogelijkheid om gezondheidskwaaltjes te genezen. Oregano is een uitstekende bron om cholesterol op peil te houden, rijk aan vitamine C en antioxidanten.

Antioxidanten vechten tegen vrije radicalen. Zo helpen ze ook bijdragen tot een gezond hart en helpen ze hartziekten te vermijden. Alsook andere gezondheidsproblemen. Oregano helpt tegen onsteking en verhoogt het de bescherming tegen de slechte cholesterol (LDL)

Groene thee

Groene thee is zeer goed gekend voor zijn positieve werking op het hart. Cellen in de bloedvaten in en rond het hart zijn zeer delicaat. De comsumptie van groene thee verbetert hun gezondheid, hun vermogen om te presteren. Een onderzoek wees uit dat reeds na 30 minuten een verbetering te zien is in de bloedvaten na het drinken van een kopje groene thee. Groene thee bevat op zijn beurt ook nog eens heel wat antioxidanten die ECGC genoemd worden.

Knoflook

De meeste culturen in het verleden en in het heden voegen knoflook toe aan hun culinaire bereidingen. En dat heeft zo z’n redenen. De Egyptenaren hebben zelfs 195 medische gebruiken aan dit kruid toegekend. De Chinezen ook. Knoflook werd zodanig geprezen dat het in de thee zelfs werd toegevoegd.

Meerdere studies hebben aangetoond dat 1 teentje knoflook per dag reeds goed is voor gezonde cholesterol niveau’s. Andere studies toonden aan dat knoflook de bloeddruk kan normaliseren.

Regelmatige consumptie van knoflook helpt om cholesterol en vet die vastgekleefd hangt aan de bloedvaatwanden te vernietigen.

Meidoorn

Wetenschappelijk onderzoek heeft bewijs gevonden van de relatie tussen meidoorn en het uitzetten van de bloedvaten. Het uitzetten van de bloedvaten zorgt voor een daling van de bloeddruk. Het leidt dus automatisch tot een sterker hart in het algemeen, het hart kan beter functioneren, heeft een betere bloedcirculatie en kan meer zuurstof opnemen en verdelen naar de rest van het lichaam. Meidoorn bevat ook sterke antioxidanten.

Lavendel

Lavendel olie is gekend om zijn ontsmettende, antibacteriale en verdovende werking. Deze effecten helpen het hart sterker te maken. Het houdt ook de bloeddruk onder controle.

Appelbes

Rijk aan vitamine A, C en K, appelbessen zijn goed voor mensen met metabolische problemen of andere problemen die het risico op hartziekten verhogen. Het bevat ook sterke antioxidanten. Het is gekend om zijn bloeddruk verlagend effect en verlaagt de slechte cholesterol (LDL).

Ginseng

Ginseng is een immuunsysteem booster. Studies hebben aangetoond dat er een positieve relatie bestaat tussen ginseng en een verlaagde bloeddruk, alsook een verlaagd risico op hartziekten. Toch kan het bij sommige mensen echter de bloeddruk verhogen.

Ginkgo

Ginkgo is meest gekend om zijn positief effect op het geheugen. Toch is het een zeer sterk natuurlijk medicijn voor problemen met de bloedvaten, meestal veroorzaakt door hoge bloeddruk. Het zorgt voor een betere circulatie van het bloed doorheen het hart en het lichaam en verlaagt op die manier het risico op hartziekten of beroertes.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:23 pm
Laatste update: juli 18th, 2016