De voordelen van goji bessen voor de gezondheid

voordelen van goji bessen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

De voordelen van goji bessen voor de gezondheid

Goji bessen bevatten de hoogste voedingswaarde

Goji bessen is het fruit met de hoogste voedingswaarde op aarde. Ze zijn lid van de nachtschade familie, waar onder meer ook tomaten, aardappelen en peper toe behoren. Er zijn ook giftige planten die tot deze familie behoren zoals de belladonna.

Goji bessen komen oorspronkelijk van het Himalaya gebergte tussen Tibet en Mongolië. Tegenwoordig groeit de goji bes in veel andere landen.

Echter zijn ze maar zeer recent geintroduceerd in het westen. In het oosten worden ze al duizenden jaren gebruikt, zowel in de keuken als voor medicinale redenen. Vooral in China en Tibet.

Goji bessen bevatten alle essentiële aminozuren

Ze zijn een unieke fruitsoort omdat ze alle essentiële aminozuren bevatten. Ze zijn rijk aan eiwitten. Iets wat voor een fruitsoort zeer uitzonderlijk is. Ook is een hoge concentratie vitamine C in de goji bessen aanwezig. Goji bessen bevatten de hoogste concentratie aan carotenoïden. Meer dan gelijk welk ander voedingsmiddel. Er zijn maar liefst 21 mineralen te vinden in de goji bessen met 15 keer meer ijzer dan in spinazie. Maar niet alleen ijzer, ook calcium, zink, selenium en vele andere mineralen zijn in de goji bessen te vinden. Er bestaat geen twijfel dat de goji bes een enorme voedingsbom is.

Goji bessen bevatten ook nog eens stoffen die ontstekingsremmend en anti bacteriaal werken. Hun sterke anti-oxydanten geven een enorme boost voor het immuunsysteem. Het is geen wonder dat ze in de Chinese geneeskunde gebruikt worden voor meer kracht en vitaliteit.

Ook Interessant:  Zijn Goji bessen giftig?

Gebruik goji bessen in de Chinese geneeskunde

Volgens de Chinese geneeskunde heeft de goji bes een positief effect op de lever en de nieren en het wordt ingezet om rugpijn te behandelen, duizeligheid en voor de ogen. Omwille van het enorme aantal carotenoïden kan na het geregeld eten van gojibessen een grote vooruitgang geboekt worden. Mensen die minder goed kunnen zien, doen er goed aan geregeld goji bessen te eten.

Ze worden meestal verkocht in de gedroogde vorm en kunnen ook zo worden opgegeten. Ze kunnen worden vermengd in muesli of in havermout. Ze kunnen enkele uren worden ondergedompeld in water en daarna opgedronken als een soort smoothie.

Er is echter een gevaar bij het eten van grote hoeveelheden gojibessen voor mensen die medicatie nemen voor diabetes en een hoge bloeddruk of bloeddruk verdunners. Wanneer je één van deze aandoeningen hebt, doe je er goed aan met je dokter te overleggen of het al dan niet aangewezen is om gojibessen te eten.

Goji bessen kopen

Goji bessen kunnen gevonden worden in aziatische supermarkten. Echter zijn de meeste goji bessen die je in deze supermarkten vindt, besprooid met pesticiden en dus minder goed voor andere aspecten van de gezondheid. Je doet er goed aan de gojibessen te kopen in een natuurwinkel of biowinkel. Gojibessen kopen kan ook online bij erkende voedingswebshops. Ze zijn niet alleen goedkoper dan in de meeste natuurwinkels, de herkomst ervan kan ook nagegaan worden. Op die manier ben je zeker van een gezond product.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 15, 2016 om 9:17 am
Laatste update: september 19th, 2017