De Voordelen Van Fenegriek Op Een Rij

voordelen van fenegriek


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

De Voordelen Van Fenegriek Op Een Rij

De voordelen van fenegriek – Inleiding

fenegriek werkingFenegriek is een populaire culinaire specerij. Het wordt vaak gebruikt in curry om meer smaak te geven aan het gerecht. De voordelen van fenegriek zijn lang. Daarom heeft fenegriek ook een lange geschiedenis in de alternatieve geneeskunde.

Fenegriek wordt gebruikt in de Indiase Traditionele geneeskunde, de ayurveda. Fenegriek wordt ook gebruikt in de Chinese geneeskunde. En dit omwille van de vele voordelen van fenegriek natuurlijk.

Voordelen van Fenegriek op een rij

Het kruid wordt gebruikt om een hele rij van aandoeningen te behandelen. Recentelijk is ontdekt dat het kruid kan helpen om een hoge cholesterol te behandelen. Ook hoge bloedsuikerwaarden kunnen worden verlaagd door het gebruik van deze plant.

bloedsuiker verlagenWanneer je van plan bent om het kruid te gebruiken tegen een te hoge bloedsuiker of een te hoge cholesterol en je neemt reeds medicatie tegen deze aandoeningen, dan dien je vooral eerst een arts te raadplegen. Ze kunnen de werking nog gaan versterken en op die manier weer voor problemen zorgen zoals een te lage bloedsuikerwaarde bijvoorbeeld.

De plant komt oorspronkelijk uit West-Azië en het Zuiden van Europa. Toch groeit ze momenteel in bijna alle delen van de wereld. Van India en Afrika tot in de Verenigde Staten.

Ook Interessant:  Wat Zijn De Bijwerkingen Van Fenegriek?

De traditionele Chinese geneeskunde gebruikte dit kruid als medicijn om problemen met het spijsverteringsstelsel te gaan behandelen, maar ook voor problemen met de nieren, open wonden, artritis, bronchitis en problemen met de voortplantingsorganen, zoals het moeilijk zwanger raken.

In het Midden-Oosten, Egypte en India wordt het ook gebruikt om de melkproductie bij vrouwen te verhogen wanneer ze borstvoeding geven. Al deze voordelen van fenegriek maken het een uitstekend kruid voor vrouwen. Naast al deze voordelen van fenegriek is een supplement van het kruid ook in staat om de boezem bij vrouwen te vergroten.

Hedendaags gebruik van fenegriek

fenegriek gebruikHet wordt tegenwoordig gebruikt voor vele verschillende aandoeningen. Zoals haaruitval, diabetes, artritis, infecties, ontstekingen, problemen met de melkproductie, pijnlijke spieren, en wonden die moeilijk genezen behandelen.

Hoewel er alleen wetenschappelijk onderzoek werd verricht naar het effect van het kruid op de bloedsuiker en op de cholesterol. Het is aangetoond dat het kruid helpt om de triglycerides te verlagen. Dit zal op zijn beurt zorgen voor een lager cholesterol. Toch dient er nog meer onderzoek gedaan te worden naar de voordelen van fenegriek.

Een van de andere voordelen van fenegriek zijn de mogelijkheid om de borstgroei te stimuleren. om die reden wordt fenegriek vaak gebruikt als alternatief tegen een borstvergroting. Het biedt bijna geen neveneffecten, tenzij het in grote dosissen wordt gebruikt.

Maar fenegriek mag echter niet gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Niet zo zeer voor de zwangere vrouw. Het is niet gezond voor de hersenontwikkeling van de baby wanneer tijdens de zwangerschap fenegriek wordt gebruikt. Echter na de zwangerschap vormt het gebruik van fenegriek geen enkel probleem. Het wordt zelfs aangeraden om het te gebruiken aan vrouwen die borstvoeding geven.

Ook Interessant:  Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding

De zaden smaken een beetje bitter, om die reden worden ze meestal genomen in de vorm van een supplement. Met een typische dosis van 5 tot 30 gram en dit gedurende 3 keer per dag tijdens de maaltijden.

De actieve ingrediënten in de zaden

fenegriek zadenHet kruid bevat verschillende actieve ingrediënten. Verschillende antioxidanten, flavonoïden zijn aanwezig in het kruid. Ze bevatten een hoog aantal vezels en plantaardige chemicaliën die saponines heten. Deze saponines zijn verantwoordelijk voor het stimuleren en produceren van de gal.

Ook de metabolisering van cholesterol wordt in verband gebracht met het kruid. Terwijl zijn hoge hoeveelheid vezels er dan weer voor zorgt dat de bloedsuikerwaarden onder controle worden gehouden.

Het kruid bevat ook een bepaald aminozuur genaamd 4-hydroxyisoleucine. Dit aminozuur stimuleert de aanmaak van insuline. En behoort ook tot de voordelen van fenegriek, vooral bij mensen met insulineresistentie kan dit een heel goed alternatief tegen medicijnen zijn of kan het ervoor zorgen dat een lagere dosis van het medicijn kan worden genomen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Voordelen van fenegriek voor de nieren

Voordelen van fenegriek voor de nieren zijn onder andere dat het kruid de nieren gaat beschermen tegen schade die wordt aangericht aan de nieren door chemicaliën uit onze voeding. Een studie uit 2010 heeft deze positieve effecten aangetoond bij dieren die een pesticide kregen toegediend die wordt gebruikt bij het telen van groenten. Deze pesticide kan schade aan de nieren toebrengen.

Men zag dat door het gebruik van fenegriek in combinatie met de pesticide het functioneren van de nieren normaal bleef. Om die reden wordt het kruid aangeraden als bescherming voor de nieren tegen schadelijke stoffen in onze voeding.

Ook Interessant:  Natuurlijke Laxeermiddelen Voor Onmiddellijk Effect?

Voordelen van fenegriek zijn er ook tegen de vorming van nierstenen. Volgens een laboratorisch onderzoek uit 2007 werd ontdekt dat dieren beschermd worden tegen de vorming van nierstenen die bestaan uit calcium oxalaat. De dieren die een supplement kregen toegediend hadden een stuk minder calcium in het nierweefsel dan de dieren die dit niet hadden gekregen.

Onderzoeken en aanbevelingen

diabetes onderzoekEen bepaald klinisch onderzoek bij patiënten met diabetes type 2 werd een dosis van 10 gram fenegriek zaden in een supplement gegeven. Ze kregen dit supplement elke dag toegediend.

Op het einde van het 8 weken durende onderzoek hadden de deelnemers een lagere bloedsuikerwaarde en ook was hun cholesterol gedaald.

Er werd gesteld dat fenegriek 45% vezels bevat. Om die reden kan het een goed alternatief zijn om de gemalen fenegriekzaden van het supplement toe te voegen aan bloem in bakproducten. Het zal de omzetting van suiker naar glucose vertragen en op die manier de bloedsuikerwaarden minder snel doen stijgen, waardoor ook minder insuline voor nodig zal zijn.

Niet allemaal voordelen van Fenegriek – Risico’s

zwangerschapHet kruid mag niet worden genomen wanneer je te maken hebt met oestrogeen gevoelige kankers. Zeker borstkanker. Onderzoeken tonen aan dat het de groei van borstkankercellen kan stimuleren wanneer die aanwezig zijn.

Fenegriek heeft ook een effect op de spieren in de baarmoeder. Dat zorgt ervoor dat de baarmoeder kan samentrekken en kan zorgen voor een miskraam bij zwangere vrouwen.

Ook kan de baby ernstige afwijkingen aan de hersenen hebben wanneer het kruid wordt gebruikt tijdens de zwangerschap.

Ook Interessant:  Fenegriek om de bloedsuikerspigel te verlagen

Naast deze risico’s is het gebruik van fenegriek volkomen veilig. Echter wanneer dosissen van meer dan 100 gram per dag worden gebruikt kunnen problemen met de spijsvertering ontstaan die kunnen leiden tot diarree en overtollige winderigheid. Ook misselijkheid kan voorkomen bij gebruik van hele hoge dosissen.

Interactie met medicatie

Wanneer je medicatie neemt om het bloed te verdunnen gebruik je het kruid beter niet. Of overleg je alvast beter alvorens met je dokter of je dit kan gaan gebruiken. Dit komt doordat ingrediënten in de plant er kunnen voor zorgen dat er makkelijker bloedingen kunnen ontstaan wanneer het bloed sterk wordt verdund met medicatie.

Ook wanneer men medicatie neemt tegen diabetes dien je beter eerst de dokter te verwittigen voor je een supplement neemt. Ook bepaalde medicatie tegen depressie namelijk de monoamine oxidase remmers kunnen ervoor zorgen dat het effect wordt versterkt.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 7:08 pm
Laatste update: november 16th, 2017