Voordelen van Gojibessen

voordelen goji bessen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Voordelen van Gojibessen

Goji bessen zijn een van de bekendste voedingsproducten uit de superfood collectie. Tientallen positieve eigenschappen worden toegeschreven aan het eten van goji bessen. Met als hoofd-eigenschap het hart en de bloedvaten. De plant is oorspronkelijk afkomstig uit Azië. In europa worden verschillende namen gegeven aan deze bessensoort. Onder andere de wolfsbes. In Azië worden ze al sinds jaar en dag gegeten omwille van hun positieve eigenschappen. In Europa zijn ze nog maar enkele jaren in verschillende plaatsen verkrijgbaar. Er wordt onder andere wijn, sap en medicamenten van gemaakt.

De positieve eigenschappen van goji bessen

Goji bessen zijn rijk aan anti oxidanten. Ze zijn daarom zeer geschikt om het immuunsysteem te versterken. Ze kunnen hart-aandoeningen helpen genezen en voorkomen. En ze zijn effectief bij het bestrijden of voorkomen van darm-aandoeningen. Ook zou de werking van de hersenen verbeteren bij het gebruik van de goji bes. Het zou om deze reden dan ook een positieve invloed hebben bij het voorkomen van de ziekte van alzheimer. Er wordt her en der ook van beweert dat het, het verouderingsproces kan vertragen. Of dit klopt kan natuurlijk niet wetenschappelijk worden bewezen en is grotendeels afkomstig uit de oudere verhalen uit Azië.

Voedingsstoffen die in goji bessen aanwezig zijn.

Echter kan er wel een verklaring gevonden worden voor het vertragen van het verouderingsproces. Gojibessen bevatten een hoog gehalte aan vitamine A. Van vitamine A is gekend dat het de veroudering kan dwarsbomen. Maar ze zitten niet alleen boordevol vitamine A. In gojibessen zijn ook hoeveelheden vitamine B en E aanwezig. Met als koploper Vitamine C. Ze bevatten 21 mineralen met als belangrijkste zink, ijzer, calcium en fosfor. En ze zijn rijk aan verschillende aminozuren. Daarnaast bevatten ze omega vetzuren en een hoge concentratie aan carotenoïden.

Ook Interessant:  Zijn gojibessen een superfood?

Zijn er ook nadelen verbonden aan het eten van gojibessen?

Aan gojibessen zijn heel wat positieve eigenschappen verbonden. Ze kunnen echter ook gevaarlijk zijn indien er teveel wordt van geconsumeerd. Zo hebben ze een grote invloed op de bloedstolling. Bij mensen die hoge hoeveelheden van deze bessen eten of drinken kunnen dus ernstige gevaren verbonden zijn. Zelfs al wanneer je een kleine wond hebt. Een ander gevaar van te hoge dosis gojibessen is de stof atropine. Atropine is een stof die in bijna alle planten van dezelfde familie voorkomt als de goji bes. Ze kan leiden tot duizeligheid en slapeloosheid, met in het ergste geval hartritme stoornissen. Meestal is de hoeveelheid atropine in gojibessen laag tot zeer laag. Maar de hoeveelheid kan verschillen naargelang de plaats waar ze verbouwd wordt.

Goji bessen kopen?

Goji bessen zijn te verkrijgen in de betere natuurwinkels of biowinkels. Ze zijn echter zeer duur. In de winkel betaal je makkelijk € 10 voor 200gram goji bessen. De goedkoopste manier om gojibessen te kopen is online. Goji bessen kopen doe je het voordeligst online. Dan krijg je de beste kwaliteit gojibessen aan een goedkopere prijs dan in de biowinkel. Vandaag bestellen voor 16u is morgen geleverd. Bestel nu meteen goji bessen online

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 16, 2016 om 8:14 pm
Laatste update: september 19th, 2017