Waar je body butter allemaal voor kunt gebruiken

Het is heerlijk om even je hele lichaam in te smeren met een verzorgend product. Je kunt ervoor kiezen om hier een bodylotion, body olie of body butter voor gebruikt. Als je dit direct aanbrengt na het douchen, wanneer de huid nog een beetje vochtig is, neemt je huid de verzorging nog beter op. Maar waar kun je body butter nog meer voor gebruiken?

De body butter

Een body butter is, zoals de naam al zegt, een zachte boter die je op je lichaam gebruikt als verzorging. Vaak wordt er gekozen om deze body butters te maken op basis van voedende boters zoals shea boter of cacaoboter.

Naast dat ze je huid fijn voeden en zacht zullen maken, bevatten ze vaak ook veel vitamine en vetzuren waar je huid blij van wordt. Op die manier verzorgen ze de huid niet alleen maar zorgen de vetzuren bijvoorbeeld ook voor een beschermlaagje op de huid. Zo blijft je huid nog langer zacht en gevoed.

Lichaamsverzorging

De body butter wordt het meeste gebruikt voor het insmeren van het lichaam. Hier wordt dan vaak een romige body butter voor gebruikt die bestaat uit bijvoorbeeld shea boter als basis, wat aangevuld is met verschillende voedende oliën. Je kunt hier fijn je hele lichaam mee insmeren.

Ook kun je pure shea boter gebruiken als body butter. Dit is zeker ideaal voor de zeer droge huid of droge plekjes op je lichaam zoals je knieën en je ellebogen. Het heeft een verzachtende werking op de huid en is rijk aan vitamine F, wat bekend staat om de herstellende werking.

Wat kun je nog meer met body butter

Naast dat de body butter fijn is om je hele lichaam mee in te smeren en te verzorgen, kun je er ook nog meerdere andere dingen mee. Zo is pure shea boter ook goed te gebruiken om droog en beschadigt haar te herstellen. Gebruik het als natuurlijke conditioner of breng het aan als een haarmasker.

Naast dat de shea butter goed voedend is, kun je ook je make-up er mee afhalen. Zeker voor make-up op olie basis gaat dit makkelijk. Breng in dat geval een klein beetje aan op je vinger en masseer zo je make-up eraf. Daarna nog wel goed reinigen om alles weg te halen, maar je zult meteen een heerlijke verzorgde huid hebben. Zo is het dus ook een goede en milde reiniger. Let wel op dat het pure shea boter is!

Tip: Helemaalshea.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *