Waarom starten met duurzaam desinfecteren?

Duurzaam desinfecteren is een belangrijk onderwerp voor bedrijven, aangezien het niet alleen helpt om de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen, maar ook om het milieu te beschermen. Hieronder geven we enkele tips voor duurzaam desinfecteren in bedrijven.

Duurzaam desinfectiemiddel

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor duurzame desinfectiemiddelen. Er zijn verschillende middelen op de markt die niet alleen effectief zijn in het doden van ziektekiemen, maar ook biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Zoek naar middelen die gecertificeerd zijn door organisaties zoals het Environmental Protection Agency (EPA) of het Biocidal Products Regulation (BPR).

Apparatuur

Ten tweede is het belangrijk om te investeren in automatische desinfectie-apparatuur. Hoewel het misschien duurder is in het begin, kan automatische desinfectie op lange termijn geld besparen door het gebruik van minder desinfectiemiddel en het verminderen van het aantal manuren dat nodig is om manueel te desinfecteren. Bovendien zorgt automatische desinfectie ervoor dat alle oppervlakken op een consistente en efficiënte manier worden gedesinfecteerd. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het Watter systeem.

Opleiden van medewerkers

Ten derde kan het opleiden van medewerkers over het belang van duurzaam desinfecteren en hoe ze dit op een verantwoorde manier kunnen doen, ook helpen om de impact op het milieu te verminderen. Geef medewerkers duidelijke instructies over hoe ze de desinfectiemiddelen moeten gebruiken en zorg ervoor dat ze weten hoe ze de middelen op een veilige manier kunnen afvoeren.

Overige desinfectie manieren

Ten vierde is het ook belangrijk om te kijken naar andere manieren om het aantal ziektekiemen in het bedrijf te verminderen, zoals het aanbieden van handalcohol of het installeren van luchtreinigers. Dit kan helpen om de hoeveelheid desinfectiemiddelen die nodig zijn te verminderen en om de lucht in het bedrijf te verfrissen.

 

In samenvatting is duurzaam desinfecteren voor bedrijven een belangrijke stap om de gezondheid van medewerkers en klanten te beschermen, terwijl tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Door te kiezen voor duurzame desinfectiemiddelen, te investeren in automatische desinfectie-apparatuur, het opleiden van medewerkers en het aanbieden van alternatieven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *