Wat is het Dash Dieet Plan?

Dash Dieet


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Wat is het Dash Dieet Plan?

Dash dieet gunstig voor hoge bloeddruk en om af te vallen

dash dieet gezond hartDe naam Dash Dieet Plan is een acroniem voor Dietary approaches to stop hypertension. Het doel van het Dash dieet plan is om de bloeddruk te verlagen. Mits bijna 1/3 van de bevolking te kampen heeft met een hoger als normale bloeddruk.

Bij het testen ervan werd ontdekt dat het echter ook een positieve invloed heeft op het lichaamsgewicht. De deelnemers hadden na het volgen van het Dash dieet plan heel wat overgewicht verloren.

Zout

Het Dash dieet plan focust zeer sterk op een vermindering van de zoutinname. Er zijn 2 mogelijkheden in het Dash dieet plan. Je kan kiezen tussen een zoutinname van 2.3gram per dag of een zoutinname van 1.5gram per dag.

Keuze van de voeding

Om minder zout in te nemen via de voeding wordt gekozen voor volkoren producten, fruit en groenten, noten en zaden en mager vlees zoals kip en vis. Bij het Dash dieet plan wordt ongeveer 25% van de dagelijkse calorieën gehaald uit vetten. Waaronder hoofdzakelijk de onverzadigde vetten.

Calorieën

Het origineel werd oorspronkelijk gemaakt voor mensen die te kampen hebben met een hoge bloeddruk. Maar omdat ontdekt werd dat mensen ook gaan afvallen met het Dash dieet plan zijn er verschillende diëten die je kunt volgen. Het basis dieet voor mensen die enkel hun bloeddruk willen verlagen is 2.000 Kcal. Voor mensen die willen afvallen is een dieet samengesteld van 1.500 Kcal.

Resultaten

dash dieet hoge bloeddrukVolgens het national heart, lung and blood institute die de studies uitvoerde werd aangetoond dat de bloeddruk in beide groepen 2.3gr zout en 1.5gr zout ging zakken. Echter was de daling hoger bij de mensen die slechts 1.5gr zout innamen.

Ook Interessant:  Buikvet verbranden met oefeningen

Alle deelnemers met overgewicht zijn ook afgevallen tijdens het volgen van dit dieet. Let wel dat het de bedoeling was om hun bloeddruk te laten dalen. Dus dat een dieet van 2.000 Kcal gegeven werd aan de deelnemers. Toen duidelijk werd dat het Dash dieet niet alleen van positieve invloed is op de bloeddruk werd meer geconcentreerd op afvallen met het Dash dieet plan. Zo wordt met een dagelijks dieet van 1.500 Kcal nog meer gewicht verloren.

Voor mensen met een hoge bloeddruk is het belangrijk dat ze zo weinig mogelijk zout innemen via de voeding. En dat er gekozen wordt voor echte voeding. Daaronder wordt verstaan, duurzame suikers zoals die in volkoren producten en noten, gezonde vetten zoals de onverzadigde vetten in noten, zaden en vis. En de magere eiwitten uit kip en vis.

Afvallen met het Dash dieet plan

dash dieet gezonde voedingDe reden waarom mensen gaan afvallene is bijna volledig te wijten aan de verkeerde voedingskeuze die mensen met overgewicht hebben. Fastfoods en bereide maaltijden zitten boordevol zout en toegevoegde suikers. Snoep, taartjes, koekjes zijn bijna voor de helft snelle suikers en enorme caloriebommen die je niet opgebruikt. Tenzij je een marathon moet lopen. Ook bestaat er een verband tussen mensen met overgewicht en een hoge bloeddruk. Bijna alle mensen met overgewicht hebben een hoge bloeddruk. Daarom is het Dash Dieet Plan een compleet dieet, waar je niet alleen gaat van afvallen, maar ook een lagere bloeddruk van ontwikkelt.

Gerelateerde Posts

Ook Interessant:  Buikspier Bijbel Programma

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 10:08 pm
Laatste update: maart 9th, 2017