Wat is precies gezond?

Wanneer we logisch na gaan denken komen we er vanzelf wel achter wat er wel en niet gezond te noemen is. Wanneer we een appel en een rol snoep naast elkaar zien liggen weten we over het algemeen ook wel dat de appel de meer gezondere optie is. Met alle mogelijkheden tot voeding die we hebben op het moment, begint het echter steeds lastiger te worden om een gezonde optie te vinden. Hoe bedoel je? Nou er worden vaak producten aangeboden als zijnde een gezondere variant van iets, en in de meeste gevallen wanneer je op de labels gaat kijken, zitten er enorm veel producten in waar je de naam niet van kunt uitspreken of er zitten zoveel E nummers in dat je niet meer weet wat er inzit. Over het algemeen gezien is dat geen goed teken, en is zo een product verre van gezond te noemen.

Met mate

Er wordt wel eens gezegd alles waar te voor staat is teveel. Probeer het maar eens uit, klopt het dan wanneer je het woordje ´te´ gebruikt dat er dan inderdaad sprake is van een overschot? Of het nu gaat om voedsel of andere zaken, in de meeste gevallen zal je erachter komen dat het zo werkt. Maar wij hebben met ons huidige voedingspatroon een patroon bereikt waarmee we ontzettend veel voedsel weggooien, maar ook dat we ontzettend veel voedsel hebben waarin veel stoffen zitten die we helemaal niet in ons lijf willen hebben. Zoetstoffen is een goed voorbeeld, die zijn ´uitgevonden´ omdat we dik worden van een teveel aan suiker (zie je de te) maar omdat we de producten waar deze suikers inzitten wel nog willen eten ten drinken, hebben we light producten gemaakt waar geen suiker in zit maar zoetstoffen.

Leestip: New Fysic dieet

De onderzoeken moeten het nog uit gaan wijzen maar grote kans dat er over een aantal jaren duidelijke resultaten zijn die aantonen dat deze helemaal niet goed voor ons zijn. Terug naar de suiker, we moeten hier niet teveel van gebruiken, maar vinden het lekker dus de light variant. Vroeger dronken we ook water of als we geluk hadden limonade, waarom moeten het dan nu allemaal frisdranken zijn. Ga bij jezelf maar eens na, dan zal je erachter komen dat een gezondere levensstijl behaald kan worden door producten met mate te gebruiken.

Afvallen, iets wat bijna iedereen wel wil

Het volgen van een dieet is lang niet voor iedereen iets wat vol te houden is, wanneer je de roddelbladen kunt en wilt geloven zijn er beroemdheden die hun hele leven een dieet volhouden om er maar zo goed mogelijk uit te blijven zien. In dat geval praat je niet meer van een dieet maar van een levensstijl, wel meegenomen dat het hier niet om het Maple Syrup dieet gaat, want dat is gewoon niet gezond meer te noemen. Macrobiotisch, raw vegan alles voor die mooie strakke lijn.

Koolhydraten

Als je over een langere periode gezien wat wilt afvallen, is het helemaal geen slecht idee om wat meer groente en fruit in je voedingspatroon te hebben. We eten teveel loze koolhydraten en wanneer je brood kunt vervangen door een salade met kaas of kip, vult dit ook maar krijg je geen koolhydraten binnen. Op die manier kan je verantwoord afvallen, het is wel zaak om dan ook de dressing te laten staan anders schiet het nog steeds niet op uiteraard. Wanneer je gaat ontbijten moet goed volkoren brood of yoghurt of kwark, in de middag je boterhammen vervangen door een salade of wanneer je toch iets stevigs wilt eten donker brood kan je in de avond gewoon een maaltijd naar je keuze eten.

Uitgelicht: Sirtfood dieet

Akkoord het is niet verstandig om in een periode dat je wilt afvallen je ontbijt en lunch gezond te houden en dan in de avond te gaan voor een grote pizza. Maar dat is een kwestie van even goed nadenken. Het is overigens niet zo dat je nooit meer fast food kunt eten, wanneer je dit met mate doet is er totaal niets aan de hand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *