Zaden om af te vallen

zaden om af te vallen


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Zaden om af te vallen

Waarom zijn zaden gezond?

zaden afvallenZaden zijn zeer gezond en dat is eigenlijk zeer logisch te verklaren. Want zaden zorgen voor een nieuwe plant. Dus moeten ze beschikken over alle nodige voedingsstoffen om een nieuwe plant te kunnen laten ontstaan en laten groeien.

Zaden zijn daarom rijk aan vetten, eiwitten, mineralen en vitamines.

Eigenlijk is de beste manier om zaden te eten gewoon rauw, puur natuur. Zo verliest het zaad geen enkele voedingswaarde. Maar er zijn relatief veel zadensoorten die moeilijker te verteren zijn.

Daarom worden ze best niet in al te grote hoeveelheden rauw gegeten. Je kan ze koken, roosteren, bakken, vermalen. Mengen in een slaatje tot zelfs gebruiken in een vleessausje. Ze zijn een absolute smaakmaker!

De voordelen van zaden.

gezond hartZaden zijn ook een zeer sterk voorbehoedsmiddel tegen hartproblemen. Ze halen namelijk de slechte cholesterol deels uit het lichaam.

Ze reinigen de bloedvaten waardoor de bloeddruk verlaagt wordt en de kans op hart-en vaatziekten enorm afneemt.

Elk soort zaad heeft zo z’n eigen specifieke kenmerken die bevorderend zijn voor de algemene gezondheid.

Zo is geweten van sesamzaad dat het de lever reinigt. Zaden geven zeer snel een verzadigd gevoel. Dat moet ook want ze bevatten enorm veel caloriën. Omdat in zaad heel veel vetstoffen aanwezig zijn.

Die vetten zijn wel heel goed voor de gezondheid. Je mag er natuurlijk niet mee overdrijven. 100 gram zaad is afhankelijk van de soort ongeveer rond de 500 Kcal. Waarvan bijna de helft vet.

Dus om het meest van de gezondheidsvoordelen van zaden te kunnen genieten eet je best niet meer dan 25 tot 50 gram per dag.

Ook Interessant:  Supersnel buikvet verliezen

Doordat ze zoveel verschillende belangrijke voedingsstoffen bevatten zijn ze goed te gebruiken om een eventueel voedingstekort tegen te gaan. Wanneer we op dieet zijn kunnen we wel eens te weinig innemen van bepaalde vitamines en mineralen. Een mengeling van zaden toevoegen is daarvoor een ideale manier om het voedingstekort tegen te gaan.

Zaden om af te vallen

pompoenpittenIronisch genoeg is zaad een perfect middel om af te vallen. Dat lijkt moeilijk te begrijpen, als je weet hoeveel caloriën er in zaad aanwezig zijn. Hoe kan je dan afvallen met zaden?

Het is simpel te verklaren door het feit dat zaden heel snel een verzadigd gevoel geven. Waardoor je minder gaat eten.

En omdat de meeste mensen met overgewicht gewoon een enorm tekort hebben aan de nodige mineralen en vitamines. Daardoor gaan ze vaker honger krijgen dus meer eten. Welke zaden om af te vallen je kan eten zijn bijvoorbeeld zonnebloemzaden, pompoenpitten, maanzaad, sesamzaad.

Die zaden zitten boordevol vetten uit de omega 3 familie. Dat zijn een groep gezonde onverzadigde vetzuren. Elke dag een portie van 50 gram zaden in je dieet mengen kan al helpen om af te vallen.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Omega 3

chiazaden afvallenAlle zaden bevatten een bepaalde hoeveelheid omega 3 vetzuren. Deze vetzuren worden gelinkt aan heel wat belangrijke eigenschappen. Zo bieden ze bescherming voor het hart, zullen ze het cholesterol helpen verlagen, hebben een verlagend effect op de bloedsuiker en bieden ze een ondersteuning voor het geheugen en het zenuwstelsel.

Er zijn echter maar 2 soorten zaden die meer omega 3 dan omega 6 bevatten. En dat is wel belangrijk willen we de verhouding tussen omega 3 en omega 6 een beetje gunstiger maken voor ons lichaam.

Ook Interessant:  Sneller gewicht verliezen met HIIT cardio training

lijnzaadWe hebben van nature allemaal al meer omega 6 dan omega 3 in het lichaam. Het eten van chiazaden en lijnzaden kan er helpen voor zorgen dat de hoeveelheid omega 3 gaat stijgen in het lichaam. Waardoor de verhouding terug gunstiger wordt voor ons lichaam.

Een gezonde verhouding tussen omega 3 en 6 bedraagt 1 op 1 tot 1 op 4. Jammer genoeg hebben de meeste mensen 1 op 10 tot 1 op 25 in het lichaam. Dat betekent dat we voor 1 eenheid omega 3, maar liefst 10 tot 25 eenheden omega 6 in het lichaam hebben. En ook bij het afvallen is dat zeer ongunstig.

Chiazaden en lijnzaden zijn de enige zaden die deze verhouding kunnen helpen in balans brengen.

Vezels in zaden

stuk taartLos van het feit dat zaden enorm veel vitamines en mineralen bevatten. Ook zijn ze rijk aan vezels. Vezels zullen er namelijk voor zorgen dat we de spijsvertering vertragen en ook verbeteren. Dat betekent ook dat we minder snel de bloedsuiker zullen doen stijgen.

Teveel suiker eten is één van de belangrijkste oorzaken voor overgewicht. We bedoelen dan wel suiker uit de verkeerde voedingsmiddelen. Dit noemen we snelle suikers. Wanneer we teveel snelle suikers eten gaat de bloedsuiker heel snel stijgen. Waardoor enorme hoeveelheden insuline nodig zijn om deze hoge bloedsuiker op te vangen.

Dit leidt heel snel tot overgewicht wanneer we daar meermaals per dag mee geconfronteerd worden. En dat gaat heel snel. Stel dat we in de namiddag een stukje taart met een tas koffie drinken. We krijgen daarna oneindig veel energie ter beschikking van de vele suikers in de taart. Maar gebruiken die energie niet op het moment. Dit wordt dan opgeslagen als vet.

Ook Interessant:  Wat is het Dash Dieet Plan?

chipsWanneer we dan ‘s avonds een stukje TV kijken krijgen en we een zakje chips openmaken krijgen we hetzelfde tafereel. We zullen een stijging opmerken van de bloedsuikerwaarden, waardoor we weer hoge hoeveelheden insuline nodig hebben om die op te vangen.

De energie die daarbij vrijkomt zal dan heel snel worden omgezet in vet en opgeslagen worden in de vetcellen. Waardoor we overgewicht opstapelen.

Op termijn krijgen we een hoger risico op de ontwikkeling van diabetes type 2 omdat we ofwel weerstand zullen opbouwen tegen insuline, of minder goed insuline zullen aanmaken via de pancreas.

De zaden zijn dus een gunstig voedingsmiddel om te gebruiken ter vervanging van deze ongezonde voedingsmiddelen die maar één doel hebben in het lichaam. En dat is de bloedsuiker verhogen en overgewicht opstapelen.

Waar kan ik zaden kopen?

Zaden kan je kopen in de supermarkt en in de betere natuurwinkels. Zaden zijn niet goedkoop, daarom zal je ze in de supermarkt wel goedkoper kunnen kopen dan in de natuurwinkels. Een deel ten koste aan de kwaliteit natuurlijk.

Een andere goedkopere methode is om ze te kopen via internet. De Online Drogist verkoopt kwaliteitsvolle zaden tegen de scherpste prijzen. Wanneer je bestelt voor 16u heb je ze meestal de dag erna al thuis in je brievenbus.

Heel makkelijke manier om de beste kwaliteit aan zaden te krijgen, zonder te zoeken naar een geschikte bio of natuurwinkel en een stuk goedkoper.

Redactie Redactie Gepubliceerd: juni 18, 2016 om 7:41 pm
Laatste update: september 19th, 2017