Zonnebloempitten Tijdens De Zwangerschap

Zonnebloempitten Tijdens De Zwangerschap


Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Zonnebloempitten Tijdens De Zwangerschap

Zijn zonnebloempitten tijdens de zwangerschap gezond?

zonnebloempittenZonnebloempitten tijdens de zwangerschap kunnen gunstige effecten hebben op de ontwikkeling van de baby en horen zeker thuis in het dieet van elke zwangere vrouw.

Zonnepitten tijdens de zwangerschap zullen bijna alle belangrijke vitamines leveren die van belang zijn om de ontwikkeling van de ongeboren baby te garanderen.

Ze worden gegeten in vele delen van de wereld als tussendoortje maar kunnen heel goed gebruikt worden in de keuken als toevoeging aan allerlei verscheidene gerechten.

Wat zijn de voordelen van zonnebloempitten tijdens de zwangerschap?

De zonnebloempitten tijdens de zwangerschap gaan eten biedt tal van voordelen voor het lichaam en voor de ontwikkeling van de baby.

kindje-verwachtenZo bevatten zonnebloempitjes eiwitten, belangrijke mineralen en vitamines en zijn ze rijk aan onverzadigde vetzuren van de omega 6 familie.

De vitamine E die we terugvinden in zonnebloempitten zal ervoor zorgen dat de antioxidante werking van het lichaam wordt gestimuleerd en op die manier beschermen tegen vrije radicalen maar ook zal verhinderen dat zich bloedklonters gaan vormen.

Een ander voordeel van zonnebloempitten tijdens de zwangerschap is dat ze door de kalium zullen helpen om overtollig zout uit het lichaam te halen. Dit heeft niet alleen voordelen voor de ontwikkeling van de hartspier bij de baby maar ook om de bloeddruk bij de vrouw niet te hoog te laten woden.

Daarnaast bevatten zonnebloempitten fosfor die zullen helpen om het skelet te ontwikkelen.

Zonnebloempitten tijdens de zwangerschap – foliumzuur!

zwangerschapEen ander groot voordeel van zonnebloempitten tijdens de zwangerschap is foliumzuur!

Ook Interessant:  Wat Is Nu De Beste Vitamine Voor Je Haar?

Foliumzuur zal helpen bij het vormen van de rode bloedcellen en zal op die manier de zuurstof helpen vervoeren van onze longen naar alle andere organen van ons lichaam.

Zwangere vrouwen moeten meer bloed aanmaken. Er moet bloed aangemaakt worden om de belangrijke voedingsstoffen naar de baby te transporteren. Daarom hebben ze een verhoogde hoeveelheid aan foliumzuur nodig. Om die reden zijn zonnepitten een zeer goed alternatief om te overwegen.

Het is ook belangrijk dat we voldoende ijzer innemen.

Ideaal om plotse honger te verhelpen

zonnebloempitten zwangerschapZonnebloempitten tijdens de zwangerschap zijn een heel gezond alternatief om de plotse honger te gaan behandelen.

We weten het allemaal, wanneer we in deze toestand verkeren krijgen we trek naar allerlei voeding.

We krijgen trek in allerlei ongezonde voeding en kunnen dit op een heel gezonde manier oplossen door elke dag als tussendoortje te kiezen voor zonnebloempitten tijdens de zwangerschap.Deel dit artikel met je vrienden:

Sociale Media

Volg Ons Ook Op:

Andere suggesties om zonnepitten te eten

  • Je kan zonnebloempitten reeds gepeld kopen en dan in kleine stukjes hakken en toevoegen aan je favoriete salade. Op die manier verhoog je de vitamines en vetten die dan weer belangrijk zijn voor de optimale opname van de andere vitamines uit de salade.
  • Ze kunnen gemalen worden tot een poeder en dan worden toegevoegd aan yoghurt of als vervanging van bloem dienen in het bereiden van een lekkere cake of wafels
  • De zonnepitten kunnen worden geroosterd en passen heel goed bij wortelen en kip.

Zonnebloempitten tijdens de zwangerschap – aanbevolen dosis

zwangere vrouwDe zonnepitten zijn ware energiebommen. We dienen dus zeker kleine hoeveelheden te gaan eten van deze voedingsproducten.

Ook Interessant:  De Vele Voordelen van Zonnebloempitten

Er wordt aangeraden om niet meer dan 25 gram per dag te gaan eten. Dit komt gedeeltelijk doordat ze enorm veel calorieën bevatten en dus heel makkelijk kunnen zorgen voor overgewicht. Het is belangrijk om voldoende voeding in te nemen tijdens het zwanger zijn, maar die voeding moet natuurlijk van verschillende voedingsproducten komen. Teveel van het goede zal uiteindelijk ook niet meer goed zijn.

Er zijn ook nadelen aan verbonden aan te hoge dosissen. Dit komt gedeeltelijk door de hoge hoeveelheden fosfor die we terugvinden in zonnepitten. Teveel zonnepitten zou dus voor een fosforvergiftiging kunnen leiden.

Wees gerust met een dosis van 25 gram per dag komen we ver van deze hoge dosissen. Maar is toch belangrijk om te melden, omdat je voor dat je het week een hele zak kan opeten van dit lekkers.

Zonnepitten bevatten ook seleen of selenium. Dit mineraal is van groot belang maar kan er in te grote hoeveelheden ook voor zorgen dat de nagels broos worden en dat haaruitval optreedt. Dit zal natuurlijk ook niet gebeuren bij hoeveelheden van 25 gram zonnepitten per dag. Maar zal enkel voorkomen wanneer 10 keer de dagelijkse aanbevolen dosis seleen wordt overschreden.

Conclusie

Het is van groot belang dat we voor onze gezondheid en de gezondheid van de ongeboren baby kiezen voor een gezonde gevarieerde voeding.

Om die reden is een hoeveelheid van 25 gram per dag heel voordelig bij het gebruik van zonnebloempitten tijdens de zwangerschap.

Te hoge dosissen kunnen voor problemen zorgen zoals teveel fosfor of teveel seleen (echter slechts in zeer hoge hoeveelheden).

Ook Interessant:  Fenegriek verhoogt melkproductie tijdens borstvoeding

Zonnebloempitten kunnen in de winkel nogal prijzig zijn. Online zijn ze vaak goedkoper te krijgen.